Nenäpäivän Gaala Lopen Lukiossa.

Blogi, perjantaina 01.11.2013

Jo perinteeksi muotoutunut Lopen Lukion Nenäpäivän Gaala järjestettiin tänään. Lukion opiskelijat olivat jälleen tehneet hienon Gaalan ja paljon jo ennen sitäkin. Lukiollamme on muodostunut perinteeksi kisata aina edellisen vuoden keräyksen tulosta vastaan ja laittaa paremmaksi. Paremmaksi siis hyvän asian eteen. Tänään meitä kutsuvieraita oli paikalla neljä. Lisäksi mukana oli Riihimäen Nuorisoteatterin rehtori Sanna Saarela, Lopen kunnanjohtaja Karoliina Viitanen ja yrittäjä ja toimittaja Kare Asp. Lukiolaiset laittoivat meidät jälleen tiukoille hyvän asian ympärillä ja välillä hieman naurunkin alaisiksi. Se onkin tämän Nenäpäivän yksi idea. Eli ei hyväntekeväisyyden ja auttamisen tarvitse olla tiukkapipoista menoa vaan hauska ja iloinen tapa auttaa. Hymy saa tulla huulille vaikka tänäänkin näimme videoita apukohteista jotka saivat surullisuudessaan silmäkulmankin kostumaan. Pienet lapset kohtuuttomissa töissä kaivoksilla ilman mahdollisuutta, että urakka joskus loppuisi. Toivottavasti Nenäpäivänkin varoin jonkun kohdalla ”orjatyö” ja lapsityö loppuu.

Nenäpäivä on kuulunut omaan syksyykin sen aloittamisesta vuodesta 2007 lähtien. Joka vuosi tapahtuma saa mukaan uusia ihmisiä ja yhä uudet uskaltautuvat laittamaan itsensä peliin Nenänkin kautta tärkeän asian hyväksi. Ja totta kai sitä kautta myös oman osuutensa keräykseen. 

Lopen Lukion Nenäpäivä tiimin löydät täältä. Lähde sinäkin mukaan ja anna oma panoksesi Lopen Lukion kautta Nenäpäivän keräykseen. 

Kiitokset siis vielä Lopen Lukiolla hauskasta Gaalasta ja tärkeän työn tekemisestä. Ja myös siitä, että tänäkin vuonna sain kutsun mukaan. On ilo olla mukana Nenäpäivässänne.

Riihimäen Nuorisoteatteri Lopelle!

Tänään kuulin myös aivan superhienon uutisen. Maan suurin nuorisoteatteri Riihimäen NT tulee nyt myös Lopelle. Rehtori Sanna Saarela kertoi, että Nuorisoteatteri aloittaa toiminnan myös Lopella heti vuoden alusta. Paikka on kirkolla, mutta vielä hieman avoinna kuten myös päivät ja kellonajatkin. Mutta seuratkaana lehtiä ja mainoksia niin kaikki selviää pian. 

Mahtava juttu, että monia ammattilaisiakin loihtinut RNT rantautuu nyt myös Lopelle. Sieltähän ovat kasvaneet mm. Aku Hirviniemi, Niina Lahtinen, Janne Kataja, Jukka Kuronen ja monet muut näyttelijät ja myös teatterin muut ammattilaiset lavastajiksi ja muiksi. Lista on Suomen mestari lista. Ja toisaalta vielä tärkeämpää on se, että Nuorisoteatteri on antanut sadoilla lapsille ja nuorille arvokasta kokemusta ja rohkeutta elämään ja esiintymiseen. Olen varma, että yksikään nuorisoteatterilainen ei ole niitä oppeja päivääkään katunut. 

….

Nyt kello jo 16.25 ja tänään illalla lasten juhlaa. Syntymäpäiviä ja sellaisia ihan ensimmäisiä. Hauskoja juttuja ja elämän hienoja hetkiä. Voi lapset.

 

Kommentit