Maanantai, 22.09.2008

Blogi, maanantaina 22.09.2008

Eilisen vapaapäivän jälkeen tänään paluu arkeen heti aamusta. Nyt työpöydällä odottaa muutama lehtikolumni kirjoittamistaa ja myös muutamaan puhetta ja esitystä pitäisi hieman suunnitella. Tänään näihin hyvin aikaa kun vasta illalla sitten Lopen kokoomuksen kunnanhallitusryhmän kokous ja kunnanhallitus. Tänään kh:ssa esillä mm. luottamushenkilöorganisaation uudistaminen ja erittäin mielenkiintoisina aiheina Lopen kunnan tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma, Lopen kunnan päihdeohjelma ja Ohje työpaikalla tapahtuvan epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi. On hyvä, että tällaisia poikkihallinnollisia ja suurempia linja- ja toimenpide- ja toimintasuunnitelmia tehdään sillä kohtuullisen suurena työantajana nämä asiat on syytä pitää korostetusti esillä ja muutenkin pinnassa kunnan toiminnassa. Nuo asiakirjat löytyvät netistä osoitteesta www.loppi.fi ja siellä päätökset kohdan alla. Mielelläni kommentoi ja vastaan niihinkin liittyviin kysymyksiin kuin myös muihinkin.

Riihimäellä kokoomuslaiset valmistautuvat myös vauhdilla tuleviin kuntavaaleihin. Viikonloppuna Graniitilla pidetty esittelytilaisuus keräsi kuulemma mukavasti väkeä ja illan ehdokaskoulutus oli menestys. Parasta palautetta ja kommentointia tulee nimenomaan nytkin monelta uudelta ns. toiminnan ulkopuolelta tulleelta ehdokkaalta. Heidän pohjalta toimintaa on hyvä kehittää entisestään. Hienot suunnitelmat riksulaisilla ja tänään itseasiassa pitää sinnekin hieman materiaalia laittaa menemään vaaleja varten.

….

Kello taas jo yli yhdeksän, mutta onneksi jo sentään kotona. Tänään päivä meni todellakin töille. Kolumneja ja puheiden ja esitysten valmistelua ja sitten tuo illan kunnanhallitus. Kunnanhallitus eteni kutakuinkin esityslistan mukaan. Luottamushenkilöorganisaation uudistuksessa meillä kokoomuslaisilla olisi halua säilyttää nyt lopetusuhan alla olevan elinkeinolautakunta. Lautakunta perustettiin vasta tälle valtuustokaudelle ja meidän mielestämme sen toiminnassa olisi enemmän kehittämistä ja potentiaalia kuin alasajon tarvetta. Palaute tällä vaalikaudella mm. Lopen yrittäjiltä on ollut todella rohkaisevaa yrittäjämyönteisyyden kasvun ja hyvän yhteistyön myötä. No tänään hallituksessa vastaesityksemme kaatui, mutta katsotaan vielä mikä kunnanvaltuuston mielipideasiaan.

Erittäin suurena ja merkittävä loppilaisena hankkeena hyväksyimme tänään Räyskälän ilmailukeskuksen kehittämisen valtavan aiesopimuksen. Jos se etenee suunnitelmien mukaan kehittyy alueen palvelut merkittävästi. AirPark -hanke on edennyt nyt hyvin ja pyritään tasoittamaan sen tietä jatkossakin. Tällaiselle paikalle olisi tilausta vain 80km pääkaupunkiseudulta.

Mutta nyt vielä saunaa pesemään. Sellaisen urakan tälle illalle otin ja se myös nyt hoidetaan. Huomenna aamusta ennen työpäivää jo MTV3:lle tekemään yksi ohjelma ja sitten valiokunta ja täysistunto ja illalla Forssassa nuorten tapaaminen 54:ssa.

Kommentit