Nastolan Lukiossa – jälleen yksi lukiovierailu.

Blogi, maanantaina 16.09.2013

Olen pyrkinyt säännöllisesti pitämään yhteyttä eri lukioihin. Monesta lukiosta joka vuosi oppilaat tulevat vierailulle eduskuntaan ja monissa lukioissa itsekin vierailen epäsäännöllisen säännöllisesti. Tänään kohteenani oli Nastolan Lukio. Siellä en ennen ollutkaan käynyt. Mutta hieno oli tunnelma ja erityisesti se, että alunperin yhden lukioluokan kanssa sovittu vierailu muuttuikin täyden auditorion tilaisuudeksi. Siinä puolitoista tuntia menikin aivan hetkessä ja täytyy todeta, että poikkeuksellisen valveutuneita ja aktiivisia nuoria. Hyviä ja tiukkojakin kysymyksiä ja hieman haastamistakin.

Näistä lukiovierailuista kyllä aina itsekin saa. Entisenä opettajana kouluille aina mukava mennä ja tärkeää kuulla sitäkin mitä nuoret tästä maasta ja sen menosta ajettelevat.

Suuri kiitos siis Merja Kukkolalle kutsusta ja mukavasta päivästä.

Kotimatkalla sitten Lahden kautta Hausjärven Oittiin. Siellä lounas ja sitten Riihimäen seudun puheenjohtajien ja kuntajohtajien palaveri mm. kuntarakenneuudistuksesta ja sote-asioista. Ja saman aiheen parissa jatkoimme myös illan kun Kuntaliiton johtava lakimies Juha Myllymäki esitteli kuntarakennelakia ja sen vaatimuksia ja tavoitteita Riihimäen, Hausjärven ja Lopen valtuutetuille Lopen valtuustosalissa.

Eli lukiojuttuja ja nuoria ja kunta-asioita. Antoisa päivä. Ja varmasti huomennakin. Aamusta ympäristövaliokunta ja sitten vieraita Lopen Kirkonkylän koululta. Se on siis se ”mun vanha oma kouluni”. Hauska nähdä entisiä työkavereita ja pieniä koululaisiakin. Ja huomenna sitten isossa salissa myös budjetin käsittelyn pariin.

 

Kommentit