Mitä kuuluu Marja-Leena? – Musiikkikomedia soi Leevi and the Leavingsin hiteillä

Blogi, keskiviikkona 29.06.2022

C-kassu, Toyota Corolla ja nuoruus.

Niin ja tietenkin Gösta Sundqvist ja Leevi and the Leavings. Sellaista elämän menoa sain itse nuorena elää. C-kasetit korvasi tosin pian jo minun Corollassa cd-soitin, mutta soundit olivat samat.

Tänään palasin näihin tunnelmiin Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa. Hämeenlinnan Uusi Kesäteatterin lavalla nähdään ja kuullaan tänä suvena Leevi and the Leavingsin hittejä musiikkikomediassa. Se on Mitä kuuluu Marja-Leena?

Mikko Kivisen ja Otto Kanervan kirjoittaman ja Kivisen itsensä ohjaama näytelmä etenee Gösta Sundqvistin tarinallisten laulujen mukana. Tarinan päähenkilö tajuaa, että on koko elämänsä kaivannut nuoruuden rakastettuaan Marja-Leenaa. Siitä alkaa seikkailu läpi Suomen, missä etsinnässä on oma nuoruuden rakkaus. Kukapa ei sellaista sekkailua ainakin ajatuksissaan haaveilisi?

Matka halki Suomen etenee uskomattomin kääntein ja rakkautensa perässä seikkaileva xx joutuu tilanteisiin, mihin ei ehkä koskaan olisi voinut edes kuvitellakaan joutuvansa. Jokainen Leevin biisejä tunteva osaa jo varmasti mielessään laittaa ainakin osan ikivihreistä kappaleista ja niiden tarinoista järjestykseen oivallisen juonikäänteen aikaansaadakseen. Minä ainakin.

Leevi and the Leavingsin musiikkia lavalla soittaa aito live-bändi ja näyttelijät laulavat ja legendat täydellisesti. Tarinan päähenkilöä esittää Janne Raudaskoski ja muissa rooleissa nähdään Annika Eklund, Saara Lehtonen, Ilkka Merivaara ja Jani Koskinen. Leevi-bändin kapellimestarina toimii Tuomas Kesälä ja soittimissa, rummuissa Kepa Kettunen / Sami Laakso, bassossa Pekka Korhonen / Arto Nurmi, kitarassa Jaakko Suonio / Axel Virkkunen ja pianon ja koskettimien näppäimissä Tuomas Kesälä / Petri Rahikkala.

Mutta erityisen kiitoksen ansaitsevat myös lavan ns. kuntoon laittaneet eli puvustuksesta vastannut Elina Vättö, lavastuksen hoitanut Oskari Löytönen (aivan mahtavia oivalluksia haudoista lähtien) sekä upeiden koreografioiden takana olevan Elina Lähde. Voisi entisenä opettajana sanoa, että sellaista 10+ työtä.

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatterin paikkakin on jo kokemisen arvoinen. HUK:n kesäteatterin lava sijaitsee uskomattoman kauniissa ja kesäisessä Kaupunginpuistossa, missä  on myös kattava valikoima tuotteita niin kahvilassa kuin viiniterassillakin. Leevimäinen tunnelma sekin. Ja sateen sattuessakin nautinto on viinimäisen kypsä – Kaupunginpuiston kesäteatterin katsomo on nimittäin nouseva ja jokaiselle hyvän näkymän näin tarjoava, mutta myös kokonaan katettu!

Uskomattoman hieno näytelmä ja koskettava ja nuoruusmuistojakin herättelevä tarina. Kannattaa siis ehdottomasti ottaa tämä kappale kesän kesäteatteri kassuun mukaan. Hyvä valinta siis HUK:lta jatkaa yhteistyötä viime vuoden Juha Vainion Sellaista Elämä on -näytelmän jälkeenkin Mikko Kivisen ja kapellimestari Tuomas Kesälän kanssa. Se yhteistyö nyt vaan toimii ja tietenkin nämä Leevit. Mikäs sitten ensi vuonna soisikaan? Voisiko ensi vuonna sitten olla vaikkapa Juice?

Mutta erittäin iso suosittelu teille kaikille kesäteattereiden, musiikkiteatterin ja myös Leevi and the Leavingsin musiikin ystäville. Tämä näytelmä on sellainen, että kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Ja kiitos vielä Iitulle teatteriseurasta. Kesäteatteri on parasta ystävän kanssa.

Esitykset 29.6.-13.8.2022 Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa. Esitys kestää noin 2 tuntia 15 minuuttia sisältäen väliajan. Liput saa napattua vaikka täältä: HUK.

Ja ettei ensimmäinen lomapäivä olisi ollut tylsä ja toimeton, niin ehdimmehän me lasten ja kummitytön kanssa tänään myös Hyvinkään Sveitsiinkin. Seikkailu Sveitsin upea kiipeilypuisto tarjosi jälleen parastaan. Sinnekin kannattaa ehdottomasti yksi lomapäivä käyttää. Tuhlaamiseksi se ei mene.

Nyt taidan pestä lomapäivän pölyt pois vielä saunassa ja huuhtoa Loppijärven aalloissa. Kesäyötä kohden.

 

Kommentit