Mitä ihminen tarvitsee- kampanja haastaa kansanedustajat

Uutiset, torstaina 22.10.2009

Torstaina eduskunnassa järjestetty Mitä ihminen tarvitsee- kampanja haastoi kansanedustajat näyttämään esimerkkiä, miten kierrättäminen edistää kestävää kehitystä. Tilaisuuden avannut Piritta Asunmaa muistutti kansanedustajia siitä, että jos kaikki kuluttaisivat yhtä paljon kuin suomalaiset, tarpeiden täyttämiseen tarvittaisiin neljä maapalloa.

Tilaisuudessa kansanedustajilla oli mahdollisuus tuoda mukanaan jokin tarpeettomaksi käynyt esine ja myös vaihtaa se muiden tuomiin tavaroihin. Viikon tempauksen jälkeen ylimääräisiksi jääneet tavarat toimitetaan eri järjestöjen kautta niitä tarvitseville.

Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Susanna Huovinen (sd.) haastoi kampanjaan mukaan tulevaisuusvaliokunnan ja kaikki kansanedustajat pohtimaan omia kulutustottumuksiaan. Tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja Marja Tiura (kok.) otti haasteen vastaan ja totesi, että ilmastonmuutos on ihmisten aiheuttama, joten myös vastuu sen ratkaisemisesta on meillä. Molemmat puheenjohtajat toivat esimerkkinä tarpeettomaksi jääneistä tavaroista muun muassa tietokoneen hiiren, pehmoleluja ja kirjoja.

– Hieno kampanja, joka toivottavasti saa useammankin pohtimaan omia kulutustottumuksiaan ja tapojaan. Kuten Marja Tiura totesi, olemme vastuussa ympäristöstämme ja ilmastonmuutoksen hillitsemisestä. Kukaan ei tee sitä puolestamme, kertoi ympäristövaliokunnassa toimiva Timo Heinonen.

Ulkoministeriön Mitä ihminen tarvitsee- kampanja käynnistyi toukokuussa ja on nyt loppusuoralla. Kampanja pohjautuu hallituksen kehityspoliittiseen ohjelmaan ja tarkoituksena on muistuttaa kestävän kehityksen periaatteista kaikkialla maailmassa. Kampanja on näkynyt erilaisilla festivaaleilla sekä sosiaalisessa mediassa ja kampanjan kotisivuilla voi käydä esimerkiksi testaamassa oman kuluttajaprofiilinsa.

Kampanjan kotisivut www.mittaamaailmasi.fi.

Kommentit