Ouninpohjan päivä. Legenda.

Blogi, lauantaina 04.08.2012

Tänään yksi rallivuoden vuotuisista kohokohdista kun Jyväskylässä ajetaan legendaarinen Ouninpohjan erikoiskoe. Hienoa päästä jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen selostamaan tätä pätkää tuhansille ihmisille Kakaristossa. Paikalle odotetaan jopa yli 10 000 rallin ystävää ja siinä paikassa jos missä tuntee rallin sykkeen ja myös historian havinan. Sitä havinaa tai historian pörinää tällä pätkällä tosin tuntee monissa muissakin hienoissa ja tapahtumarikkaissa paikoissa.

Aikainen aamu ja herätys siis takana ja Ouninpohjaan aamun jälkeen. Kilpailu jatkuu kohta aamun erikoiskokeilla ja illalla sitten kaiken pitäisi olla valmista. Tiukka taistelu vielä päätöspäivään ja näyttää siltä, että sellaisen myös saamme Citroenin kaksikon Sebastien Loebin ja Mikko Hirvosen välille. Ford-kuskit Jari-Matti Latvala ja Petter Solberg eivät näytä nyt tässä kyydissä mukava pysyvän, mutta motorsportissa toki kaikki aina mahdollista.

Nyt aamupalaa ja sitten Hanaa!

Se on sitten siinä. Huikea kokemus oli päästä selostamaan Ouninpohjan erikoiskoe Kakaristossa. Joskus aiemmin olen ollut samassa paikassa äänessä Citroenin vipissä, mutta nyt uudenlainen kokemus. Väkeä oli Kakaristossa aivan valtavasti ja tapahtumia ja tunnelmaa riitti. Kaikken kaikkiaan paikalla jopa yli 10 000 rallifania yhdessä mutkassa ja sen ympärillä. Sitä on ralli parhaimmillaan.

Sebastien Loeb kuitenkin vei rallin voiton. Mikko Hirvonen kävi upean taistelun loppuun asti voittaen vielä viimeisen Powerstagen, mutta sekään ei riittänyt ja yli 300 ek-kilometrin jälkeen voittajakaksikon välinen ero oli muutaman sekunnin. Huikeaa taistelua siis.

Kolmanneksi Jari-Matti Latvala ja sitten hienoon tulokseen myös MM-pisteille ajaneet Matti Rantanen ja Jari Ketomaakin. Ja kyllä hattua nostan tämän rallin jälkeen myös Esapekka Lapille ja Jarkko Nikarallekin. Nuoret miehet tekivät loistaa työtä. Ja myös ”vanhaherra” Sebastian Lindholm ansaitsee kiitokset ja onnittelut hienosta 50-vuotisjuhlarallistaan Fordin WRC-autolla.

Kakaristosta sitten kiertoteitä keskustaan FIA:n ja AKK:n johdon kanssa ja Paviljongissa hieno palkintojenjakotilaisuus. Oli upeaa, että kilpailun palkinnot jakoi tänä vuonna meidän ja Jyväskylän oma ministeri, kuntaministeri Henna Virkkunen. Onnea vielä kaikille rallin läpi päässeille ja lupaan, että ensi vuonna jälleen tavataan.

Nyt kello jo 23.01 ja juuri hotellille. Aikalailla Ouninpohjan hiekkaisena miehenä ja ääni selostamisesta käheänä. Huikea viikonloppu jälleen takana ja huomenna kotia kohden.

 

 

 

Kommentit