Maanantai, 26.12.2011

Blogi, maanantaina 26.12.2011

Tapaninpäivän ajelut hoituu tänään vuoden viimeisissä raveissa. Tänään suuntana Lahden Jokimaa ja Tapanin ajelut siellä. Vaahteramäen Hurja-Ero on mukana V75-lähdössä ja Eeroa kannustamaan. Ja muuten aika hauska juttu, että kauden päätösstartti on vielä Niinistön nimikkolähtökin.

Hurja myrsky yltynyt yöllä tänne Hämeeseekin. Puut tanssivat ja taivuttavat oikein kunnolla. Ilman sähköjä mennyt koko aamu ja katsotaan koska rauhoittuu. Uutiset kertovat, että ainakin 140 000 kotitaloutta on ilman sähköä. Ja Satakunnassa poliisi on jopa varoittanut autoilijoita myrskystä ja sen teille kaatamista puista. 

Mutta nyt Lahtea kohden…

Kello 21.25 ja kotiin. Päivä siis ensin Lahden Jokimaalla vuoden päätös V75-raveissa. Sieltä tälläkin kertaa kotiintuliaisina vain kokemusta ja kaikki rahat hevostaloudelle. No hyvä niinkin. Hieman tosin harmitti kun kotitalin Hurja-Ero oli mukana V75-lähdössä ja vieläpä Niinistö-lähdössä ja hyvin kisassa olikin mukana. Sitten joku pieni juttu ja laukalle. Jalka taisi saada hieman kipeää kun sen jälkeen ravikin hyytyi. Toivotaan, että ei pahempaa. Mutta mukava ravipäivä muuten hienossa paikassa.

Päivällä sain toki harmillisiakin uutisia. Mökillämme on käynyt iso tuho tänään myrskyssä. Kymmenkunta – ainakin – ikihonkaa on nurin ja osa Pekkalan rakennusten päällä ja sähkölinjat siellä seassa. Huomenna pitää ryhtyä selvittämään vakuutusyhtiön kanssa miten asiassa edetään ja sitten tuhojen raivausta ja sellaista. Uskomattoman huono tuuri ja harmittaa paljon. Toivotaan, että ei suurempia vahinkoja, mutta ainakin neljän rakennuksen katot rikki. Huomenna tarjoan teille kuvia tuhosta.

No ei valiteta. Tiedän, että monessa paikassa paljon isompia tuhoja ja mm. eläintiloja sähkön kanssa vaikeuksissa. Toivotaan, että lehmä- ja hevostilat ja muut paikat saavat sähkönsä pian. Ja isoja raivauksia on edessä metsissäkin. Mökkimme naapurimetsässä ainakin sata puuta nurin ja jälki sen näköistä. Tsemppiä ja voimia kaikille edelleen sähköttä oleville ja kiitokset raivaushenkilökunnalle ympäri Suomen. Teette arvokasta työtä ja me koitamme antaa teille sen tuen ja työrauhan mitä tarvitsette. Ymmärrän, että meistä jokaisesta aina kuitenkin se oma tuho se pahin ja kiireisin. Ja niinhän se ei todellakaan kaikkien meidän kohdalla ole. Ei mm. minunkaan. Maltan siis.

Ilta vielä tänään ystävillä Hämeenlinnassa ja nyt koti-iltaa. Huomenna työpäivää – metsätyöpäivää.

 

Kommentit