Maanantai, 21.04.2008

Blogi, maanantaina 21.04.2008

Tänään maakuntapäivä ja aloitetaan täälläkin paikallisilla aiheilla. Aamun Aamuposti (21.4.2008) kertoo, että myös Launosten Keskustan väki vaativat Launosten päiväkodin rakentamista aikataulun mukaisesti. Oma ryhmämme on koko ajan ollut hankkeen rakentamisen kannalla tässä aikataulussa ja kyllä meidät yllätti täydellisesti hallituksen puheenjohtajan pohdinnat rakentamisen lykkäämisestä. Voi olla totta, että teknisesti tai aikataulullisesti lykkäämiseen olisi mahdollisuuksia mutta tässä vaiheessa suunnittelua ei ole enää mitään järkeä painaa jarrua ja ainakin itse olen sitä mieltä, että äkkijarrutuksesta olisi enemmänkin haittaa Launosten kasvulle kuin hyötyä. Hanke joka on jo valtuustossa huonetilaohjelmaa myöten hyväksytty ja jonka suunnitelmat ja piirustukset ovat oikeastaan valmiit ja pian päästäisiin urakkasopimusten kimppuun. Toivotaan, että tämä Launosten keskustalaisten esilletulo nyt osaltaan katkaiseen kaulan tällaisilta puheilta ja suunnitelmilta.

Tänään illalla kokoontuu kuntamma valtuusto jälleen kokoukseen. Tuo esityslista tavan mukaan nettisivuillamme www.loppi.fi ja samoja aiheita joita jo olen aiemmin täälläkin käsitellyt kunnanhallituskäsittelyn yhteydessä. Päivällä lisäksi vierailen A-killan Lopen Koivumäessä ja iltapäivällä vielä Lopen kunnan ja Lopen seurakunnan yhteistyöneuvottelu. Siinähän sitä yhteen päivään taas ohjelmaa onkin.

Vauhdikas päivä jälleen takana. Aamulla oli pitkästä aikaa kunnolla aikaa tehdä töitä kotona ja paljon sellaisia kevään tulevia töitä niin kunnan kuin eduskunnankin osalta sain valmiiksi. Päiväksi olin sopinut tapaamisen A-Killan Koivumäkeen missä kävimme läpi hieman talon toimintaa ja sen käynnistymistä, mutta myös tulevaisuutta ja talon pientä korjaustarvettakin. Täytyy todella toivoa, että rahoitus työn jatkolle löytyy sillä perinteisen A-Kiltatoiminnan lisäksi talo on tärkeä osa muutakin kuntalaisten päivätoimintaa ja myös työpajatoimintaa. Rahoitus on nyt kunnossa tämän vuoden ja jatkoa selvitellään nyt. Paikka talolla ja ennen muuta sen toiminnalla on ehdottomasti.

Päivällä myös istuimme kunnan ja seurakunnan välisen yhteistyö- ja tavoitekeskustelun ja esillä tänään mm. nuorisotyön yhteistyö ja myös leiritoiminnan yhteistyö, mutta myös seurakunnan Kesijärven leirikeskuksen mahdollinen hyödyntäminen kuntamme omissa leireissä tulevaisuudessa. Esillä myös suuri kuntamme yhteinen ”kytkentä” Fortuminen hakekaukolämpöverkkoon ja muuta muita sellaisia yhteisiä hankkeita. Illalla sitten vielä valtuustoryhmä ja valtuustonkokous. Varsin sujuva kokous vaikkakin isoja asioita jälleen pöydällä. Ryhmät olivat käyneet asiat perusteellisesti läpi keskenään ja se kyllä helpottaa ja selkeyttää tätä työtä kummasti. Teimme myös yhdessä koko valtuuston kanssa valtuustoaloitteen suuren kuntamme omistaman Kantatie 54:n pohjoispuolisen maa-alueen asemakaavoittamisesta. Olen pitkään asiasta puhunut ja nyt saimme sen eteenpäin. Alue on todella mahtava laaja yhtenäinen metsäalue kahden järven väliselle alueella ja uskon, että siinä on meille todellinen tulevaisuuden kultakimpale. Maa siis jo kuntamme omistuksessa eli ei muuta kuin toimeen. Oli myös hienoa, että saimme aloitteeseen mukaan kaikki 27 valtuutettua. Asia siis etenee kiireellisenä.

Valtuustonkokouksesta vielä yksi huomio. Uusin nuori kunnallisvaaliehdokkaamme Männistön Juhana oli seuraamassa kokousta. Itseasiassa ainoana kuntalaisena. Mutta iloinen olin siitä, että nuori lukiolainen tuli omatoimisesti paikalle katsomaan mihin on lähdössä ja uskonkin, että Juhana menee vielä pitkälle. Kiinnostus on aitoa ja innostus hyvä. Tsemppiä vain meidän nuorimmalle. Tänään saimme jälleen yhden uuden kunnallisvaaliehdokkaan muutenkin. Lista siis kasvaa koko ajan tasaiseen tahtiin. Se antaa uskoa ja on paras kiitos siitä, että olemme tehneet ryhmänä hyvää työtä kotikuntamme eteen ja intoa siis jatkaa yhä kasvavalla joukolla. Tänään myös pohjustin yhtä erittäin mielenkiintoista ehdokasta Helsinkiinkin. Olen luvannut antaa työpanokseni ja aikaani nuorten ehdokkaiden hankintaan ja sitä työtä on todella ollutkin mukava tehdä.

Kommentit