Natolla ennätyskorkea kannatus kansan keskuudessa

Blogi, torstaina 28.04.2022

Tuoreimman tänään julkaistun gallupin mukaan suomalaisista jo peräti 65 prosenttia kannattaa Nato-jäsenyyttä. Itseasiassa tämä luku on Helsingin Sanomien mittaushistorian suurin. Ja historiallista on myös sekin, että enää vain reilu joka kymmenes (13%) suomalaisista vastustaa puolustusliiton jäsenyyttä. Noin viidennes (22%) ei vielä osaa sanoa kantaansa. Jäsenyyttä kannattaa naisista tällä hetkellä 59 prosenttia ja miehistä peräti runsaat 70 prosenttia.

Muutos kuukaudenkin takaiseen on siis jälleen merkittävää. Edellisessä vajaa kuukausi sitten huhtikuun alkupuolella tehdyssä HS:n tutkimuksessa jäsenyyttä kannatti 59 prosenttia vastaajista.

Kantar TNS teki gallupin internetpaneelissaan 22.–27. huhtikuuta ja vastaajia oli 1 062. Tulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Forssan Lehdessä samasta aiheesta myös kirjoitan otsikolla: Eduskunta alkaa olla Natoon valmis – Ukrainan tilanne on osoittanut sen, että Natoon kuulumattomalla maalla ei turvatakuita ole. Lukaiskaapa sekin.

Juuri sain viestiä, että aamun turvatilakuulemiset alkavatkin hieman normaalia aiemmin eli päivä mennään maan alla. Ei Nato-haukkana eikä myyränäkään, mutta maanalla joka tapauksessa isänmaan asialla.

 

Kommentit