Niinistö kansansuosikki ulkopolitiikan hoidossa

Uutiset, sunnuntaina 02.12.2007

Kokoomuslaiset menestyivät loistavasti tuoreessa mielipidetutkimuksessa, jossa selvitettiin poliitikkojen ulko- ja EU-politiikan taitoja. Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö oli tutkimuksessa ykkönen ja kolmospaikan presidentti Halosen takana nappasi ulkoministeri Ilkka Kanerva. Turun Sanomissa julkaistussa tutkimuksessa pääministeri Matti Vanhanen jäi yllättäen selvästi jälkeen johtokaksikosta.

– Itse olin tutkimuksen tuloksiin enemmän kuin tyytyväinen. Se on selkeä signaali siitä, että kansa haluaa nyt myös keskustelevaa politiikkaa ulko- ja EU-asioistakin. Tässä pelinavaajina ovat usein toimineet juuri Niinistö ja Kanerva, totesi kansanedustaja Timo Heinonen tuloksen kuultuaan.

Mielenkiintoista tutkimuksessa oli myös se, että myös keskustan äänestäjät nostivat Niinistön Vanhasen edelle antamalla hänelle arvosanan 8,0.

Marraskuun ensimmäisen puolikkaan aikana tehtyy kyselyyn vastasi 1000 suomalaista ja kyselystä selviää myös se, että voimassa oleva perustuslaki saa tukea ulkopolitiikan hoidon järjestelyistä. Jopa 82 prosenttia vastaajista halusi säilyttää mallin, jossa ulkopolitiikkaa johtavat presidentti ja hallitus yhdessä.

Kommentit