Nenäpäivää.

Blogi, perjantaina 08.11.2013

Tänään se sitten on aika laittaa virallisestikin punainen nenä päähän. Hyväntekeväisyyden Nenäpäivä tänään ja tänään apumme välittyy yhdeksän järjestön, Suomen UNICEFin, Kirkon Ulkomaanavun, Suomen Punaisen Ristin, Pelastakaa Lapsien, Plan Suomi Säätiön, Fida Internationalin, Suomen Lähetysseuras, Solidaarisuus ja SASK:n kautta kehitysmaiden lasten koulutuksen ja terveydenhuollon sekä elinolojen parantamiseen.

Meidän kaikkien avulla siis lapset kehitysmaissa oppivat lukemaan, selviävät vaarallisista taudeista ja saavat mahdollisuuden ihmisarvoiseen elämään.

Välitäthän sinäkin.

Lahjoita   

20 euroa eli Soita 0600 11 620
10 euroa eli tekstaa  Lahjoita10  numeroon 16499

Eduskuntaviikko takana. Tänään eduskunnassa valiokunnistani vain ulkoasiainvaliokunta kokoontui ja sinne saimmekin pöytäämme nyt uutena RKP:n Jorn Donnerin. Tänään kuultavina niin ministeri Stubb kuin Tuomiojakin. Mielenkiintoisia juttuja ja nämä viikottaiset ministerikuulemiset kyllä UAV:n suola ja aktiivinen yhteistyö myös Tasavallan Presidentin kanssa. Antoisia juttuja.

Mutta sitten lisäksi vain lyhyt istunto missä kuitenkin sattui ja tapahtui. Puhuimme tänään mm. kirjastoasioista ja keskusteluun otti osaa myös ystäväni Ilkka Kanerva. No puheen aikana miehen kännykkä pärähti soimaan. Ike muina miehinä ilmekään värähtämättä kaivoi kännykän pois taskustaan ja painoi kiinni ja puhe jatkui kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Puheen jälkeen puhemies Eero Heinäluoma kuitenkin totesi, että ”Tässähän on eduskunnassa vanha perinne, että puhelimen soidessa kesken edustajan puheenvuoron tarjotaan kahvit kaikille läsnä oleville salissa, niin että onnittelen edustaja Kanervaa.” No ei Ike häkeltynyt vieläkään vaan pyysi uuden puheenvuoron ja jatkoi: ”Arvoisa puhemies! Pyydän teitä saapumaan tänään klo 18 Turussa olevaan kotiini.”

 Aika velikultia.

….

Onnea Aamuposti.

Illalla vielä ajelin Hyvinkäälle alueemme yhteisen sanomalehden Aamupostin 10-vuotisjuhliin. Hienot paikalliset juhlat Hyrialla ja hyvää ruokaa, musiikkia Käsityöläisten johdolla, Jukka Kurosen Show ja paljon ystäviä ja tuttuja. Kiitokset siis hienoista juhlista Joonas Romppaselle ja lehden väelle. Joka aamu Aamuposti kahvikupin kaveriksi kuuluu.

Muistan kun uusi lehti lanseerattiin. Olimme Hyvinkään, Riihimäen, Hausjärven ja Lopen valtuutettujen kanssa seminaarissa Korpilammella. Illalla Lehtiyhtymä järjesti coctailtilaisuuden missä Eero Lehti esitteli uuden päätoimittajan Joonas Romppasen ja paljasti, että Hyvinkää Sanomat (nyt 90v) ja Riihimäen Sanomat (ensi vuonna 100v) yhdistyvät uudeksi talousalueen Aamupostiksi. Lehti kertoi ideasta, että uusi lehti haluaa näyttää yhtenäiselle talousalueelle ja sen yrityksille esimerkkiä yhteistyöstä ja voimavarojen yhteen kokoamisesta. Nyt kymmenen vuotta mennyt. Olemme Hyrian yhdessä tehneet, mutta ei paljon muuta. Harmin paikka sinänsä, sillä muutenkin tällä alueella olisi paljon yhdessä voitettavaa niin sote-asioissa kuin sairaanhoidossakin. Puhumattakaan maankäytöstä ja elinkeinopolitiikasta. Ehkä joskus.

Mutta onnea vielä Aamupostille suunnan näyttämisestä.
Kommentit