Oikeus omaan kotiin? Toteutuuko tämä kaikkien kohdalla?

Blogi, maanantaina 09.02.2015
Riihimäen Hyrialla tänään yli 200 henkeä keskustelemassa siitä onko Suomessa kaikilla aito oikeus ja mahdollisuus omaan kotiin.

Riihimäen Hyrialla tänään yli 200 henkeä keskustelemassa siitä onko Suomessa kaikilla aito oikeus ja mahdollisuus omaan kotiin. Keskustelua johdatteli Kalervo Viitanen.

Tänään Riihimeän Hyrialla järjestettiin mielenkiintoinen seminaari otsikolla Oikeus omaan kotiin. Riihimäen Vanhusneuvoston ja Vammaisneuvoston järjestämässä seminaarissa keskusteltiin ikäihmisten ja myös mm. vammaisten oikeudesta omaan kotiin. Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kansanedustajakollegani Tarja Filatov pitivät ensin erinomaiset alustukset teemaan ja yhtenä isona kokonaisuutena oli kilpailutus ja sen ongelmat. Esimerkiksi se että ohjaako pelkkä euro kilpailutusta liikaa ja voiko kodin menettää tai voiko koti vaihtua esimerkiksi jokaisen viiden vuoden kilpailutuksen jälkeen? Hyviä kysymyksiä ja Pietikäinen erinomaisella tavalla avasi sitä mitä kaikkea kilpailutus mahdollistaa ja myös sitä koska hankintoja voidaan tehdä ilman kilpailutusta.

Hyrian suuri auditorio oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja vähän ylikin ja puolitoistatuntinen seminaari venyi hyvän keskustelun myötä lähes kaksituntiseksi ja olisi varmasti vieläkin jatkunut. Parhaat puheenvuorot kuulimme yleisöstä muutamalta näiden vammaispalveluiden asiakkailta. Erinomaisia ajatuksia ja herättelyjä meille päättäjille.

Riihimäen Perusturvalautakunnan puheenjohtaja Janne Yrjölä puhui seminaarissa Sirpa Pietikäisen ja Tarja Filatovin alustusten pohjalta lautakunnan haastavasta työstä vähäisen rahan ja suurten tarpeiden puristuksessa.

Riihimäen Perusturvalautakunnan puheenjohtaja Janne Yrjölä puhui seminaarissa Sirpa Pietikäisen ja Tarja Filatovin alustusten pohjalta lautakunnan haastavasta työstä vähäisen rahan ja suurten tarpeiden puristuksessa.

Ja myös yhden äidin puheenvuoro jäi mieleen vahvana missä hän totesi, että koskaan emme tiedä kuka kotimatkalla vammautuu tai kenen mieli järkkyy. Voimme itsekukin yllättäen ollakin näiden palveluiden asiakkaita ja käyttäjiä.

Hyvä seminaari ja hienoa oli myös se, että paikalla oli myös monesta kunnasta ja kaupungista näiden alueiden virkamiehiä ja luottamushenkilöitä. Olen varma, että tämänpäiväisen jälkeen seuraavaa kilpailutusta tehtäeässä päivän anti on mielessä.

Ja kyllä minulla mieleen tuli keskusteluja kuunnellessa myös eilinen vierailuni Hoivakoti Elämänkaaressa Lopen Launosissa. Se oli ikäihmisille aito ja oikea koti.

 

 

Hausjärvellä Eskon koulun suuri sali täynnä, kun kolmen kunnan valtuustot yhteisseminaarissa.

Hausjärvellä Eskon koulun suuri sali täynnä, kun kolmen kunnan valtuustot yhteisseminaarissa.

Hausjärveltä jouduin lähtemään hieman aiemmin pois kun illalla vielä yksi taustapalaveri Riihimäen seudun asioista ja myös tulevista vaaleistakin. Hyvää antia ja nyt sitten kotona. Kiitos vielä muutamista palautteista liittyen eilisen päivän blogiini ja kiitos myös uusille tukiryhmäänikin liittyneille. Sinne siis voitte liittyä tuon Eduskuntavaalit2015-sivun kautta.

Mutta nyt illan askareisiin ja huomenna aamulla Helsinkiin. Tasavallan presidentin kanssa aamupäivän kahvikeskustelut linnassa. Ulkoasiainvaliokunnan ja TP:n kanssa siis läpikäynti Ukrainan tilanteesta ja varmasti Syyriankin tilanne keskusteluissa.

Kommentit