Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajan Kevätlounas – Kiitollisuus näissä tilaisuuksissa päällimmäisenä

Blogi, maanantaina 14.05.2018

Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalla syntyi aikanaan jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrothin johdolla perinne joka etsii vertaistaan. Marskin Majan Kevätlounas on kerännyt vuosittain majan pöytään syömään niin maamme presidentit, pääministerit kuin Puolustusvoimienkin kulloisen korkeimman johdon. Ateria on ollut aina Marskin Majan ainoa mikä on saatu syödä itse vanhan korpisoturien rakentaman Metsästysmajan hirsien suojissa ja niin tänäkin vuonna.

Itse sain ensimmäiset Marskin Lounaat kokea jo nuorukaisena kun tehtäväni oli taltioida tapahtumat valokuvina historian kansioihin. Kun myöhemmin nousin valtakunnan politiikkaan niin sain yllätyksekseni myös kutsun itse juhlapöytään ja nämä kutsut ovat aina menneet kaiken muun edelle. Marsalkka Mannerheimin muisto ja elämäntyö elää ja sitä on syytä vaalia ja kunnioittaa kiitollisin mielin. Niin tein tänäänkin, kun lisäksi maamme muistaa Sisällissodan tapahtumia, joissa maamme vapaus ja itsenäisyys säilyi Mannerheimin johdolla. Myöhemmin toisessa maailmansodassa Mannerheim kokosi Suomen kansan yhtenäiseksi ylivoimaista vihollista vastaan ja kovalla hinnalla siitäkin selvittiin, mutta vain yhteistyöllä ja yhdessä taistellen. Tänään mielessä omat isovanhemmat, mutta myös kaikki jotka näihin tapahtumiin osallistuivat ja jopa oman henkensä vapaan isänmaan puolesta uhrasivat.

Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalla kaunis helteinen kesätunnelma ja hieno hetki nauttia juhlalounaan kahvit Marskin Majan pihamaalla. Kannattaa muuten paikkaan tutustua ja vuosittain Majan Herrat tarjoilevat yli 10 000 ateriaa majan ravintolassa ja voin luvata, että ette pety tunnelmaan ettekä ruoan makuunkaan jos Majan juhlapaikaksenne tai vieraidenne illallispaikaksi valitsette. Ja myös Marsalkka Mannerheimin käyttämä vanha kelohonkainen saunakin lämpiää tänäkin suvena lähes joka ilta. Miksi ei yhden kerran vaikkapa sinunkin vierasryhmälle?

Majalta sitten ajelin kahville Kantatie 54:n Kalamyllylle mikä avasi ovensa perinteiseen tapaan äitienpäivänä ja sitten illalla vielä Jokioisten Kokoomuksen kevätkokoukseen. Kevätkokouskierrokseni päättyi tänä keväänä sinne ja tuntuihan se kevät jo jotenkin kesäksi muuttuneen. Eilen elämäni kuumin äitienpäivä ja mehän tästä kesästä nautimme.

Kiitos vielä Jokioisten Kokoomuksen väelle kivasta illasta ja hyvästä keskustelusta. Onnea vielä kaikille Kokoomuksen ansiomerkein palkituille ja erityisesti arvokkaimman Kultaisen Leijonan saaneelle Martti Esalalle. Martin kanssa tehty paljon mm. Hämeen Kokoomuksen piirihallituksessa ja monessa muussakin. Hatunnosto ja iso arvostus! Tästä on mukava jatkaa kohti puoluekokouskesää. Sommartiden hej hej!

 

Kommentit