Maanantai, 17.04.2006

Blogi, maanantaina 17.04.2006

Maanantai toinen pääsiäispäivä. Tänään aurinko aloitti heti aamusta kevättyönsä. Kaunis keväinen sää. Tänään on vielä mukava hieman ulkoilla ja nauttia pääsiäisviikonlopusta, mutta ajattelin hieman jo töitäkin tehdä ja sitten illalla vielä kunnanhallituksen tiistaisen kokouksen listan toinen perusteellisempi luku. Siinä sitä tekemistä yhdeksi aurinkoiseksi kevätpäiväksi.

Tänään aamulla Helsingin Sanomat kertoivat tutkimuksesta, minkä mukaan Internet on yhdysvaltalaisille nuorille tärkein uutislähde. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan internetistä on tullut tärkein uutislähde alle 35-vuotiaille amerikkalaisille. Verkosta luetut uutiset näyttävät ajavan ohi painetun sanomalehden. Tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa noin 50 miljoonaa ihmistä haki päivittäin uutisia internetistä.

Suuntaus on varmasti meillä Suomessakin sama. Internetin merkitys kasvaa koko ajan ja omaa viestiään siitä kertoo varmasti myös vaaleissa käytettävät sivustot. Presidentinvaaleissa internetsivustot olivat jo huikean suosittuja ja nyt edessä olevissa eduskuntavaaleissa netin merkitys tulee varmasti nousee myös varsin suureksi. Siihen on monta syytä. Netin nopeus, helppous ja myös halpahinta kontakteihin nähden. Itse hieman olen yllättynytkin kuinka harvalla kokoomuslaisella eduskuntaan pyrkivällä on Hämeessä omat kotisivut. Osalla on loistavat mm. orimattilalaisella Kuosan Tiinalla ja hämeenlinnalaisella Mikko Hiedalla, osalla on vanhentuneet, jotkut kunnallisvaalien aikaiset sivut, mutta suurimmalla osalla ei ole sivuja lainkaan. No jokainen tekee vaalityönsä tyylillään.

Tänään aamulla kotisivuillani oli vieraillut 3426 kävijää helmikuun 25. päivän jälkeen.

Nyt siis aamupalaa ja nauttimaan toisesta pääsiäispäivästä. Aurinkoa kaikille.

….

….

Päivä jälleen takana. Tänään siis hieman työhommia ensi viikkoa silmällä pitäen ja ehdin tavata myös muutaman ystävänkin. Lisäksi tuossa pidimme hieman vielä puhelinkokousta Riihimäen tukiryhmän jäsenten kesken. Siellä kaikki näyttää hyvältä ja uusia tukijoita on vielä tulossa kuluvallakin viikolla.

Ystäväni ja tärkeä tukijani Eeva (Pyhälammi) oli myös tänään tehnyt talkoita. Tukiryhmääni ilmoittautui Hämeenlinnasta jälleen kaksi uutta tukijaa Sanna Haavisto sairaanhoitajaopiskelija ja Toni Kettunen varastotyöntekijä. Sairaanhoitajien ryhmä sai myös jatkoa, kun Heini Mattila liittyi ryhmään. Kiitokset uusille tukijoille ja tervetuloa mukaan.

Tuossa päivällä soittelin myös Marikalle ja Janne. Janne (Lahti) keskittyy nyt kovaa huomenna pelattavaa SM-liiga finaaliin Ässiä vastaan. Avovaimo Marikan kanssa olivat Riihimäellä vanhemmilla. Soittelin vain kertoakseni, että Janne mukana lähtö tukijoukkoihini on noteerattu vahvasti Riihimäellä ja miksi ei olisi – onhan mies tällä hetkellä yksi SM-liigan kuumimmista pelaajista ja kuuma nimenomaan pelillisesti. Huomenna Hämeeseen toinen voitto Ässistä!

Illalla vielä soittelimme hieman kunnanhallituksen huomisen kokouksen esityslistasta. Virallisesti listaa käymme hallitusryhmässämme läpi vielä huomenna kokousta edeltävässä tapaamisessamme. Listalla on paljon asioita ja isojakin, mutta toisaalta suurin osa asioista ollut jo käsittelyssä tai esittelyssä aiemmin – pitäisi olla kohtuullisen selkeitä nyt. Ensin listalla muutama tonttikauppa eli kauppa jatkuu vilkkaana ja tuo Lopen 8000 asukkaan raja rikkoutuu aivan näinä viikkoina. Sitten listalla alueellisen terveydenhuollon toimintastrategiatyön käynnistäminen vuosille 2007-2010 ja kunnan edustajan nimeäminen.

Sitten seutu- ja talousalueyhteysasioita mm. Alue- ja osaamiskeskusohjelman haun painopistealueet ja Hyvinkää-Riihimäen talousalueen strategian 2015 hyväksyminen. Hyviä asioita näissä esitetään ja niin kuin aiemmin totesi selkeässä ja tiiviissä muodossa. Ainoa mitä edelleen niin kuin hankkeen vetäjälle Eija Väätäiselle totesin riittää strategiassa vielä työtä mm. tavoitetasojen ja mittareiden kanssa. Eivät ole toimivia näin. No, Eija lupasi Riihimäen Maakuntaohjelmatilaisuudessa että hienosäätöä vielä tehdään.

Tämän lisäksi käsittelyssä mm. muutama jo käynnissä oleva asemakaavanmuutoshanke (Läyliäinen Karpalisto, Kirkonkylä Telenmäen alue, Pajatien alue ja ns. Ikikumin alue) ja yksi ranta-asemakaavan muutos (Laakasalon seutu). Nyt näissä kaavatöissä ollaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmien ja ensimmäisten kaavakuvien käsittelyvaiheessa, jotka saadaan nyt nähtäville. Sitten vielä kokouksessa mm. kuntayhtymien tilinpäätöksien käsittelyt, muutama muu asia sekä Lopen kunnan talousarvion toteutuma ensimmäiseltä kahdelta kuukaudelta. Siinä sitä sitten onkin aihetta yhteen kokoukseen.

Tänään maanantai-iltana vielä pyörähdin nopeasti kummityttömme Elisan äitiä Maisaa onnittelemassa. Satu olikin kylässä jo käynyt. Nyt kotona ja huomenna aamulla kesärenkaat autoon ja sitten töihin.

Pääsiäinen onnellisesti takana. Paljon ehdimme tehdä, mutta paljon myös levätä. Mukavaa.

Kommentit