Opposition välikysymys lähinnä hämmästytti Hallitukselle vankka tuki Eduskunnalta

Uutiset, lauantaina 06.10.2007

Hallitus sai eduskunnalta vahvan luottamuslauseen perjantaina 5.10. kun ensimmäisen kerran hallituksen luottamuksesta äänestettiin välikysymyksen jälkeen. Kuntien palkkaratkaisua ja terveydenhoitoa koskeva välikysymys ei heiluttanut hallituksen penkkiä ja äänin 104-63 hallitus sai Eduskunnalta valtakirjan jatkaa.

– Tulos kertoo siitä, että hallituksen työlle on eduskunnassa vahva luottamus. Neljän puolueen yhteistä hallitusohjelmaa noudatetaan ja suunta on oikea, totesi ensimmäisen välikysymysäänestyksensä läpikäynyt kansanedustaja Timo Heinonen.

– En hetkeäkään miettinyt mitä tekisin. Itseasiassa minua hämmästytti ja harmitti opposition välikysymys tässä tilanteessa kun palkkaneuvottelut ovat kesken. Oppositio ajoi tilanteen pahan kerran umpikujaan, jatkoi Heinonen

Hallituksen rintama ei pysynyt hyvin ehjänä ja vain keskustan Paula Sihto lipesi hallitusrintamasta.

– Jokainen tekee oman ratkaisunsa. Ehkä tuosta sitten saa jonkun silmissä muutaman irtopisteen, ihmetteli Heinonen ja lupasi, että työtä palkkatasa-arvon ja palkankorotusten eteen jatketaan ja myös toimia väestön ikääntymisen mukana tuomiin haasteisiin vastaamiseksi tehdään.

– Meillä on hyvä hallitusohjelma ja panostukset ovat merkittäviä ja konkreettisia palveluihin. Jo ensi vuosi tuo paljon merkittäviä uudistuksia ja hallitusohjelmahan on tehty neljälle vuodelle – se on hyvä myös muistaa.

Kommentit