Mykistävän upea tanssiesitys Aurinkovaras sai ensi-iltansa

Uutiset, maanantaina 15.02.2010

Etelä-Hämeen tanssiopiston suuri tanssi- ja sävellystuotanto ”Aurinkovaras” sai ensi-iltansa sunnuntaina 14.02 Riihimäellä. Esityksessä oli mukana lähes 200 tanssijaa, lähes kaikista opetusryhmistä eli pienemmistä aivan aikuisiin asti.

Varta vasten Suomen kulttuurirahaston tuella toteutettuun suurteokseen on musiikin säveltänyt Antti Polameri ja Pekka Pitkäkoski. Käsikirjoituksen on tehnyt Anu Ollikainen ja koreografeina ovat toimineet tanssiopiston rehtori Maiju Malid, Pauliina Diallo ja Johanna Halen.

– Tunnin kestävässä esityksessä nähtiin tanssilajeja baletista pikkupoikien breikkiin. Aivan upeita suorituksia alueemme tanssijoilta. Hienoa, että Lopella ja Hausjärvellä on mahdollista harrastaa tanssitaidetta näin korkealla tasolla, kertoi ensi-illassa vieraillut kansanedustaja Timo Heinonen.

Etelä-Hämeen Tanssiopisto toimii Lopella ja Hausjärvellä. Tanssia voit alkaa harrastamaan jo 3- vuotiaasta lähtien.

– On hienoa, että tarjontaa on nyt myös pienille ja isommille pojille. Tanssi on erittäin kannatettava harrastus pojillekin ja miksei aivan meille kaiken ikäisille. Harrastuksena ehkäpä tärkeintä on se miltä se tuntuu eikä se miltä se näyttää. Tosin tällä tasolla millä tänään Aurinkovarkaassa mentiin niin se varmasti tuntuikin hyvältä, mutta se näytti fantastiselta, ihaili Timo Heinonen.

– Pääosan esittäneen Carla Uusitalon esitys oli mykistyttävä. Erittäin taitava ja hän loi lavalle tunnelmaa, iloa, tuskaa ja jopa ahdistusta.

Aurinkovarkaan esitykset Riihimäen Teatterissa: su 7.3 klo 14.00 ja klo 17.00 ja sitten su 14.3 klo 14.00 ja klo 17.00.

Kommentit