Lopen Kokoomus tutustui Läyliäisten Kouluun – Kunnia jatkaa Lopen Kokoomuksen puheenjohtajana kohti 100-vuotisjuhliamme

Blogi, maanantaina 06.11.2017

Tänään Lopen Kokoomuksen syyskokous valitsi minut jatkamaan kotiyhdistykseni puheenjohtajana. Tehtävän otin mielelläni vastaan ja nöyränä vien Lopen Kokoomusta kohti vuoden 2019 tammikuun 100-vuotisjuhlia. Lopen Kokoomus siis maamme vanhimpia paikallisyhdistyksiä ja pääsemme sitten pian Kokoomuksen 100-vuotisjuhlien jälkeen juhlimaan myös omia 100-vuotisjuhlia.

Edessä siis jo 18. vuosi Lopen Kokoomuksen johdossa ja yhtään vuotta en näistä pois vaihtaisi. Hienoja vuosia ja mahtavia ihmisiä mukana ollut ja koko ajan myös uusia mukaan tuleen. Ja arvostan paljon sitäkin, että yhteishenki on ollut kaikki nämä vuodet mitä parhainta ja kokouksissamme mukava, avoin ja aikaansaava henki. Ja niin kuin aiemminkin olen sanonut niin kiitollisenakin Lopen Kokoomusta aina katselen ja ajattelen sillä juuri siltä ja tältä porukalta oman politiikan koulun olen saanut. Raimo Laitinen, Antti Kallionpää, Raimo Rajaoja, Elina Kuosmanen, Yrjö Kassari, Erkki Kesäjärvi jne aikanaan minut nuorena poikana näihin hommiin houkuttelivat ja koulivat ja kasvattivat ja sen jälkeen on tapahtunut monenlaista. Ja iloinen olen siitäkin, että mukaan olen saanut houkuteltua myös paljon nuoria ja heistä kaikki myös tärkeisiin tehtäviin ja vastuuta kantamaan. Se varmasti ollut myös yksi kulmakivi meidän menestykselle Lopella ja tämä työ jatkuu.

Lopen Kokoomuksen syyskokous valitsi myös muun hallituksen 99. toimintavuodelleen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Jarmo Laukkanen, sihteerinä jatkaa Tiina Seppälä ka taloudenhoitajana Sanna Kallela. Hallitukseemme valittiin Kati Voivala, Minna Oksanen, Sirpa Hopearuoho, Jarno Hatakka, Vesa Pesonen ja Juhana Männistö. Hieno porukka ja tämän kanssa mukava ja helppo tehdä töitä kotikuntamme hyväksi. Ja hyväksyimme myös talousarvion ja toimintasuunnitelman tulevalle vuodelle. Ensi vuotta tulevat värittämään niin alkuvuoden presidentinvaalit kuin loppuvuoden maakuntavaalitkin. Toki itse edelleen uskon, että maakuntavaalit vielä siirtyvät ja toivottavasti siirtyvätkin. Tehdään ensin valmistelu hyvin ja vasta sitten ryhdytään valtaa jakamaan. Mutta palataan tähän.

Kokouksen yhteydessä tutustuimme myös Läyliäisten uuteen kouluun ja esiopetustaloon. Upea iso hanke minkä toteuttamisessa tärkeässä roolissa oli myös luottamushenkilöt. Jälkikäteenkin voi todeta, että todellakin oikean ratkaisun silloin teimme. Upeat ja nykyaikaiset tilat nyt täydessä käytössä ja tämän myötä saimme valmiiksi ison koulusaneeraus- ja uudisrakentamistyön missä kuntoon laitettiin päiväkoti-, esiopetus- ja koulutilat kuntoon ja nyt kun ensi vuoden alkupuolella valmistuu vielä yläkoulun alakerran saneeraus niin voimme hyvin sanoa, että tilamme ovat sisäilmaongelmavapaita ja tänään Lopen Kokoomus nosti yhdeksi kärjessä sen, että tästä pidetään kiinni myös tulevaisuudessa eli mahdollisesti esille nouseviin ongelmiin puututaan sina heti ja välittömästi. Tänään myös Lopen Kokoomus linjasi, että kaikkien Lopen koulujen nettiyhteydet tulee saattaa ajanmukaiseen kuntoon viipymättä. Tämä siis koskee koulukeskusta, taajamien kouluja, mutta myös kyläkouluja. Toivottavasti osa saadaan kuntoon nyt jo välittömästi ja muihin tulee varata rahat ensi vuoden budjettiin.

Lopen Kokoomus linjasi myös muutamia yhteisiä muita budjettitavoiteita ensi ja tuleville vuosille. Tulemme ne esittämään valtuuston budjettikokouksessa joulukuussa. Parempi, että emme niitä nyt etukäteen julkaise ettei tule väärinkäsityksiä. Julkaisemme ne listana sitten joulukuussa.

Päivä alkoi kuitenkin tänään jo aamuhämärässä Hämeenlinnassa. Maakuntahallituksen kokous ja uuden Hämeen valmistelua. Isoja juttuja etenemässä ja toivottavasti hyvässä hämäläisessä yhteishengessäkin. Olemme juuri niin vahvoja kuin heikoin lenkki on.

Huomenna eduskuntaan ja keskiviikkona puolustusasioiden parissa Viroon jne. Näin se arki taas hyvällä sykkeellä käyntiin.

 

Kommentit