”Minua ei jotenkin yhtään yllätä, että Mari Kiviniemi ei kutsunut johtavaa oppositiopoliitikko Timo Soinia mukaan Politiikka- ja toimintapäiville Tampereelle?”

Blogi, maanantaina 26.03.2012

Näin olisi voinut Mari Kiviniemeä itseään lainaten ihmetellä keskustan toimintapäivien kutsulistaa. Mutta kun tietää, että eihän sinne kutsuta kuin keskustalaisia niin ihmettely on turhaa. Toisaalta tämä ihmettely voisi avata Kiviniemenkin silmät sille, että on siis erilaisia kokoonpanoja ja erilaisia tilaisuuksia joihin kutsutaan erilaisia ihmisiä eri puolilta Suomea ja joskus eri puolilta maapalloakin.

Kiviniemen populistinen jatkohan olisi kuulunut näin tuohon alkuun: ”Se kertoo kaikelle kansalle avoimesti sen, millainen on keskusta johdossa asenne miehiin.”

Tämä siis mukailua Kiviniemen viikonlopun Facebook-päivityksestä missä hän ihmetteli Lapin taloustapaamisen kutsulistaa. No sellainen ihmettely ja dramatiikan etsiminen kertoo vain siitä, että Kiviniemen tilanne oman puolueensa johdossa käy entistä tukalammaksi. Nyt yhteisestä rintamasta on eronnut jo Paavo Väyrynen ja myös Mauri Pekkarinen, jotka kumpikaan eivät näytä olevan tyytyväisiä Kiviniemen johtamaan puolueenseen. Ja sen tiedämme kun tämän tason poliitikot ovat tällaisen pesäeron niin se jakaa puolueen ainakin kolmeen joukkoon. Ja uskoisin, että jako tulee vielä pahenemaan ja kovenemaan kunhan tässä kevättä kohden mennään ja se takaa Facebookissa lisää ”kiviniemiä”. 

Katsotaan, eletään ja nähdään.

Mutta tällainen vääntö vain todellakin nostaa arvostusta sille, että omassa puolueesa yhteistyö on hyvää ja toimivaa. Asioita tehdään yhdessä ja yhteenhiileen puhaltaen. Ja se sitten näkyy kyllä tuloksissakin ja vaaleissakin. Joskus Kiviniemi itse käytti sanontaa, että ei ”maata rakenneta repimällä, vaan yhteistyöllä. Se sama sopii muuten aika hyvin puolueeseenkin. Sen kun oivaltaa niin meri on myötäinen.

Kello jo kohta seitsemän ja Helsingissä Maanpuolustuskurssin neljäs viikko odottaa. Kohta siis Kruununhaan Maneesia kohden ja oppimaan tänäänkin taas paljon uutta. Sitäkin politiikka on.

Illalla sitten Lopen kunnanhallitus. Viikonlopun lauantain blogissa kerron hieman kotikuntamme nykytilasta eli jos ette sitä ole vielä lukeneet niin kurkatkaapa sieltä. Ja kunnanhallituksen lista löytyy kokonaisuutena netistä www.loppi.fi ja mielelläni vastaan kysymyksiinkin jos sellaisia taas ilmenee. Nyt maanantaita kaikille.

….

Kello 21.58. Tänään mielenkiintoinen kunnanhallituspäivä. Annoimme lausunnon kuntarakenneuudistusta pohtineen virkamiestyöryhmän esitykseen. Kunnanhallitus suosittaa, että Loppi lähtee neljän kunnan kanssa mukaan kuntajakoselvitykseen katsomaan mitä hyötyjä tai haittoja suuremmasta kuntakoosta voisi olla. Mukaan siis Loppi haluaa Riihimäen ja Hausjärven lisäksi Hyvinkään. Katsotaan mitä muut kunnat sanovat ja mitä Lopella valtuustokin, mutta onhan se niin että selvittämättä ja tutkimatta ei kannata mitään tyrmätä. Jos selvitys osoittaa, että uudistuksessa ei ole järkeä ja siihen ei ole tarvetta niin sitten se on hyvä. Itse ainakin olen aina yrittänyt perustaa kaikki päätökset pelkän tunteen sijaan myös faktoihin ja niin haluan tässäkin. Ja niin haluaa myös Lopen kunnanhallitus. 

Meillä Lopella ei todellakaan ole mikään pakkorako edessä. Niin kuin lauantaina kirjoitin niin nyt olemme laittaneet kuntamme talouden tasapainoon ja olen tyytyväinen, että samalla myös pois kriisikuntajunasta. Sellaiseenkin kuntamme jos ajettiin. Mutta nyt erilainen ote ja tie valittuna ja sen myötä kaikki päätökset yksin ja vain meidän omissa käsissämme. Jos kriisikunnaksi olisimme Loppemme ajaneet niin silloin ratkaisuja oltaisiin tehty Helsingissä ja me olisimme saaneet vain katsella. Mutta me halusimme toisin ja toisaalta olla myös reiluja tuleville loppilaisille. Emme anna kunnan enää elää velaksi mitä tapahtui vielä viime valtuustokaudella esimerkiksi.

Tänään annoimme myös nipun lausuntoja mm. erikoissairaanhoidosta ja muutenkin iso määrä asioita pöydässä. Ja vaikka samassa kokouksessa tilinpäätöskin niin puolessatoista tunnissa oli tämäkin urakka läpi käyty. Erinomainen kunnanhallitus meillä ja kun vahva tahto tehdä yhdessä ja keskustellen niin näin se käy. Toisaalta myös aina ennen kunnanhallitusta kokoontuvassa puheenjohtajistossa usein asioita jo taustoitettu ennen lopullista päätöksentekoa ja sekin osaltaan sujuvoittaa niin kokouksia kuin kuntamme arkeakin. Tänäänkin puheenjohtajistossa useampikin iso asia esillä ja katsotaan miten ne etenevät. Myötä tuulta näyttäisi piisaavan silläkin saralla.

Mutta jos tänään aamupäivä meni Helsingissä ja iltapäivä ja ilta Lopella niin huomenna olisi taas aika jatkaa pääkaupungissa. Aamusta aikainen herätys ja Maanpuolustuskurssi jatkuu.

 

Kommentit