Nuorissa on tulevaisuus – Itse sain aikanaan paljon ja yritän myös antaa sen minkä osaan ja voin

Blogi, keskiviikkona 02.06.2021

Kesäkuun kuukausimarkkinoilla olimme eilen Hämeenlinnassa. Hämeenlinnalainen Elisa Hyvärinen oli pyytänyt minua kanssaan kampanjoimaan ja kun Elisa pyytää, niin silloin menen. Elisa nimittäin on ollut mun Timon Tiimin luottojäseniä jo kokoomusnuoriin liittymisestään lähtien ja ollut myös jo parissa eduskuntavaalikampanjassanikin tekemässä työtä. Itseasiassa viime vaaleissa 2019 Elisa oli päävastuussa mm. Riihimäen Vaalikahvilasta ja teki myös valtavasti kaikkea muuta.

Nyt siis on ollut minun vuoroni tehdä kampanjaa Elisalle. Nämä ovat hänelle ensimmäiset kuntavaalit ja täytyy kyllä sanoa, että aivan mahtavan kampanjan hän on nyt Hämeenlinnassa tehnytkin. Eilen torilla myös ihmiset Elisan jo tiesivät ja muutamat kertoivat myös äänensä Elisalle antaneen. Ja monen monta hyvää keskustelua ihmisten kanssa, kun Elisan mainoksia ja lakritseja heille jakelin. Hieno kampanja-aamu ja oli myös todella kiva päästä pitkästä aikaa tekemään ns. toisten kampanjaa eikä aina vain omaa.

Tutustukaapa Elisaan netissä: www.elisahyvarinen.fi.

Hämeenlinnan tori on kyllä kaunis paikka kesällä. Ja eilen myös kesäkuun kuukausimarkkinoilla mukavasti väkeä liikkeellä.

Mari Pinomäki oli markkinoilla jakamassa esitteitään ja niitä muuten Mari on jakanut jo parituhatta eri puolille Hämeenlinnaan. Aivan huippuehdokas!

Ja hienosti etenee myös Elisan kamppanja! Onnea siis näille meidän mahtaville nuorillekin!

Markkinoilla oli mukana myös Pinomäen Mari. Mari myös tuli aikanaan mukaan politiikkaan minun Pizzaa ja Politiikkaa -iltojen ja kampanjoitteni kautta. Nyt Mari myös ensi kertaa ehdokkaana ja täytyy kyllä sanoa, että on hänenkin kampanjansa Hämeenlinnassa ollut mahtavaa seurattavaa. Hienoja teemoja ja tavoitteita, taitavasti tehtyä mainontaa ja kampanjointia ja ennen muuta erinomaisen hyvä ja osaava nuori ehdokas. Marilla jo myös kokemusta nuorisovaltuustonkin puolelta ja voin hyvin suositella häntä myös varsinaisen valtuustonkin puolelle. Voisin sanoa, että osaava, ahkera, asioihin paneutuva tulevaisuuden päättäjä.

Mariin voi tutustua netissä: www.maripinomaki.fi.

Tänään siis nostin esille kaksi hienoa tiimini jäsentä, jotka ovat nyt vaaleissa mukana ensi kertaa. Toivon todella, että näille nuorille paikka valtuustoon nyt avautuu.

Ja niin kuin olen ennen täälläkin jo kertonut, niin itse sain tuollaisena Marin ja Elisan ikäisenä ensikertalaisena ison tuen ja avun sen aikaisilta konkareilta Raimo Rajaojalta, Raimo Laitiselta, Erkki Kesäjärveltä, Yrjö Kassarilta, Antti Kallionpäältä ja muilta ja myöhemmin Iiro Viinaselta, Raimo Riihimaalta, Pekka Kumelalta ja kumppaneilta eduskuntavaalikampanjassani, niin päätin, että kun aikanaan pystyn, niin haluan osaltani tehdä samoin ja auttaa nuoria mukaan. Ja Elisan ja Marin lisäksi olen näissäkin vaaleissa tsemppaamassa ja tukemassa montaa muutakin nuorta eri puolilla maatamme. Ja toki auttamassa myös kymmeniä muitakin ehdokkaitamme. Sekin on velvollisuuteni ja myös oikeuteni.

Nuorissa on tulevaisuus.

Aikanaan minua ehdokkaaksi muuten pyysi juuri tuo, nyt jo kuitenkin edesmennyt, Erkki Kesäjärvi. Eilen oli mukava hänen entinen puolisonsa Kaarina nähdä Hämeenlinnan markkinoilla. Erkin pyynnöstä siis lähdin ja olen nyt tässä. Kiitollisena.

Aikainen aamu. Kaunis sellainen. Nyt Helsinkiä kohden. Hyvä päivä tulee tästäkin.

