Niinistön kannatus nousi jälleen yli 50 prosenttiin – Kisa kakkospaikasta neljän kauppa

Uutiset, perjantaina 23.12.2011

Ilta-Sanomien tuorein presidenttigallup kertoo jälleen Sauli Niinistön kannatuksen nousseen yli 50 prosentin. Jos Ilta-Sanomien gallup toteutuisi saisi Niinistö ensimmäisellä kierroksella jo 51 prosenttia äänistä ja tulisi valituksi suoraan. Toista kierrosta voidaan kuitenkin pitää todennäköisenä Niinistö kasvavasta kannatuksesta huolimatta ja kovin kilpailu käydäänkin siitä kuka pääsee toisena ehdokkaana kakkoskierrokselle. Kakkospaikasta kisaavat periaatteessa tasakannutuksin Timo Soini 11% ja Paavo Väyrynen 11% sekä Pekka Haavisto 9% ja Paavo Lipponen 9%.

– Olen erittäin tyytyväinen, että nyt Pekka Haavistokin on nostettu näiden nousevien galluplukujen kanssa mukaan uutisointiinkin. Näytti pitkään, että media halusi keinotekoisesti tehdä kaksintaistelua Niinistön ja Lipposen välille. Mutta ravikielellä näyttää siltä, että Lipponen ei pärjää tässä seurassa, kommentoi kansanedustaja Timo Heinonen.

– Itse uskon, että toisella kierroksella on Haavisto, Soini tai Väyrynen Niinistön seurana. Mutta tottakai teemme nyt töitä täysillä, että valinta voisi tapahtua jo tammikuun lopussa, pohti Heinonen.

Ilta-Sanomien teettämässä presidenttikyselyssä MC-Info kysyi 15.12.-20.12.2011 1001 suomalaiselta ”jos presidentinvaalit olisivat nyt, ketä seuraavista ehdokkaista äänestäisitte”. Kantaansa ei tiennyt 18 prosenttia vastaajista.

Presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen varsinainen äänestyspäivä on 22. tammikuuta 2012.

Kommentit