Matkamessut 2016 – Kotimaan matkailuun vetoa yhteistyöllä

Blogi, perjantaina 22.01.2016

Tänään olin vieraana Matkamessuilla. En muista kuinka monet Matkamessut olen käynyt, mutta tuntuu siltä, että kaksi trendiä on nyt matkailussa. Väkeä kiinnostaa kaukomatkat ja eksoottiset kohteet tai sitten kotimaan nähtävyydet. Tämä näkyi myös messuilla Helsingin Messukeskuksessa ja hienosti monet kaupungit, kaupunkiseudut ja maakunnatkin olivat mukana tarjontaansa esittelemässä. Myös pienempiä kuntia on mukana silloin kun niillä on matkailijoille jotain tarjottavaa ja näin myös on vuosikausi tehnyt kotikuntani Loppi. Lopen osasto rakentuu vuodesta toiseen kunnan taustatukemana loppilaisten yrittäjien toimesta. Hieman vuosien saatossa ja vuosien välilläkin mukanaolija vaihtelevat, mutta kyllä siellä perustana ja kivijalkana on vuodesta toiseen upea ykköskohteemme Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja.

940875_10153908956056670_4150231052091541377_n

Kuvat tulikin nyt napsattua vain kotikunnan Lopen osastola. No eihän se haittaa kun on niin hieno matkailukunta, että kehtoo ja mielellään mainostaakin.

12507148_10153908955976670_3941056802155341226_n

Majan Herrat Teuvo Zetterman ja Heikki Kujansuu sekä kuntamme vapaa-aikajohtaja Tuula Pirinen esittelevät tulevan kesän tarjontaa hyvinkääläiselle Mauri Keinäselle.

12439545_10153908955891670_2027650890908920469_n (1)

Tatu Pulkkinen (numero jalassa) esitteli tänään multisport-tapahtumaansa Lopella ja nyt myös Tatu tekee vastaavan Vierumäelle.

Moni varmasti muutama vuosikymmen sitten ajatteli, että Marskin Majan vetovoima hiipuu kun veteraanien kesämatkat ja bussireissut vähenevät. Mutta eipä ole niin käynyt ja siitä isoin kiitos kuuluu paikkaa nykyisin pyörittäville Majan Herroille. Majan Herrat Oy on tehnyt hienoa työtä Marskin Majalla, mutta myös Marsalkka Mannerheimin elämäntyön vaalimiseksi nyt jo yli 10 vuotta ja sinä aikana Teuvo Zettermanin ja nykyisin myös Heikki Kujansuun johdolla majasta on kehittynyt suosittu juhlaillallisten ja Marski-perinneiltojen paikka. Muistan kuinka aikanaan majalla kävi kutakuinkin sama määrä väkeä, mutta jättivät sinne vain kahvin ja munkin hinnan kun 12573195_10153908956121670_6401094207944478782_n nyt valtaosa vierailijoista syö Marskin illallisen lampaasta minttuhyytelöllä ja pariisin perunoilla. Unohtamatta aitoa ja oikeaa Marskin Ryyppyä. Lopella tuo Grönvallin sekoitus sekoitetaan itse vanhan reseptin mukaan ja juoman maku on aito ja myös väri muuta kuin kirkas mitä se monessa muka Marskin ryyppyä tarjoavassa paikassa on. Aito Marskin Ryyppy on väriltään kullan keltainen ja totta kai piripintainen.

Marskin Majan lisäksi Lopella riittää kyllä kohteita muitakin. Taiteilijakoti Villa Vesper on taidemaalari Mikael Vesperin upea ateljeekoti ja hienoja kohteita ovat myös Kartanoputiikki Punainen Tupa, Mikkolan Suoramyyntitila, lukuiset vuokramökit Peltoseppälän ja Monica Lindforsin Lehmuslammen mökkien johdolla ja upeaa luontoamme arvokkaasti hyväksi käyttävä Jalolautta ja ohjelmapalveluita tarjoavat toimijat mm. Tatu Pulkkinen joukkoineen. Tällä saralla olisi vielä paljon enemmänkin irti otettavissa upeasta luonnosta laavuineen ja nuotiopaikkoineen ja patikka- ja maastopyöräreitteineen. Toivottavasti retkeilijät löytävät nämä paikat vielä aiempaakin laajemmin käyttöönsä ja tulemme niitä Lopella varmasti myös markkinoimaankin nyt Poronpolun 50-vuotisjuhlavuonna. Kurkatkaa lisää: VisitLoppi ja minuunkin voi suoraan ollä yhteydessä niin autan mielelläni kaikessakin Loppeen ja Hämeeseenkin liittyvässä.

