Maanantai, 04.08.2008

Blogi, maanantaina 04.08.2008

Harvoin lehdissä näin myönteisiä otsikoita kuin nyt liittyen ensi vuoden talousarvioesitykseen. Eilen MTV3:sen kaikki uutiset kello 22 pääuutislähetystä myöten aloitti uutisoimalla koulujen kerhotoiminnan palauttamisen. Hallitus siis päätti ohjata 20 miljoonaa euroa koululaisten hyvinvoinnin ja viihtyvyyden parantamiseen ja ykköstavoitteena on se, että jokaiselle koululaiselle voidaan tarjota ilmainen harrastus koko perusopetuksen ajaksi. Kerhotoiminnan kautta tarjotaan mm. liikuntaa, käsitöitä, taidetta ja luontoharrastuksia. Samaan aikaan panostetaan lisää merkittävästi myös oppilaiden muunkin hyvinvoinnin parantamiseksi mm. tehostamalla ja kehittämällä oppilashuoltoa ja terveyspalveluita.

On tärkeää kuitenkin samaan aikaan minusta muistaa se, että ongelmien keskiössä on monessa tapauksessa ylisuuret opetusryhmät. Tätäkin ongelmaa ensimmäisenä opetusministerinä Sari Sarkomaa on ryhtynyt korjaamaan. Nyt selvitetään ryhmäkoot maanlaajuisesti ja panostuksia tähänkin on tulossa. On hyvä, että asiaan puututaan myös aivan ruohonjuuritasolta.

Tänään itselläni työpäivä juoksevien asioiden parissa. Illalla olen saanyt kutsun Orimattilan kesäteatteriin katsomaan Tankki täyteen -näytelmää. Eli teatterikiertueeni jatkuu 🙂

….

Kello 23.19 ja juuri kotona. Eilisillasta asti Loppijärveä on piiskannut todella kova tuuli. Vaikka selkämme on Lopen mittapuussa iso niin harvoin vaahtopäitä järvemme tarjoaa mutta nyt niin. Tuuli piiskaa upeasti ja tyrskyt iskee rantaa komeasti. Tosin kesästä ei enää tietoakaan.

Tänään saatu jälleen paljon aikaiseksi. Töitä ja töitä ja miksi ei tässä säässä. Tänään myös posti toi tulevan viikonlopun Lopen Räyskälän Roadracing SM-osakilpailun lehden. Toimin tapahtuman suojelijana ja itse otin kirjoitukseeni hieman erilaisen näkökulman. En intohimoista motorsportia. En intohimoista vastustusta. Vaan aitoa yhdessä ja rinnaneloa. Sellaista mistä kaikki hyötyy. Palautetta tullut muuten kohtuullisen kivasti. Harvoin näin. Kiitos.

Tänään illalla suuntasimme sitten Orimattilaan. Orimattilan kokoomuslaiset kutsuivat minut jälleen viime kesän tapaan seuraamaan kesäteatteriaan ja kyllä kannatti. Otimme mukaan vielä Tankki täyteen -sarjan suuriin ystäviin kuuluvan hyvän ystäväni Jarnon ja Eevan ja sitten Lopen teatterin sihteeri Tove Shipley. Etsivät jo ensi kesän näytelmää Lopelle juhlavuodeksi ja ajattelin, että yksi mahdollisuus tässä. Ja voisi hyvin ollakin. Niel Hardwickin ja Jussi Tuomisen Suosikki tv-sarja on muuttunut mainioksi kesäteatteriksi Outi Keskevaarin kynässä ja näyttelijäsuoritukset lähes mykistyttäviä. Ei aivan helppo ole lähteä tekemään kaikkien tuntemaa Reinikaista, Juhanaa, Emmiä ja Suloa. Mutta Markku Pajala, Mikko Varmola, Leila Lahtinen ja Seppo Puolakka onnistuivat 110 prosenttisesti. Hyviä olivat kaikki muutkin ja tunnelma hieman koleassakin säässä enemmän kuin kesäteatterimainen. Esityksien toinen rypäs alkoi tänään eli vielä ehtii hyvin katsomaan ja suosittelenkin. Lisää Orimattilan teatterista löytyy täältä

Mutta huomenna jälleen tiukka päivä edessä ja aamusta Helsinkiin. Päivä eduskunnassa. Loppuviikkoon sitten kunnan kokouksia yksi päivä, yksi kokoomustilaisuus ja loppuviikosta sitten Lopen asioiden parissa ensin perjantaina Lopen kokoomuksen perinteinen kesäkokous, lauantaina Toivotalkoina Elopäivä Lopen Palvelukeskus Eedilässä ja sunnuntaina RR-kilpailut Räyskälässä. Lauantaina myös kokoomusvuosien aikana rakkaaksi tulleen Irmelin siunaustilaisuus. Irmeliin palaan vielä. Voimia läheisille ja ajatuksia.

Kommentit