Maanantai, 14.09.2009

Blogi, tiistaina 15.09.2009

Kello 22.17 ja juuri kotiin. Nyt jälleen sivut ylhäällä ja kunnossa. Runsaan kuormituksen takia jouduimme hieman vahvistamaan kotisivujen toimintoja ja nyt jälleen kaikki siis kunnossa. Tuonne aiemmille päiville nyt myös lisätty linkitys päivien kuviin eli siellä kuvia joita et ehkä ole vielä nähnyt. Kurkkaa jos haluat.

Tänään päivä Alastaron Moottoriradalla. Vuosia Ruotsissa mm. turvamiesten ja erikoiskuljettajien ajokoulutusta järjestänyt ja opettanut Marko Jokinen järjesti tänään ensimmäisen vastaavan ajokoulutuksen Suomessa ja sain ilon olla mukana. Eli vaikka siis olimme moottoriradalla niin ohjelma vain ja ainostaan siviiliajamisen erikoistilanteiden opettelua ja kertaamista ja täytyy kyllä todeta, että tekipä hyvää. Itseasiassa aamulla aikaisin Forssan ja Ypäjän kautta Alastarolle ajellessa peurat jälleen muistuttivat olemassaolostaan, mutta onneksi vain sadanmetrin päästä. Mutta jos joskus yllättäen lähempänä niin sitäkin tilannetta silmällä pitäen tänään treenasimme ASP-jarrutustekniikkaan aina yli 110 km/h nopeuksissa ja väistöjä ja jarrutuksia myös kaarteissa ja auton ääriominaisuuksien hakua erilaisissa tilanteissa. Erinomainen päivä ja hyödyllinen varmasti itsekullekin ja treenasimmehan me myös pakittamista ja taskuperuutustakin. Näköjään nuo rauhallisemmat harjoitteet tulivat vasta nyt mieleen. Mutta kiitokset vielä Alastaron Moottoriradalle hienoista puitteista ja Marko Jokisen joukoille hienosta ja korkeatasoisesta opetuksesta. Suosittelen.

Alastarolta sitten vasta illansuussa pitkän ajopäivän jälkeen kotiin ja vain nopea ruoka ja sitten Lopen Launosten koululle kokoomuksen kouluverkkoinfoiltaan. Halusimme pitää tämän kokouksen Launosten koululla ja näin pääsimme tutustumaan laajasti koulun ja sen yhteydessä toimivien muiden kuntamme yksiköiden tiloihin ja sen jälkeen sitten hyvä pitkä alustuskeskustelu sivistystoimenjohtajamme Pekka Lintosen kanssa ja vielä toista tuntia sitten oman ryhmämme eli valtuutettujen, kunnahallitusryhmän ja muiden kokoomuslaisten ja luottamushenkilöidemme kanssa. Itse olen vakuuttunut, että nyt olisi erittäin oikea aika tehdä huolellinen ja kunnollinen selvitys kuntamme tulevaisuudesta. Näyttää siltä, että palvelut supistuvat supistumistaan ja hartiamme eli verokertymämme ei tule riittämään tulevaisuuden haasteisiin. Itse pelkään näin ja olen tilanteestamme enemmän kuin huolissani. Mutta katsotaan miten tästä selviämme.

Kerroin myös ryhmällemme oman kantani siihen, että en näen lainkaan järkeväksi pohtia edes Kormun kyläkoulun lopettamista. Minusta se olisi erittäin lyhytnäköinen päätös sillä koulu sijaitsee yhdellä vahvimmin kasvavalla alueellamme moottoritien ja Riihimäen kaupungin kupeessa. Alueelle on nyt tulossa satakunta uutta haja-asutusalueen tonttia. Tänään mm. puhuin yhden maanomistajan kanssa ja alueelta tontteja myös tulossa heti myyntiin, kun kaavoitus saadaan valmiiksi. No se vain yksi asia, mutta yleisesti alueen sijainti ja kehittyminen Riihimäen kainalossa on sellainen lähtökohta joka minusta pitää nyt muistaa. Totesin siis omana kantani, että Kormun koulun sulkeminen ei ole perusteltua. Lisäksi Launosten kylä kasvaa hyvää vauhtia ja siellä on potenttiaalia myös pidemmänkin aikavälin suuremmallekin kasvulle. Tähän kannattaa panostaa.

Muiden koulujen suhteen täytyy vielä keskustelua minusta jatkaa. Meidän on pakko löytää säästöjä jos haluamme tässä eteenpäin kahlata. Keskustelu tulee jatkumaan varmasti vilkkaana ja minusta nyt olisi vielä tärkeää saada tietoon myös päivähoidon ja esiopetuksen tilantarpeet ja kouluverkon vaikutukset niihin. Itseasiassa tästä selvityksestä sovimme jo samaan aikaan kun kouluverkkoselvitykseen ryhdyimme. Tämä selvitys on kuulemma vielä tulossa. Hyvä niin.

Mutta nyt siis pitkä päivä päätökseen. Huomenna aamulla Hämeen kansanedustajien yhteistapaaminen ja sitten normaaliin päiväohjelmaan.

Kommentit