Musta päivä Ukrainassa ja maailmassa – Venäjän diktaattori Vladimir Putin aloitti täyden sodan itsenäistä Ukrainaa vastaan

Blogi, torstaina 24.02.2022

Me emme jätä teitä yksin.

Hyökkäys Ukrainaa kohtaan ei ole vain hyökkäys Ukrainaan, vaan hyökkäys koko läntistä demokraattista maailmaa ja maailmanjärjestystä vastaan. Venäjän diktaattorin hulluuksilta ei näytä olevan suojassa kukaan. Olen varma, etteivät Putinin teot pysähdy Ukrainaan. Olen vakuuttunut, että tällaiselta sotilaalliselta voimalta ei suojaa kuin Nato. Senkin jäsenyys jättää hulluuden käyttöön hypervaikuttamisen keinot ja laajatkin verkko- yms. hyökkäykset.

Täysimittaisen sodan aloittaminen Putinilta Ukrainan kansaa vastaan ei saa jäädä huomiotta. Ukraina tarvitsee nyt kaiken mahdollisen tuen ja myös nopean tien osaksi Natoa. Toivottavasti tässä länsi ei nyt emmi yhtään.

Myös meidän tulee Suomessa tehdä nopeasti päätökset kaikista mahdollisista keinoista Ukrainan ja ukrainalaisten auttamiseksi. Annettavalle avulle ei saa laittaa nyt rajoja, vaan päätökset mm. puolustusmateriaalin toimittamisesta Ukrainalle pitää tehdä pikaisesti. Toimitaan niin kuin haluaisimme meidän kohdalla toimittavan, jos olisimme Ukrainan paikalla. Ja se, että näin myös tämän tapahtumasarjan myötä olisimme, ei ole mahdotonta. Putinille ei näytä mikään olevan maailmassa pyhää.

Samaan aikaan EU:n tulee tänään ottaa kaikki mahdolliset pakotteet voimaan Venäjää ja Putinia kohtaan. Venäjä tulee eristää muusta maailmasta kaikin mahdollisin keinoin ja myös Putinin takia Venäjän kansa. Itse odotan, että pääministeri Sanna Marinin hallitus viheltää nyt poikki Fennovoiman yhteistyön venäläisen Rosatomin kanssa. Tällaista napanuoraa diktaattorin valtaan ei pidä enää rakentaa. Hyvä, että myös Nord Stream II on päätetty nyt jäädyttää ja toivottavasti haudata Itämeren pohjaan pysyvästi. Venäjä tulee sulkea ulos nyt urheilusta yms., mitä Putin on käyttänyt pitkään oman hulluutensa pönkittämiseksi. Vetoan kyllä myös Suomen Jääkiekkoliittoon ja kansainväliseen jääkiekkoliittoon, että myös Suomessa pelattavat jääkiekon MM-kisat siirretään pois venäläisomisteisesta Hartwall Areenasta esimerkiksi Espooseen tai Turkuun. Jo aiemmin Euroopan jalkapalloliitto Uefa:a on lähestytty kirjeellä, missä vaaditaan sitä siirtämään Mestarien liigan loppuottelu pois Venäjältä.

Kovimmat vaikuttavat keinot pitää ottaa nyt käyttöön. Venäjää ei pysäytä hyssyttely vaan nyt esimerkiksi maa tulee sulkea kansainvälisen SWIFT-maksujärjestelmän ulkopuolelle.

Eduskunnassa työhuoneessani Eetu Iston teoksen Hyökkäys -öljyväritaulu vuodelta 1933. Muistuttamassa.

Putinin geopoliittisella suuruuden hulluudella ei näytä olevan mitään rajaa.

Kommentit