Maanantai, 28.07.2008

Blogi, maanantaina 28.07.2008

Tänä kesänä meidän kansanedustajien hömppäjulkisuus on saanut paljon huomiota ja palstatilaa. Nyt odotellaan jo seuraavia kuvasarjoja ja matkanmaksajia jne. Yllättävän paljon ihmiset tästä puhuvatkin ja monet ihmettelevät miten aikaa riittää.

Tänään aiheeseen tarttui myös STT, joka jakoi meidät kansanedustajat julkisuusnarkkareihin ja taviskansanedustajiin. Itse en tosin aivan tällaista jakoa ykskantaa allekirjoittaisi tai tuo taviskansanedustaja ei minusta kuvaa tilannetta oikein. Itse puhuisin julkisuusnarkkareiden rinnalla asiakansanedustajista. Julkisuus nimittäin on tärkeää tämän päivän kansanedustajan työssä ja monessakin muussakin, mutta suurin ero on siinä tullaan julkisuuteen ja lehtiin elefantin selässä tai vaatekaapin edessä vai puhumaan verotuksesta, palveluista tai ympäristökysymyksistä.

Itse arvostan enempi STT:nkin uutisessa esille nousseita Katja Taimela tai Jari Larikka tyyppisiä asiapoliitikkoja. Katja Taimela on yksi meistä uusista nuoremman polven kansanedustajista, mutta hän on kipakasti kieltäytynyt esittelemästä linnajuhlamekkojaan. Tuo Katjan linja ”lähden haastatteluihin, jos ne ovat 99-prosenttisesti työasioita, mutta en toisinpäin” on varsin järkevä ja itsekin olen sitä noudattanut. Taimela totesi lehdessä myös, että ”En ymmärrä sitä, että kaikki myydään lehdille”.

Uutisessa myös mainittiin, että usein puheissa syytetään meidän poliitikkojen yksityiselämän perässä laukkaavia toimittajia. Syytetään, että toimittajat jättävät tärkeät asiat jäävät kertomatta. Itse en näin syyttäisi. Eiköhän olisi itse kunkin aika katsoa peiliin. Minä ainakin päätin keväällä, että tietyt lehdet eivät kuulu minun ostoskoriini ja päätös on pitänyt. Mieluummin keskityn Hämeen Sanomiin, Helsingin Sanomiin kuukausiliitteineen ja esimerkiksi Suomen Kuvalehteen. Nostetaan valinnoilla asialehdetkin oikeaan arvoon.

Tänään päivä töiden parissa, mutta yritän ehtiä vielä iltapäivällä järveenkin. Tuuli näyttöisi sopivalta ja yritämme jatkaa niittourakkaa mökkijärvellämme.

….

Kiitokset viesteistä Seinäjoelta. Ilo kokonaan minun puolellani. Oli todella mukava saada olla mukana Kokoomusnuorten kesäkiertueen Seinäjoen Piknik-tilaisuudessa ja tottakai tuo palautekin lämmitti. Tänään tosin aurinko oli se mikä lämmitti ja oikein kunnolla. Aamulla ensin töitä ja sitten kuumin aika naapurin kanssa järvessä niittohommissa. Kolme tuntia meni hetkessä ja sitten vielä pari tuntia pihatöitä. Johan otti aurinko kiinni. Loppijärven parannusniitoistahan kirjoitin jo viime viikolla ja tänään vain jatkoimme hieman omia rantojamme. Ulpukkaa ja kortetta jonkin verran ja nyt nekin hoidettu pois. Tuosta kunnostusniitosta juttua siis enemmän viime viikolla ja siellä myös videota urakoinnista. On hienoa, että yhä useampi arvostaa järveämme ja on valmis panostamaan sen kuntoon niin rahallisesti kuin työpanoksellakin. Järvi on selkeästi parantunut kun vesi pääsee jälleen kunnolla liikkumaan.

Sitten jälleen illla töiden pariin. Ensi viikonlopun NesteOilRally hieman työllistää vaikka tällä kertaa valtaosa viikonlopusta meneekin vain vieraana. Sitten viikolla vielä ohjelmassa Farmari-messut Lahdessa ja myös hieman kirjoitustöitäkin. Eli tehokas viikko tämäkin.

Kommentit