Nuoret äänessä vappujuhlissa – Rosa Laine Lopella ja Elisa Hyvärinen Hämeenlinnassa

Blogi, keskiviikkona 01.05.2019

Hyvää vappua, toukokuun ensimmäistä, teille kaikille blogini lukijoille!

Kuten tiedätte on minulle aina ollut tärkeää auttaa ja tukea nuoria eteenpäin urillaan. Näin tekivät konkarit, kun aikanaan itse otin ensiaskelia politiikassa ja sen myötä ja sen kokeneena ja opin ja avun saaneena olen samaan sitoutunut ikuisesti. Tulen aina olemaan nuorten puolella ja auttamaan heitä urallaan eteenpäin on sitten kyse yhteiskunnallisista asioista tai vaikkapa opiskelusta tai harrastuksista. Siksi tänäänkin olin erityisen iloinen, kun sekä kotikunnassani Lopella kuin myös Hämeenlinnan vapussa äänessä oli nuoret.

Lopen Vapun juhlapuhujana oli 22-vuotias nuori loppilainen Rosa Laine. Rosa on jo urallaan noussut kunnanvaltuustoonkin ja tehnyt upeaa jälkeä täällä kotikunnassani jo monessa. Tänään 12. Lopen Vapussa Rosa piti puheen ja upean puheen pitikin. Hieno puhe kotiseudusta ja juurista ja siitä mikä tällaisessa paikassa on juurikin sitä erityistä. Kiitos Rosa!

Senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla kuultiin myös Vuoden Naiskuoroa Timoteitä Anneli Julenin johdolla ja juhlistettiin myös Yrjö-Koskisen Lopelle tulon 150. juhlavuotta. Vuonna 1869 Yrjö-Koskinen osti Leppälahden talon Loppijärvemme rannalta ja vaikutti sen jälkeen itse ja jälkeläistensä toimesta moneen. Niin edelleen tänäkin päivänä.

Lopelta sitten ajelin Madamella Hämeenlinnaan. Vanhaa Rouvaa toki kävin jo aamulla näyttämässä Lopen Wanhojen Automobiilien kevätstartissa Lopen Shellillä. Sinin ja Joonaksen vieraana ja munkkisimoilla kaiken kaikkiaan varmaan lähelle 80 autohelmeä autokuntineen. Upea perinne tämäkin. Mutta sitten Hämeenlinnan torille ja siellä Sinivalkoisessa Vapussa puhuivat tänään MEP Sirpa Pietikäinen ja Vuoden Kokoomusnuori Elisa Hyvärinen. Upeat puheet ja hienoa kuorolaulua sielläkin ja johtajana kukapas muu kuin Anneli Julen sielläkin. Hämeenlinnan Mieslaulajat siis äänessä.

Sirpa piti vahvan puheenvuoron Suomesta ja Euroopasta ja kyllä oli Elisankin puhe hieno. Nämä nuoret ovat kyllä äärimmäisen fiksuja ja osaavia ja ajatuksia myös paljon tulevaan. En siis ole lainkaan huolissani siitä mitä politiikassa tulevaisuudessa tapahtuu, kunhan nyt tästä päivästä selviäisimme.

Hyvää Vappua vielä teille kaikille! Kevättä! Ylioppilaiden juhlaa! Ja suomalaisen työn juhlaa!

Kommentit