Minä kytkin kesälomalla ”transponderin” pois – Toivottavasti Itämerellä ne saadaan taas päälle

Blogi, keskiviikkona 13.07.2016

Kytkin tässä kesälomaviikkoni kunniaksi ”transponderit” pois ja ”ilman seurantaa” nautittu nyt lomasta ja kesästä. Päivitykseni olleet täten lähinnä hevosteltua, mökkeilyä ja kesää ja mansikoita. Tänäänkin nautittu ystävistä ja hevosista 14. thDERBY-viikon parissa ja niin tehdään huomennakin.

Klaaran kanssa treenien jälkeen Vaahteramäen Ratsutallin maneesilla.

Klaaran kanssa treenien jälkeen Vaahteramäen Ratsutallin maneesilla.

Kesästä huolimatta keskustelua ulko- ja turvallisuuspolitiikasta on jatkunut. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ollut tärkeänä yhteytenä Venäjän ja Natonkin välillä. Niinistö esitti, että kaikki tahot kytkisivät jatkossa Itämerellä aina lentokoneissaan transponderit päälle. Ns. pimeänä lentävät koneet ovat nimittäin suuri turvallisuusuhka nimenomaan siviililentoliikenteelle. Niinistön esitys on saanut jo vastakaikua niin Venäjän kuin Natonkin taholta ja toivotaan, että tämä osaltaan toimii avaajana myös dialogiin – vuoropuheluun – Venäjän ja Naton välillä jännitteiden vähentämiseksi. Heikompikin dialogi on nimittäin parempi kuin kaksi äänekästä monologia.

Kello nyt jo 22.18 ja kaunista järveä katselen. Hieman kroppa kankeena tiukasta hevosteluviikosta, mutta kyllä se vanhakin siitä lauantaiksi vertyy kun kisan aika. Nyt mukavaa iltaa kaikille. Nautitaan kesästä.

Kommentit