Mitä se Antti Rinne vielä keksiikään verottaa? – Toivottavasti ei aja Kenkäveron ohi

Blogi, sunnuntaina 24.03.2019

SDP on väläytellyt nyt kovia uusia verotuksia ruualle. Demarit ovat laittamassa lihan kovemmalle verolle ja nyt tuoreimpana SDP puheenjohtaja Antti Rinne kertoi myös maidon ansaitsevan heidän arvomaailmassaan kovemman veron.

Suomalainen ruuantuotanto on jo nyt todella ahtaalla ja en uskalla edes ajatella mitä tällaisen verorangaistuksen jälkeen kotimaiselle maidontuotannolle ja myös nauta- ja, broileri- ja sikatuotannolle kävisi. Ja toisaalta lihasta ja maitotuotteista tulisi näin vain harvojen herkkua kun rahat eivät tasaverotuksen noustessa enää yhä useammalle riittäisi edes näihin perusruokiin. Rinne sanoi itse olevansa valmis maksamaan kovempaa veroa lihasta ja maidosta tuotteista. Hänellä siihen on varmasti varaakin, mutta onko tavallisilla suomalaisilla perheillä ja eläkeläisillä puhumattakaan opiskelijoista ja työttömistä. Tällainen kohdennettukin arvonlisäveron korottaminen käy eniten pienituloisten ja vähävaraisten ihmisten kukkarolle. Kyse on nimittäin tasaverosta. Tämän Rinne myönsi Ylen haastattelussa.

Myös Valtiovarainministeriön virkamiehet totesivat, että demareiden esittämissä heidän sanoin sanottuna ”kestävän kehityksen arvonlisäverossa” on useita ongelmia. Tällainen malli on ollut käsittelyssä myös EU:ssa, mutta sielläkin se on aivan alkutekijöissään. Asiantuntijoiden mukaan kyseessä ei ole ”kauhean tehokas väline ohjausvaikutuksen aikaansaamiseksi”. Kyse siis olisi rangaistusverosta ja tällainen lihavero ja maitovero vain nostaisi ruuan jo muutenkin korkeaa hintaan.

Tällaiset verot olisivat myrkkyä monen suomalaisen arkeen, mutta myös kotimaiselle ruuantuotannolle eikä niiden ilmastovaikutuskaan olisi järkevä, kun lautanen täyttyisi entistä enemmän riisillä ja muulla sellainen. Eiköhän demareidenkin kannattaisi vannoa ja toimia edes hieman kotimaisen ruuantuotannon eteen. Ja kun sitä suomalaista lihaa ja maitoa ei edes tarvitse kaukaa rahdata vaan se tulee siitä ihan naapurista.

Olen aina tiennyt, että demarit lähestyvät kaikkea verotuksen ja nimenomaan lisää verottamisen kautta. Jotenkin tuli mieleen vanha vitsi, kun demarivaltiovarainministeri oli maakunta matkalla Mikkelin seudulla ja avustaja näytti tienviittaa missä luki: Kenkävero. Siitäkös ideasta ministeri innostui.

….

Riihimäen Kokoomuskahvilalla tänään sunnuntain kahveja keittämässä Sirkka Ojaniemi! Keskusteluissa tänään autoveron poisto, demarien maito- ja lihaveropuheet ja Hämeen vetovoima.

Ja lisää mainoksia myös liikkeelle. Kiitos Juha, Jukka, Petteri ja kumppanit!

Hieno päivä. Aurinko paistoi ja Riihimäen Kokoomuskahvilalla tänään Ojaniemen Sirkka kahvia keittämässä ja monta hyvää keskustelua ja kohtaamista. Paikasta on kehittynyt näiden vaalien sydän. Tervetuloa käymään! Kahvila siis avoinna joka päivä vaaleihin asti ja minäkin yritän lähes joka päivä siellä aina piipahtaa ja olla ainakin hetken vaikka kiertue nyt viekin Ypäjältä aina Sysmään ja Hartolaan asti. On pitkä tie…

Mutta onhan se niin, että vaalit ovat poliitikon parasta aikaa! Mä tykkään tästä! Ja matka jatkuu!

….

Tänään saimme Lopelle Juhani Peltosen kirjallisuusseuran vieraaksi näyttelijä Ilkka Heiskasen ja hänen upean esityksen kirjailija Juhani Peltosen Elmo-romaanista. Elmohan ilmestyi jo vuonna 1978, mutta mainio kieli, elävä tarina, hulluus ja nerous elävät ja voivat hyvin edelleen.

Taidokas Ilkka Heiskanen ja Elmo!

Heiskanen teki Teatteri Vantaan pyynnöstä nyt Elmosta yhden miehen esityksen ja täytyy sanoa, että yksi parhaista mitä olen nähnyt.

Elmo ei kuitenkaan ole monologi, murha taitavasti Heiskanen vaihtaa Elmosta toiseen henkilöön vauhdissa ja oman tilansa lavalla saa niin Elmon kotipitäjän Kainalniemen outolintu Koillinen kuin ystävä ja valmentaja Reijo Rymy Petkelströmin. Ja totta kai tuon ajan Antero Mertarannat urheiluselostajat Immo ja Lylykin.

Elmo ei kuitenkaan ole pelkkää iloittelua, heiluttelua ja huumoria ja naurua, vaan pinnan alla on päähenkilön surumielisyys. Senkin Ilkka Heiskanen taidokkaasti lavalle sai tuotua. Itseasiassa sen mistä Jussi aikanaan harmistuikin. Elmon syvin olemus kun jäi monelta kokonaan huomaamatta ja ymmärtämättä.

Menestys oli Elmolle enemmänkin vaivaannuttava sattuma, kun Kainalniemen mestari oli kuitenkin ennen muuta pohtija ja erityisen innostunut omenapuista.

Heiskasen Elmon loppuhuipennus oli jotain sellaista minkä voi vain kokea paikanpäällä. Sitä ei voi sanoiksi kuvata. Tai olisihan Juhani Peltonen voinut ja voikin.

Iso kiitos Ilkka Heiskaselle vierailusta ja samalla kutsuimme Ilkan myös seuramme ensimmäiseksi kunniajäseneksi. Oli kunnia Juhani Peltosen kirjallisuusseuran puheenjohtajana saada vastaanottaa sinut ja nähdä näytelmäsi täällä Juhanin kotikunnassa.

Nyt Helsinkiä kohden. Ystäväni Heidi Kyrö kisaa tänään Tähdet Tähdet -kisan seuraavassa vaiheessa ja pyysi meitä kannustamaan! Heidi on kannustanut minua ja auttanut niin monessa, että nyt Heinonen 2019 -kylttien sijaa heilutamme I ❤️Heidi -kylttejä!

Huomenna sitten Lounais-Hämeen kierros. Forssassa mm. Politiikan Värisuoraa.

Kello 23.00 ja juuri Helsingistä kotiin. Upea ilta Tähdet Tähdet -ohjelman ja Heidin vieraana. Heidin kisa kovasta kannustuksestamme huolimatta nyt päättyi kärkikolmikon ulkopuolelle. Mutta upea ja taiturimainen ura jatkuu. Kiitos Heidi ja tsemppiä! Jatketaan mun taistelua yhdessä seuraavaksi.

Kommentit