Maanantaina, 17.01.2011

Blogi, maanantaina 17.01.2011

Vanajanlinnassa tänään järjestyksessään jo kolmas Oikea Suunta -seminaari. Aiempina vuosina puhumassa ovat olleet mm. asuntoministeri Jan Vapaavuori ja lukuisia yritysjohtajia ja vaikuttajia niin maamme huipulta kuin maakunnistakin. Tänään kolmannessa semmassamme on myös todella kovanluokan puhujakaarti. Mukana puhumassa ministeri Iiro Viinanen, joka pitää ainoan tämän vaalikevään puheenvuoronsa tänään Hämeessä. Iiro johtaa samalla kampanjani tukiryhmää ja on erittäin keskeisessä roolissa tässä koko kevään. Olen siitä otettu ja kiitollinen. Hänenlaisia tekijöitä ja ratkaisijoita ei montaa ole.

Iiron lisäksi seminaarissa puhuvat Euroopan ja maailman turvallisuuskehityksestä Risto EJ Penttilä ja Ilkka Kanerva. Yritysten tulevaisuudesta tulevaisuuden Suomessa puhuu Würthin johtaja Pentti Rantanen. Ja seminaaripäivän päättää Vuoden pakolaisnainen Fatberdhe Hetemaj Elämänmittaista kotoutumista -puheenvuorollaan.

Puhujakaarti onkin kiinnostanut väkeä ennätysmäärin. Teemme uuden semmojeni kävijäennätyksen tänään ja luvassa onkin varmasti tuhti päivä tarinaa ja tietoa hyvällä keskustelulla höystettynä.

Mutta kohta Vanajanlinnaa ja Hämeenlinnaa kohden. Päivä kutsuu.

….

Kello 16.20 ja nyt vauhdilla koti Loppea kohden. Päivä täällä Hämeenlinnassa mennyt erinomaisesti. Väkeä seminaariimme tuli vielä paljon odotettua enemmän ja paikallaolijat olivat kovastikin tyytyväisiä kokemaansa. Puheenvuorot olivat korkeatasoisia ja mielenkiintoisia ja riittävän erilaisia. Mielenkiinto siis todellakin kesti hyvin nelituntisen semman läpi. Würthin Suomen johtaja Pentti Rantanen avasi seminaaripuhujien sarjan heti linnan isännän Mika Walkamon tervetulopuheen jälkeen ja kävi läpi yrityksensä menestystarinan Suomessa. Yksi ohjenuora oli selkeä läpi vuosikymmenten tarinan – aina tiukkoina aikoinan, laman ja taantuman alla – yritys on muista poiketen palkannut lisää työntekijöitä ja panostanut entistä vahvemmin palveluun. Se toimi 90-luvulla ja se toimi nyt ja se on toiminut kaikissa pienemmissäkin talouden notkahduksissa. Mielenkiintoinen toimintatapa ja tuloksekaskin.

Kampanjani tukiryhmän puheenjohtajan, ministeri Iiro Viinasen puheenvuoro oli takuuvarmaa viinasta kuin myös Risto EJ Penttilän hahmotelmat tulevaisuudesta. Erittäinkin mielenkiintoiset puheenvuorot. Heidän jälkeen Fatbardhe Hetemaj alustus ja ”oma tarina”, mikä odotetusti hurmasi seminaariväen. Oli hauska huomata miten väki eli Faden tarinassa mukana.

Seminaarin päätöspuheenvuoro oli Ilkka Kanervan vastauksia Suomen, Euroopan ja maailmankin turvallisuuskysymyksiin. Laaja ja perusteellinen puheenvuoro eri uhista ja eri ratkaisumahdollisuuksista. Lisäilen nuo puheenvuorot jossain vaiheessa tuonne timoheinonen.tv -sivulle nettiversioina. Kannattaa katsoa kunhan ladattua saan.

Mutta nyt Loppea kohden ja tämän kunnanhallituksen viimeinen kokous.

….

Pari tuntinen kunnanhallitus vielä päivän päätteeksi. Tänän kunnanhallituksen taru päättyi tähän ja erinomaisien tuulien alla. Päättyneen vuoden tilinpäätöksen ennakkotiedot näyttävät lähes 2,1 miljoonaa euroa plussaa eli tehty työ alkaa tuottaa tulosta. Illan kokous oli erinomainen esimerkki siitä yhteishengestä minkä kunnanhallituksen puheenjohtajana nyt työnsä päättänyt Harri Nurmo on saanut aikaan. Lähes 40 pykälää tässä ajassa kertoo siitä, että työ on tehty hyvin ja myös kokousten valmistelu on ollut kunnanjohtaja Karoliina Viitasen ja talousjohtaja Pekka Leppäsen johdolla etten sanoisi erinomaista. On ollut ilo istua nyt kokouksia.

Paljon siis päätösasioita mm. Vanhakosken uuden upean asuntoalueen kaavoituksen starttaaminen ja paljon muutakin ja myös muutama tärkeä taustakeskustelu tulevan valmistelun pohjaksi. Yhtenäinen – täysin yskituumainen – kunnanhallitus antoi vahvan valtakirjan jatkaa työtä ja toivotaan, että lopputuloskin hyvä. Nyt ei kaikki ihan helpolta näytä ja tarvitaan osaamista ja neuvottelutaitoa. Sitä uskon meiltä löytyvän.

Mutta nyt kello jo niin paljon, että luovutan tältä päivältä. Huomenna täysi eduskuntapäivä. Tämä päivä jää mieleeni ja muistoihin upeana päivänä monestakin syystä. Kiitos tästä.

 

 

 

Kommentit