Maanpuolustuskurssi 223 vierailulla eduskunnassa

Blogi, tiistaina 07.11.2017

Tänään eduskunnassa sellainen aikalailla normaalipäivä. Aamusta ensin puolustusvaliokunnan kokous, sitten yksi tapaaminen, tällä kertaa Kirkon Ulkomaanavun edustajien kanssa ja sitten Valtiovarainvaliokunnan kokous. Ennen täysistuntoa vielä pieni työlounas TET-jaksolle jälleen eduskuntaan tulleen hämeenlinnalaisen Juho Nihdin kanssa ja myös Rita Kanniston tervakoskelaisten koululaisten tapaaminen. Aivan mahtava porukka ja hyviä kysymyksiäkin.

Illalla tänään sain sitten isännöidä osaltani 223. Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin vierailua eduskuntaan yhdessä kollegoitteni Ilkka Kanervan ja Seppo Kääriäisen kanssa. Esittelin arvovaltaiselle väelle eduskunnan budjetinkäsittelyä ja ennen muuta ulko- ja turvallisuuspolitiikan osuutta siitä. Aikanaan itse sain vastaavan kurssin suorittaa ja täytyy kyllä sanoa, että yksi parhaista kuukausista mitä olen saanut nähdä ja kokea. Kurssi 201. edelleen vahvasti mielessä ja siellä opittu käytössä ja monta varmasti läpielämän kantavaa ystävyyttä ja kaveruuttakin myös repussa mukana tuolta tehokurssilta. Toivottavasti 223:sen väelle oma kurssi yhtä hieno ja ikimuistoinen kokemus.

Ja kyllä tämä päivä sisällään myös toisen aivan mahtavan porukan kun Tervakosken Koulun Oppilaskunta kävi Rita Kanniston ja Eveliina Vartiaisen johdolla tutustumassa eduskuntaan ja kansanedustajan työhön. Nyt oli sellainen porukka, että oksat pois. Fiksuja lapsia ja nuoria ja hyviä kysymyksiä ja myös kivasti hyvää henkeä ja pilkettäkin mukana. Ritasta on aina hymy ja energia virrannut ja tarttunut niin näytti tekevän myös heidän oppilaansa. Tuli erittäin hyvä mieli itsellekin! Kiitos tervalaiset ja tervetuloa aina uudelleen!

Kommentit