Maanantai, 06.07.2009

Blogi, maanantaina 06.07.2009

Lopen kesämme todellinen superviikonloppu nyt takana. Tuhansia ihmisiä kävi torillamme ja Joentaankylän Krouvin Kyläpäivillä ja palaute on ollut yksinomaan kehuvaa. Välitetään ne minunkin saamat kiitokset tätä kautta heille jotka ne ansaitsevat. Valtava talkoontyönmäärä ja sellainen mainosviikonloppu Lopelle, että sellaista emme voisi rahalla ostaa. Sen voi vain kuntalaiset meille antaa. Kiitos siitä.

Loppi elää kyllä todella vahvasti kesästä. Noin 3400 kesäasuntoamme on nyt kovimmalla käytöllä kuumimman kesälomakauden aikaan ja kuntamme väkiluku on nyt tuplaantunut muutamaksi viikoksi. Se näkyy kylillä, kaupoissa ja myös kuntamme palveluissa. Ilman tätä piristysruisketta ei kuntamme palvelut olisi tällaisella tasolla. Mutta vuodesta toiseen myös kesävieraiden ja matkailijoiden määrä kasvaa hyvää vauhtia. Tärkeänä veturina tässä on Marskin maja, mutta myös juuri nuorten EM-kilpailut purjelennossa päättänyt Räyskälän lentokenttä, upea kesäteatterimme ja lukuisat muut vierailukohteet. Vain ainostaan se bussilastillisen majoittumismahdollisuus meiltä puuttuu ja se onkin yksi haaveni joskus vielä saada kuntoon. Erilaisia neuvotteluja erilaisilla porukoilla on tästäkin jo käyty. Toki meillä on lukuisia upeita vuokramökkejä, jotka nekin nyt heinäkuussa on ääriään myöten täynnä.

Politiikkassa on nyt sitten vuorostaa hieman seesteisempi aika. Heinäkuu hiljentää kuntiemme kokousrytinät ja myös valtakunnan tasolla hieman rauhallisempaa ennen syksyn budjettivääntöä. Hiljaista on myös ollut Helsingin valtuustossa mitä tullee kovalla kohulla penkkiin nousseeseen Jussi Halla-ahoon. Halla-ahon toiminnasta jokin aika sitten kyselinkin helsinkiläisiltä kollegoiltani ja valtuustossa työtätekeviltä ja hyvin oli samanlainen sisältö kuin eilisessä Hesarissa. Helsingin Sanomien toimittaja Esa Mäkinen oli tehnyt lehteen (5.7.2009) jutut otsikolla ”Vallassa Halla-aho vaikeni. Talven mediatähti on ollut Helsingin valtuustossa vaisu”.

Jutussa Mäkinen kirjoittaa, että ”Halla-ahon poliittinen ansioluettelo on olematon. Hän ei ole pitänyt Helsingin valtuustossa yhtään puheenvuoroa eikä ole tehnyt yhtään valtuustoaloitetta tai toivomuspontta”. ”Myöskään lautakunnissa Halla-aho ei kuitenkaan ole edustajatoverien mukaan ollut aktiivinen”. ”Kannattajien tiedusteluihin lautakuntatyöstä Halla-aho ei netissä vastannut”.

Aikalailla mielenkiintoinen tieto. Kovalla kohulla ja mekkalalla valtuustoon noussut Halla-aho on siis jäänyt valtuustossa tuloksiltaan olemattomaksi. Äänestäjät eivät siis pahemmin ole saaneet vastinetta äänilleen ja antamalleen luottamukselle. Mäkinen toteaakin jutussaan: ”Vanhan viisauden mukaan populisti hiljennetään ottamalla hänet mukaan tekemään päätöksiä”. Saa nähdä jääkö Timo Soini EU-parlamentissä samanlaiseksi suureksi lupaukseksi?

Kello 22.28 ja tässä lämmittelen iltasaunaa. Tänään aloitimme pariviikkoisen ratsastustehokurssin. Tällä viikolla enemmän estetunteja ja ensi viikolla sitten koulua ja hiontaa kisaviikonloppuamme varten. Olikin mukava tunti kun vain neljän ratsastajan ja hevosen kanssa saimme nauttia hienosta säästä ja upeasta estetunnista. Päivään mahtui kuitenkin jo tuhti työpäiväkin. Tänään jälleen Helsingissä asioita hoitamassa ja siinä ne päivä hyvin hukkuikin. Muutama puhelinpalaveri tulevista asioista ja myös valtakuntamme asioista ja sellaista.

Tänään saimme myös tiedon, että Kevan johtaja Markku Kauppinen eroaa. Itseni ero yllätti, mutta vaikea ottaa asiaan sen laajemmin kantaa ennen kuin huomenna saamme laajan tausta- ja kytkyselvityksen tulokset julkisuuteen. Onko sitten tulossa jotain vakavampaa niin sen huominen näyttää. Tämä ero voisi enteillä sitäkin vaikka Kauppinen tiedotteessaan kertoikin toista. Kuntien eläkevakuutuksen maine on syytä puhdistaa ja meidän suomalaisten luottamus siihen toimija palauttaa. Näin uskon, että tulee käymääkin, mutta huomenna olemme viisaampia onko Kauppisen ero ylimitoitettu reagointi vai onko aihetta vielä muuhunkin.

Kommentit