Myös upea Räyskälän Lentokenttä elää myös muutta murroksen aikaa. Kenttä pääsi hieman hiljenemään lentäjien omien rajausten takia (pois jätettiin mm. moottoriurheilu ja messut), mutta myös alati tiukkenevan ympäristöluvan kanssa. Nyt kuitenkin aluetta jälleen kehitetään todenteolla ja suunnitteilla on Räyskälän AirPark ja sen myötä kasvava ja kehittyvä Euroopan merkittävin harrasteilmailun ja purjelennon keskus. Nyt myös alueella toimii talvitoimintaa JP Tiaisen jäärata ja ajokoulutuksen kautta ja ensimmäisiä jääkenttiä ovat hyödyntäneet jo mm. Patrian panssariajoneuvot ja monet muut. Reilun viikon päästä radoilla ajetaan Radalle.comin jääratapäivä ja keväällä kenttäalue isännöi Crosscountry endurokilpailua ja syksyllä Enduron SM-osakilpailua. Ensi kesänä Räyskälässä järjestetään myös Räyskälä Masters purjelentokisa 11.-18.6. sekä VGC-rally 25.7.-4.8. Toivottavasti saamme alueen palvelut myös muuten toimimaan eli kentälle hyvän ravintola ja kahvilayrittäjän (kannattaa kysyä jos paikka kiinnostaa) ja jatkossa myös uuden päärakennuksen hotellihuoneineen ja kauppoineen.

Itse toivon, että koko Kanta-Häme yhdistäisi voimiaan matkailualan markkinoinnissa. Vanha Häme-kampanja oli loistava ja toi alueellemme valtavasti lisää turisteja. Nyt tarvittaisiin jotain vastaavaa lisää ja yhteistyötä kartanoiden ja hotellien, maatilamatkailun ja nähtävyyksien ja muiden kesken. Ja olen varma, että upeasta kesätapahtumatarjonnastakin saisimme enemmän irti jos yhdessä koko Häme niitä markkinoisi.

Hienot messut jälleen ja paljon nähtävää ja koettavaakin. Oli mukava tavata yksi maailmanympärysbloggaajakin jonka blogia seurasin aina siitä lähtien kun he lähtivät samaa matkaa liikkeelle kun itse suuntasin Nepaliin. Tänään veinkin Gialle Nepalin hyväntekeväisyyshuutokauppaan yhden matkaltani tuomani lasten hupparin. Toivotaan, että Nepalissakin tilanne saadaan normaaliksi suuren maanjäristyksen ja myös hallinnonkin murroksen jälkeen. Ja niin että kaikki lapset pääsisivät kouluun eikä heistä kenenkään tarvitsisi enää tehdä työtä lapsena elääkseen.

Heinolan osastolla esillä nyt myös Apulannan Teit meistä kauniin ja oli mukava jälleen tavata Olga ja Tuukka Temonenkin. Mahtava kaksikko ja nyt heiltä ensimmäinen pitkä elokuva ensi syksynä ja vieläpä yhdestä suosikkibändistänikin. Ja myös Lahdella hieno osasto kohti Lahti 2017 MM-kisoja ja upeita osastoja myös monilla matkatoimistoilla ja kaukomaillakin. Kannattaa messuille mennä.

Illalla vielä kulttuuria ja elokuviin. On ne leffatkin vaan niin paljon parempia isolta kankaalta. Huomenna sitten Talliin ja Virossa viikonloppu.

Tagit: Matkamessut,

Kommentit