Maanantai, 14.05.2007

Blogi, maanantaina 14.05.2007

Kevät tulee…. tänään pientä sadetta, mutta jo kohtuullisen lämmintäkin. Tästä luonto pitää. Tänään aloitimme aamun kunnantalolla uuden kehittämispäällikön hakijoiden haastattelulla. Yhdeksästä yhteen teimme haastatteluja ja uskon, että tästä ryhmästä löytyy hyvä tekijä ja osaaja kuntaamme. Pidän itse erittäin tärkeänä, että kuntaamme saadaan nyt oma kehittämispäällikkö elinkeinoasioita ja vastaavia hoitamaan. Ryhmämme ajoi aktiivisesti projektipäällikön paikan vakinaistamista aikanaan ja nyt olen tyytyväinen kun aiemmin lähinnä EU:n matkailuprojekteihimme keskittynyt tehtävä laajenee elinkeinojen ja kuntamme muuhunkin hanke ja markkinointityöhön. Tarvitsemme oman kehittämispäällikön siitä huolimatta, että olemme mukana useammassakin osittain samoja asioita hoitavassa seudullisessa toimijassa erityisesti EKES:ssä. Vaikka nyt näitäkin toimijoita ollaan kehittämässä uuteen suuntaan niin näen tärkeäksi, että kunnallamme on omaakin panostusta ja osaamista elinkeinokenttään ja tärkeänä pidän sitäkin, että jo nyt Lopella toimiviin yrityksiin voidaan pitää aiempaa paremmin yhteyttä ja auttaa erilaisissa asioissa. Itse olen aina pyrkinyt vahvaan yhteistyöhön myös yrittäjäjärjestön kanssa ja tämä on tuottanut monella rintamalla hyvää tulosta. Meidän ryhmästä yhteystoimii hyvin ja vielä kumpaankin suuntaan.

Kunta-aamun jälkeen ajoin Helsinkiin. Olimme sopineet iltapäiväksi enduron MM-sarjan tv-ohjelman editoinnin. Tämä siis nyt ainoa suurempi tv-projekti minkä hoidan. Toki lisäksi teen käsikirjoituksia, kehittämistyötä ja tausta ja inserttityötä myös muutamiin muihin ohjelmiin. Näin säilyy kontaktipinta myös yrittäjyyteen ja kun sen verran vain näitä ottaa, että se tuntuu harrastukselta niin mukavasti ne myös rytmittävät tätä elämää.

Helsingistä sitten Riihimäelle. Pitkästä aikaa ehdin kantakahvilaani Kulmakonditoriaan latelle ja samalla matkalla tilasin mökille uudet keittiön tasot. Vanha levy oli saanut jo vuosia sitten kosteutta ja nyt päätin levyn vaihtaa. Pikkunikkarointia siis luvassa. Samalla poikkesin myös Sydänmaan Laurin puutarhalla hakemassa pari omenapuuta ja karviaispensasta mökille. Samalla ostin lupaamani kolme käärmekuusta. Ne muistona kevättalven yhdestä viikonlopusta ja erityisesti sen sunnuntaista. Sovimme Tarkkalan Markon kanssa silloin perjantaina, että Marko ottaa MM-kauden avauksesta kaksi voittoa ja minä yhden sunnuntaina ja kun sopimus piti niin nyt Pekkalassa kolme kuusta kasvaa yhdessä. Tämä intohimoni. Oli kiva pöyhiä lapion kanssa ja toivoin, että se olisi myös päänsärkyynkin auttanut, mutta mitä vielä. Vieläkin särkee.

Nyt kuitenkin kotona. Huomenna eduskunnassa jatkuu työt.

Kommentit