Mainilan laukaukset vm. 2022 – Venäjä toteuttaa samaa, mitä Neuvostoliitto aikanaan

Blogi, maanantaina 21.02.2022

Näyttää mitä ilmeisemmältä, että Venäjä ei tule perääntymään Ukrainassa. Presidentti Vladimir Putinin ego ei tätä kestäisi ja nyt näyttääkin siltä, että alueella on käynnissä vuoden 1939 marraskuun toisinto. 26.11.1939 Neuvostoliittohan syytti Suomea ns. Mainilan laukauksista. Näillä itse ampumillaan laukauksilla Neuvostoliitto perusteli pian Talvisodan aloittamista.

Totuus oli tälläkin kertaa tarua ihmeellisempää. Neuvostoliiton silloisen Leningradin sotilaspiirin vakoiluosaston eversti Tihomirov toteutti saamansa käskyn ammuttamalla tykistöllä Mainilan kylää pohjoisesta. Todennettu historia kertoo kuinka laukaukset ampunut patteri sijaitsi vain parin kilometrin päässä räjähdyspaikasta. Paikka oli valittu vielä tarkkaan rajan mutkaan siten, että kranaatit näyttivät tulleen muka Suomen puolelta.

Myöhemmin venäläiset itsekin myönsivät, että kyseessä oli ollut silloisen Neuvostoliiton itse lavastama tykistöisku. Iskun tarkoitus oli saada Suomi näyttämään hyökkääjältä talvisodassa.

Mannerheim oli ollut tuolloinkin kaukaa viisas, tuntenut venäläisten toimet. Mainila ei näin ollen Mannerheimin erillisen käskyn mukaan, ollut tuolloin maamme tykistön kantaman sisällä. Tykit oli vedetty kauaksi rajalta, sillä silloinkin itänaapurimme uskottiin ja odotettiin järjestävän jonkin tapahtuneen kaltaisen provokaation.

Venäjän tekemistä iskuista on kertonut mm. ukrainalainen uutissivusto Babel.

Mainilan laukausten saattelemana Neuvostoliitto irtautui sitten hyökkäämättömyyssopimuksesta ja kävi rauhaa rakastavan kansamme kimppuun.

Nyt viestit Itä-Ukrainasta ovat samanlaisia. Venäjä käyttää samaa omaa käsikirjoitustaan. Muutama päivä sitten Yhdysvallat syyttikin jo Venäjää, että se on lähettänyt räjähteiden käyttöön koulutettuja sabotoijia lavastamaan tekosyy Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan. Nyt tapahtumat noudattelevat tätä tiedustelutietoa.

Torstaina Ukraina kertoi separatistijoukkojen ampuneen mm. tykistötulta Stanytsia Luhanskan kylään Luhanskin alueella. Loppuviikosta medialle nimettömänä puhuneen USA:n ulkoministeriön virkamieslähteen mukaan tilanne muistuttaa tapahtumia, jotka edelsivät Venäjän hyökkäystä Georgiaan vuonna 2008.

Ja tänään viimeksi FSB väitti Ukrainan alueelta ammutun Venäjän rajavartioston kohdetta Rostovissa. Tiedustelupalvelun Reutersille kertoman mukaan rajavartioston kohden tuhoutui täysin. Välittömästi Ukraina kiistikin väitteet.

Mainilan laukaukset 2022

Tänään Venäjä ilmoitti, että heillä ei ole haluja tavata Yhdysvaltain johtoa tällä viikolla. Huipputapaamista oli kaavailtu loppuviikkoon ja mahdollisesti Suomeen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön rooli diplomaattisen ratkaisun etsimisessä on nimittäin ollut koko ajan merkittävä ja yhä kasvava. Edelleen tapaaminen on mahdollinen ja ainakin toivottava.

Tosin samaan aikaan viime kuukausien ja myös päivien aikana Venäjä on kerännyt jo niin paljon kalustoaan ja nyt jo nälässä olevia joukkojaan Ukrainan rajan tuntumaan, että se pystyy aloittamaan täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan täysin yllättäen hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit