Nuoria ja vähän vanhempiakin liikkeellä – Lahden nuorin kunnallisvaaliehdokas Monica Savander emännöi Korvakahvilailtaa

Uutiset, torstaina 09.10.2008

Juuri vaaleihin sopivasti 18-vuotta täyttänyt lahtelainen Monica Savander järjesti Lahden torin Korvakahvilalla oman illan torstaina 9. lokakuuta. Jo päivällä kahvilalla ahkeroinut ensi kevään abiturientti keräsikin kivasti väkeä paikalle vaikka pieni sade ehkä jättikin osan jo pimenevässä illassa koteihin. Kansanedustaja Timo Heinonen oli myös mukana Monican illassa ja oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Monicaan tutustuin ensimmäisen kerran viime keväänä. Olin sitä ennen kuullut paljon hyvää nuoresta naisesta mm. Vahterin Merjalta ja ensi tapaaminen vakuutti. Tämän jälkeen olen omalta pieneltä osalta ollut auttamassa Monicaa kunnallisvaaliurakassa ja kyllä tämän iltainen osoitti, että nuoresta iästään huolimatta hän olisi mainio osaaja ja lisä uuteen Lahden valtuustoon, kertoi Kokoomuksen eduskuntaryhmän nuorin kansanedustaja Timo Heinonen parituntisen illan jälkeen.

Lahden torilla parhaalla paikalla sijaitseva Korva Kahvila on avoinna vaaleihin asti ja päivittäin kahvilla onkin pysähtynyt erittäin paljon väkeä. Myös iltatilaisuudet ovat vetäneet väkeä ja tänäänkin tupa oli hetkittäin lähes täysi.

– Paikalla kävi lukiolaisia, mutta myös aikuisia ja vanhempiakin. Moni oli näkemäänsä ja kuulemaansa eli Monicaan tyytyväisiä ja täytyy itsekin todeta, että erittäin sanavalmiisti ja varmasti Monica vastailikin aika kiperiinkin kysymyksiin.

Monica Savanderilla oli selkeät mielipiteet niin Vesijärven suojelutoimenpiteisiin kuin toriparkkiinkin. Myös Ranta-Kartanon alueesta ehdokkaalla oli selkeä kanta. Savander säilyttäisi ainakin osittain alueen bulervardimaisuuden. Yhtenä kärkiteemana Lahden kokoomuksen nuorin kunnallisvaaliehdokas olisi valmis luomaan Lahteen aidon joukkoliikenteen opiskelijalipun. Tällä hetkellä Lahdessa jo 12 vuotias lasketaan aikuiseksi.

– Toivon todella, että Monica saa ennen muuta nuoret liikkeelle, mutta uskon, että hänessä on ehdokasta ja valtuutettua monelle muullekin. Kannattaa poiketa Korva Kahvilalla. Monica lupasi olla aktiivisesti siellä paikalla ja tietenkin nettisivuiltakin löytyy paljon tietoa, kannusti Timo Heinonen, joka osallistuu tulevana lauantaina Lahden nuorten ehdokkaiden iltajuhlaan.

– Viikonloppu ja nyt koko loppukiri mennään täysillä. Lauantaina olen aamusta ensin Riihimäellä markkinoilla ja sitten Hausjärven Kokoomuksen markettapahtumassa. Yhdeltä olen sitten Heidi Ekholm-Talaksen kanssa kampanjoimassa jo Helsingissä Kolmen Sepän -patsaalla. Siis nämä kaikki ennen tuota Lahden iltajuhlaa.

Kommentit