Maanatai, 21.05.2012

Blogi, maanantaina 21.05.2012

Tänään tutustumaan Riihimäelle yhden taloyhtiön tapaan napata energiansa aurinkokerääjillä. Allinnan Helmi on tässä valossakin mielenkiintoinen kohde. Itse uskon, että tällaiset järjestelmät tulevat yleistymään meillä Suomssakin kovaa vauhtia kun laitteisto ja tekniikka kehittyy ja tehostuu. Mutta Allinnan Helmi on yksi edelläkävijä ja on mukava päästä katsomaan mitä se pystyy tänään tekemään ja miten hyödyntämään aurinkoa. Millaisia kokemuksia teillä auringon hyödyntämisestä energiantuotannossa? Mikä toimii ja mikä ei? Ja sitten vielä Rica Oy:hyn tutustuminen. Maakuntapäivä siis käyntiin tänään tällä kertaa vierailuilla Riihimäellä.

Tänään sain tutustua jälleen yhteen riihimäkeläiseen yritykseen. Ideasta tästä kuukausivierailusta syntyi itseasiassa Asunto-osakeyhtiö Allinnan Helmen kanssa tekemästäni yhteistyöstä kun aikanaan talo otti aurinkoenergian käyttöön. Nyt pääsin tutustumaan miten talon investoinnit tuottavat hyötysähköä ja miten paikallinen riihimäkeläinen Rica tekee työtä aurinkoenergian parissa. RiCa kehittää koko ajan osaamistaan ja aurinkoenergiapuolelle tulee koko ajan uutta tekniikkaa ja täytyy sanoa, että kun pääsi paikan päällä näkemään miten laitteet toimivat niin kyllähän se vakuuttaa. Ja uusimmat laitteet jo ovat hyötysuhteeltaan jälleen parempia ja varmasti uusia tulee koko ajan lisää.

Oli myös erittäin mielenkiintoista päästä tutustumaan RiCa:n eli Riihimäen Metallikalusteen muuhunkin toimintaan. Ei varmasti monikaan tiedä istuessaan VR:n junassa Pendolinossa tai muussa, että penkit on tehty Riihimäellä. Tai raitiovaunussa tai Musiikkitalossa tai Jyväskylän Paviljongissa. Ja Rica on erinomainen osoitus siitä, että tällaisellakin alalla pärjää niin Suomessa kuin maailmallakin olemalla laadukas ja varma toimittaja. Nytkin paraikaa kun tehtaassa olin niin siellä valmistettiin aivan uudenlaisia ja puolet kevyempiä penkkejä huomista ulkomaanmatkaa varten. Siis tuotekehittely menee kovaa vauhtia eteenpäin RiCa:ssa niin aurinkoenergian parissa, mutta myös junien penkeissä ja muissakin.

Kannattaa kurkata Riihimäen Metallikalusteet kotisivutkin. Aika mielenkiintoisia juttuja ja antavat työtä Ricassa 35:lle ja alinhankintaketjun kautta paljon isommalle porukkalle niin täällä seutukunnalla kuin laajemmallakin alueella. Ja kun tukipilareita on yrityksellä useampia niin eivät talouden heilahtelutkaan niin herkästi pääse siihen käsiksi. Se onkin ollut yksi tämänkin yrityksen voimavara.

Mutta erittäin mielenkiintoinen oli myös tämän kuukauden yritysvierailu. Tällä kertaa jälleen tässä ihan kotinurkissa eli Riihimäellä. Tai siis oikeastaan kaksikin yritystä eli Rica tekijänä ja Asunto-oy Allinna Helmi käyttäjänä.

Nyt muutama tunti vapaata ja illalla sitten Lopen Kokoomuksen kokoukseen. Jos vaikka kävisi kurkkaamassa uuden tulevan Ravikuninkaan Vaahteramäellä.

 

Kommentit