Neste Oil Rally ”käynnistyi” Helsingin keskustasta Heinonen toivoo Helsingin yleisöerikoiskoetta Stadionille

Uutiset, maanantaina 30.07.2007

Tulevana viikonloppuna ajettava Suomen MM-ralli Neste Oil Rally Finland sai varaslähdön tänään maanantaina, sarjan kärkikuljettajat kokoontuivat Helsinkiin. Kampin torilla järjestetty Meet the Drivers –tapahtuma kokosi muutaman tuhannen hengen yleisön ja rallikuljettajien lisäksi aukiolla esiintyi Anna Erikson ja yleisön iloksi paikalle oli tuotu myös muita tapahtumaan liittyviä esittelytelttoja ja rallisimulaattoreita. Kovimman suosion kuitenkin keräsi nimikirjoitustenjakopaikka, mihin parhaimmillaan oli yli sadan metrin jono.

Paikalla nähtiin niin suomalaisten MM-sarjan kärkikuljettajien Marcus Grönholmin, Mikko Hirvosen ja Jari-Matti Latvalan lisäksi myös mm. hallitseva maailmanmestari Sebatien Loeb, Norjan Petter Solberg, Daniel Sordo ja nouseva suomalaistähti Anton Alen.

– Tilaisuus oli juuri sellainen mitä MM-rallimme ympärille pitääkin rakentaa. Itse näkisin mielelläni tapahtumatorin jatkuvan tulevaisuudessa Helsingissä läpi koko kilpailuviikon. Hieman yleisurheilun tai jääkiekon MM-kisojen tapaan, totesi mukana tilaisuudessa ollut Timo Heinonen.

Heinoselle MM-ralli on tuttu juttu. Yrittäjänä Heinonen ahkeroi Jyväskylässä monena vuonna niin selostaen yleisölle erikoiskokeita kuin juontaen huoltoparkin tapahtumia.

– Tottakai ne vuodet ja tapahtumat ovat urani huipennuksia. Olen saanut tehdä sellaisia juttuja mistä luulin aina vain haaveilevani, totesi Heinonen.

Helsingin erikoiskoesuunnitelma etenee
Suomen MM-rallin avauserikoiskoetta on kaavailtu tulevaisuudessa ajettavaksi Helsingissä. Myös rallin pääpaikka on keskusteluttanutta vuodesta toiseen. Helsingissä ei keskuspaikasta puhuttu, mutta esillä oli Helsingin keskustaan suunniteltu yleisöerikoiskoe.

– Tottakai se olisi kova juttu. Ei se kilpailun kannalta tärkeä olisi, mutta lajin ja tapahtuman kannalta olisi. Yksi hyvä paikka olisi stadion ja sen ympäristö, totesi Heinonen, joka on heinäkuussa alkaneen Valtion Liikuntaneuvosto pestinsä alkajaisiksi puhunut ahkerasti tähtitapahtumien puolesta.

– Olen vahvasti sitä mieltä, että tulevaisuudessa meillä tulee olemaan erikseen huipputapahtumien järjestämispaikat ja niiden rinnalla muualla harjoittelupaikat. Tämä on moottoriurheilun kohdalla varmasti tulevaisuuden kuva, kun asutus leviää. Uskon, että MM-rallille tie löytyvät, mutta ratakilpailuille ja ehkä moottoripyörille tämä on tulevaisuutta, jos kilpailuja halutaan tuoda lähelle ihmisiä. Niin minusta pitäisi toimia.

Neste Oil Rallyn supererikoiskoe on ajettu usean vuoden ajan Killerin raviradalla Jyväskylässä. Helsingin Meet the Drivers –tapahtumassa kerrottiin, että Helsingin supererikoiskoetta suunnitellaan tosissaan jo ensi vuodeksi.
– Killeri on ihan ok. Ei erikoiskokeena mikään erikoinen, mutta tunnelmaltaan ja tekniseltä toteutukseltaan huippuluokkaa. Mutta ehkä Stadion olisi kuitenkin hieman eri juttu.

– Kilpailun pääpaikka on omajuttunsa. Taitaa olla niin kuuma peruna, että on parempi, etten näin moottoriurheilumiehenä sitä kommentoi, hymyili Heinonen uteluihin olisiko hän valmis tuomaan MM-rallin tulevaisuudessa Hämeeseen ja Lahteen.

– On minulla asiasta oma mielipiteeni, mutta sillä ei tässä vaiheessa eikä varmasti jatkossakaan ole merkitystä. Ja toisaalta millä keinolla Ouninpohja sitten tuodaan?, heitti Heinonen lopuksi.

Kommentit