Maanantai, 26.06.2006

Blogi, maanantaina 26.06.2006

Uusi työviikko jälleen käyntiin. Aamulla ennen seitsemää jo ylös. Tänään kuvaamme enduron Italian MM-osakilpailun studiot Maikkarille. Ohjelman editointi huomenna ja sitten keskiviikko 40 minuuttia valmista menoa ulos MTV3+:lta. Torstaikin kuluu tällä viikolla kuvaustöissä ja sitten vielä viikonloppukin. Vauhtia siis riittää. Nyt kohti Helsinkiä.

Saimme kuvaukset hyvin valmiiksi. Studiovieraana oli maailmanmestari Petri Pohjamo ja tämä ohjelma siis tulee MTV3+:lta nyt keskiviikkona kello 20.00. Huomenna siis vielä editointi ja selostukset. Kuvausten jälkeen kävimme lounaalla MTV3:n ruokalassa ja sitten ajelin kotiin Riihimäen kautta.

Poikkesin suosikkipaikkaani Kulmakonditoriaan ja tapasin siellä Riihimäen valtuustonpuheenjohtajan Kai Heimosen perheineen. Muutama sana kesästä ja vähän enemmän politiikasta. Puhuimme mm. siitä miten Riihimäen yritysmaailma kehittyy nyt hurjaa vauhtia ja myös palvelut ja samalla kaupunki laajenee kohti Lopen rajaa eli Kormun suuntaan. Yhteistyötä siis varmasti tarvitaan tälläkin saralla. Esimerkiksi koulu ja lasten hoivapalveluissa kuntarajat ylittävät palvelutarjonta tulee saada aikaa mahdollisimman pikaisesti. Näiden asioiden eteen teemmekin jo kovasti töitä.

Sitten kotiin ja nyt illalla vielä hieman käsikirjoitustöitä ja sitten ajattelin mennä mökille saunaan.

Uutisissa tätä samaa kasvusuuntaan sivuttiin myös tänään hieman. Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän, joka laatii ehdotuksen ns. Kehäradan valmistelun jatkotoimista. Tämä ns. Marja-rata yhdistäisi pääradan ja Martinlaakson radan yhtenäiseksi lenkiksi. Kehäradan myötä Helsinki saisi ratayhteyden lentoasemalle ja myös yhteydet Helsinki-Riihimäki -moottoritieltä helpottuisivat pääkaupunkiseudulle. Riihimäeltä pääsi näin ollen myös junalla lnetokentälle yms…

Nyt asetettu työryhmä selvittää Kehäradan merkitystä pääkaupunkiseudun asuntopolitiikalle ja päivittää nykytiedot muun muassa Kehäradan kustannuksista, vaikutuksista ja liikennöinnin periaatteista.

Tämä on mielenkiintoinen asia, sillä se on myös osaaskel kohti meidän aluettamme mihin on siis nyt todella kovat kasvupaineet. Riihimäeltä menee kaikki tontit heti kun myyntiin saadaan, Lopen tonttimarkkinoilta varattiin hetkessä jälleen 14 tonttia ja Hausjärvi kasvaa samaa rataa. Myös Hämeenlinnan seudulla on hyvä noste. Lisäksi myös koko ajan uusia yrityksiä hakeutuu alueellemme. No toivotaan tälle hankkeelle hyvää etenemistä, sitten samaan aikaan Klaukkalan ohikulkutie ja muutamat muut hankkeet ovat hyvässä myötätuulessa. Nämä asiat vaativat kuitenkin myös jatkossa ponnisteluja alueemme vaikuttajilta ja ennen kaikkea yhteistä tahtoa. Tärkeää on muistaa myös itä-länsi suuntaiset yhteydet ja niiden kehittäminen myös meidän seutukunnalla.

Nyt siis mökille. Aurinkoista kesäiltaa kaikille.

Kommentit