Tänään aamusta valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston kokous ja sitten puolustusvaliokunta. Lounastauolla lupasin mennä mukaan riihimäkeläisen kuntavaaliehdokkaamme Jessica Sonkon Facebook Liveen. Sitä pääsee kello 12 seuraamaan Jessican poliitikkosivuilla https://www.facebook.com/jessicasonkormk.

Tulkaahan kuulolle.

Kello 22.30 ja rakkaan kummitytön nimpparikahvien kautta mökille. Pitkä ja antoisa päivä töissä. Valiokunnat ja täysistunto tuon lounastauon FB-livemme lisäksi. Täysistunnossa tänään tiukka keskustelu holtittomasta velanotosta ja taloudenpidosta. Ymmärrän enemmän kuin hyvin miten hallituksen ja pääministeri luottamus laskee. Tätä laskua maksamme muuten vielä pitkään eikä nyt ole siis kyse koronasta vaan siitä, että velkarahalla rakennetaan uusia palveluita ja hallintoa ja ei edes vasemmalla kädelläkään olla kiinnostuneita miten ne maksettaisiin eli miten työllisyys tässä massa saataisiin nousuun. Tuttu aihe ja tästähän olen monet kerrat täälläkin kirjoittanut.

Kotimatkalla sitten kahvit Lopen Vaalikahvilalla. Siellä tänään oli illansuun vuorossa Eija Tammilehto ja Viktoriia Rybek ja oli mukava jälleen huomata miten hyvin väkeä on liikkeellä ja miten kahvilalle tullaan varta vasten erilaisten asioiden kautta. Tänäänkin erinomaisen hyvä ja antoisa keskustelu mökkien tai vapaa-ajanasuntojen muuttamisesta vakinaisiksi ja taisi käydä niin, että keskustelumme päättyi siihen, että Loppi saa heistä pian kaksi uutta veronmaksajaa eli huvila muuttuu kodiksi ja verotuskunta Lopeksi. Hyvä juttu.

Mitäs jos tehtäisiin enemmän yhdessä ja yhteistyöllä?

`Tiina Seppälä istui pöydän päässä ja oli kutsunut tilalleen Pelto-Seppälään keskustelemaan Lopen asioista Antti Salmisen (ps.), Puolenpitäjien Heli Lehtilä-Salmen (kesk), Antti Mikkolan (kok) ja…

Satu-Maria Hietala-Virtasen (sit) ja Keskustan listalta Jori Hovin (kesk.)

Ja täytyy kyllä sanoa, että tämä taisi olla näiden kuntavaalien asiallisen ja paras vaalitilaisuus. Ja hienosti yhteistyöllä ja yhdessä yli puolue- ja ryhmärajojen. Arvostan.

Illalla kävin vielä auttamassa ystävääni Tiina Seppälää hänen vaalikeskustelun striimauksessa. Tiina oli kutsunut Pelto-Seppälän tilalleen viisi kuntavaaliehdokasta. Antti Mikkolan meidän omasta porukasta ja sitten sitoutumattomien Satu-Maria Hietala-Virtasen, Keskustaliikkeen valtuustoryhmästä ja Puolenpitäjien listalta Heli Lehtilä-Salmen, keskustalaisen Jori Hovin ja Perussuomalaisten Antti Salmisen. Mainio keskustelu heillä ja minä vain kameramiehenä taustalla. Oli kiva tehdä kampanjaa näinkin. Ja Tiina sellainen, jonka eteen olen valmis tekemään vaikka mitä. Aivan mahtava valtuutettu ja luottamushenkilö ja myös Ystävä.

Pelto-Seppälän vaalikeskustelu oli erinomainen esimerkki siitä miten yhteistyöllä ja yhdessä asioita voidaan hoitaa ja niistä keskustella asiallisesti. Tämänkin kampanjan aikana olemme nähneet hieman toisenlaistakin tyyliä ja myös ikäviä iskuja vyön alle. Ja myös sitä miten luottamus voidaan pettää ja se, kun on kuin paperi, kun sen kerran rytistää niin ei se siitä kovin helpolla enää sileäksi tule. Vastenmielisintä se, että sopimaan ei voi luottaa ja sitä ei pidetä. Ja levitetään valheita ja ilkeitä puheita. Tai sitten toisten kampanjointien tölviminen ja sen sellainen. No, jokainen tyylillään.

Mutta tämä porukka, mikä nyt Tintin pöydässä istui oli sellainen, että heistä soisin jokaiselle paikan uuteen valtuustoon. Asiallisia, osaavia ja toisia kunnioittavia kaikki. Tuon keskustelun muuten voitte kuunnella tallenteena edelleen Tiina Seppälän FB-sivulta: Lopen Kuntavaalit 2021 -keskustelu Pelto-Seppälässä.

Huomista kohden. Jospa yrittäin huomenna kyselytunnilla päästä ääneen.

Kommentit