Maanantai, 14.08.2006

Blogi, maanantaina 14.08.2006

Kello 7 aamulla. Hieman syksyisempi fiilis ulkona. Pilviä ja pientä tuulta ja taitaa vettäkin pian ropista. No upeasti siinä mielessä kesä meni, että nyt kun koulut alkavat niin helteetkin näyttävät loppuvan. On lasten ja opettajien kivempi palata töihin. Säät ainakin kesällä suosivat ja lapset saivat uida ja nauttia juuri sellaisesta kesälomasta kun sen pitääkin olla.

Ensimmäisen luokan aloittaa tänä syksynä noin 58000 oppilasta. Opetushallituksen mukaan ikäluokassa on noin 500 lasta enemmän kuin viime vuonna.

Lapset palaavat nyt liikenteeseen ja täytyy muistaa taas olla erityisen tarkkana. Liikenne on lasten tapaturmakuolemien yleisin syy. Pienet koululaiset ja esikoululaiset hukkuvat helpolla autojen väleihin ja peilien katvealueille ja kun uudet asiat vielä hieman laittavat pikkupäihin vipinää niin silloin meidän autoilijoiden pitää ottaa kaikki aistit 100% käyttöön ja vielä hieman ennakoivatkin aistit – sellaiset yllätyksellisyyttä lukevat. Mutta oikeesti – ajetaan erityisen varovasti nyt!

Tänään aamulla aikaisin kohti Vantaata. Teen tänään vielä yhden insertin Motoforumiin ensi viikonlopulle. lllalla vielä syksyn ensimmäinen kunnanhallitus. Lista aikalailla selkeä ja vähän asioitakin, mutta olemme sopineet ryhmäkokouksen vielä iltapäivään. Muutamia asioita käymme läpi ennen kokousta. Erityisesti päivähoitoasiat tänään tapetilla. Meidän ryhmä tähän asiaan erityisen hyvin syventynytkin jo kesällä, mutta katsotaan vielä hieman faktoja läpi.

Illan kokouksen jälkeen sitten siirrynkin NesteOilRalli fiiliksiin. Keskiviikosta lähtien Jyväskylässä.

Kaksi insertiä ensi viikonlopun Motorforumiin teimme aamusta – toinen Super2000 -ratasarjasta ja toinen endurokuljettaja Juha Salmisen GNCC-kaudesta ja urasta. Nyt jo toimistolla taas takana muutama tunti töitä. Neste Oil Rallyn materiaalit alkavat olla paketissa. Hyvä niin.

Nyt hieman taustoittamaan vielä muutama asia illan kunnanhallitukseen. Muutaman yrittäjän kanssa jo päivälä keskustelinkin illan aiheista ja nyt vielä hieman lisää tietoa. Kello 16.00 aloitamme ensin omalla ryhmäkokouksella ja varsinainen kunnanhallitus alkaa kello 17.00.

Juuri sain tiedon, että Sirpa Pietikäinen ei sitten lähde mukaan eduskuntavaaleihin. Kaksi paikkaa meillä vielä täyttämättä ja 12.9. piirihallitus nimemmee paikoille ehdokkaat. Hyvä, että asia ratkesi nyt ja näin. Ehkä hieman turhan pitkääkin tämä venyi. Toivotaan, että tulevat uudet ehdokkaat saavat nopeasti kampanjansa käyntiin. Itse toivoisin mukaan Hämeenlinnasta ainakin Raution Saria. Osaava ja hyvä ehdokas, jolla olisi mahdollisuuksia menestyä hyvinkin. Katsotaan miten asia etenee.

Kunnanhallituksen kokous takana. Asiat menivät kutakuinkin niinkuin pitikin. Ainoastaan tuo Läyliäisten päiväkotiasia jäi harmittamaan. Minusta se hoidettiin huonosti ja valmistelu oli heikkoa. Läyliäisissä olisi minusta ollut syytä varautua kasvuun hieman, mutta sellainen laajempi katsantokanta ei vielä meillä näy. Siitä olen iloinen, että oma ryhmämme oli samalla linjalla. Meillä asioista keskustellaan ja pohditaan ja se näkyy politiikassamme. Se on määrätietoista ja rakentavaa – erimieltä saa olla, mutta hätiköidysti ei sooloilla. Mutta tämä asia meni näin. Periaatteisiini kuuluu, että kun enemmistö on päättänyt niin pulinat pois.

Tonttikauppa kävi jälleen hyvin eli muuttovoittoa tulee tällekin vuodelle. Nyt näyttää siltä, että ei aivan sitä mitä viime vuonna, mutta katsotaan ja odotetaan loppuvuosi ja katsotaan sitten.

Kunnanhallituksen jälkeen hieman katsoimme Nylundin Riitan ja Eevan kanssa SRK-vaaliasioita ja nyt jo kotona. Huomenna toimistopäivä ja sitten keskiviikkona kohti Jyväskylää.

Kommentit