Maanantai, 07.12.2009

Blogi, maanantaina 07.12.2009

Uusi aamu ja uudet kujeet. Eli näin työviikko käyntiin ja kello hieman yli kahdeksan aamusella. Eilisillan itsenäisyyspäivän juhlallisuudet menivät upeasti ja tunnelma oli hieno niin kuin jo kerroinkin. Lisäilen tähän tälle päivälle hieman kuviakin Linnasta. Tunnelmia siis.

Mutta nyt siis jo eduskuntaa kohden ja töitä siellä. Tänään myös käynnistyy tämän vuoden tärkein kokous, kun YK:n odotettu ilmastokokous alkaa Kööpenhaminassa. Kokous on siis jatkoa Balin kokoukselle ja nyt on tarkoitus ottaa seuraava tiukempi askel kohti sitovia päätöksiä, joiden avulla voisimme pysäyttää ilmaston lämpenemisen tai rajata sen kahteen asteeseen. Pitkä kaksiviikkoinen kokousrupeama siis käyntiin ja toivotaan konkreettista ja sitovaa päätöstä. Aiheesta siis minun osalta tuolla Kynästä sivulla parikin kirjoitusta ja sitten timoheinonen.tv-sivulla videona viime viikkoinen pitämäni ryhmäpuheenvuoro eduskunnasta. Keskustelu jatkuu.

Päivä jälleen päätökseen. Tänään siis ennakkotiedoistani poiketen olikin eduskunnassa täysistunto ja näin ollen päivä menikin talolla aikalailla tehokkaasti töiden parissa. Kun valiokuntien kokouksia ei ollut niin sain valmiiksi yhden kolumnin ja hieman muitakin kirjallisia töitä ja muutamat palaverikin saatiin vielä päivään mahtumaan. Täysistunnosta sitten suuntasin Lopelle ensin puheenjohtajiston kokoukseen, sieltä hallitusryhmään ja sen perään kunnanhallituksen talousarviokokoukseen. Nyt saimme ison urakan päätökseen ja tuo budjetti siis valtuustoon ensi maanantaina. Saimme puristettua ensi vuoden talousarvion vajaan 100 000 euroa plussalle ja sitä täytyy pitää tässä tilanteessa varsin hyvänä tuloksena. Siis ilman veronkorotuksia. Palveluissa tilanne hieman näkyy, mutta itse koen, että varsin hyvin pystyimme karsimaan karsintalistoilta pois ne kaikista kipeimmät esitykset. Itse uskon, että tämän budjetin kanssa voimme hyvin elää ensi vuoden ja nytkin kun katsoo kuntamme työttömyyslukuja ja edelleen viime vuotta parempaa muuttovoittoa niin uskon, että tulemme tästä selviämään. Katsotaan ja ollaan valmiita ratkaisuihin jos niitä tarvitaan nopeammallakin aikataululla. Tuo kunnanhallituksen esityslista löytyy kokonaisuudessaan tavan mukaan kuntamme kotisivuilta www.loppi.fi ja muutama teistä tästäkin listasta jo viikonlopun aikana lähestyikin. Jos sieltä nousee vielä kysymyksiä ja ajatuksia niin mielelläni niitä otan vastaan ja myös kysymyksiinkin vastailen. En tämän laajemmin tällä kertaa listaa täällä läpi käy. Nyt kello nimittäin jo yli kymmenen ja huomenna tiukka päivä jälleen edessä.

Kommentit