Maanantai, 04.01.2010

Blogi, maanantaina 04.01.2010

Uusi viikko nyt käyntiin. Tavoitteena oli pitää hieman lomaa vielä tuonne loppiaiseen asti, mutta tälle päivälle kuitenkin tärkeä tapaaminen ja ohjelmat sen osalta uusiksi. Venäjän autokatsastuksesta tulee vieraita Suomeen ja halusivat tavata minut aiheeseen liittyen ja kun tällainen kutsu käy niin tottakai vastaamme kyllä. Päivällä siis tarkoitus Helsingissä palaveerata ja keskustella aiheesta venäläisten ja suomalaisten alantoimijoiden kanssa. Täytin sitten päivän muutenkin töillä kun ”käsky” Helsinkiin kävi ja hyödynnetään nyt sitten tunnit siellä tehokkaasti. Nyt lähden matkaan kun ajokeli jälleen talvinen. Varataan siis aikaa reilummin ja ajetaan fiksuilla nopeuksilla.

Vierailija-sivulla hyvää ja vilkastuvaa keskustelua. Sekin kannattaa kurkata, jos uusi palstamme ei ole vielä tuttu. Kommentoikaa siellä ja osallistukaa keskusteluun. Kompatkaa ja kampatkaa eri-ihmisten mielipiteitä. Tuuletetaan.

….

Erittäin mielenkiintoinen avaus tälle uudelle vuodelle eduskunnassakin. Tänään sain isännöidä Venäjän Duuman Liikennekomitean edustajaa Dmitriy Ivlieviä ja käydä hänen kanssaan yli puolitoistatuntisen keskustelun. Esillä pääasiana Venäjän suunnitelmat uudistaa autokatsastusta. Voin todeta, että isoja askelia ottavat siellä eteenpäin ja se tulleen varmasti näkymään myös meidänkin teillä. Osoitinkin huoleni rekkaliikenteestä Suomen teillä ja totesin, että usein yksikin huonokuntoinen auto ja aiheutettu onnettomuus vie maineen koko liikenteeltä ja siksi tätä liikenneturvallisuustyötä on jatkettava. Totesinkin Venäjän toimien olevan minusta erittäinkin rohkaisevia jos ja kun heidän suurempi liikennelakiuudistus ja nyt jo Duumakäsittelyssä oleva autokatsastuslakiuudistus etenevät. Sainkin vastavierailukutsun Venäjälle ja katsotaan jos aika löytyisi niin, että voisin nähdä jo myös sitten lakeja arjessakin ja sitä kautta niiden vaikutuksia. Kerroin Ivlieville myös maamme toimista liikenneturvallisuuden parantamiseksi mm. valvontaa kehittämällä, keskikaide ja ohituskaista -investoinnein ja myös taajamien liikenneturvallisuutta kehittäen. Otin esille myös liikenteen verotusuudistuksemme, joka olikin jo jollain asteella hänellekin tuttu. Tosin Venäjällä vielä pitkä matka sille tielle, mutta keskusteluissa jo sentään. Mutta tällaista tänään ja hyvinkin yksityiskohtaista keskustelua heidän lain valmistelusta. Toivon todella, että nämäkin uudistukset voisivat edetä myötätuulessa Venäjällä.

Muuten päivä muiden töiden parissa eduskunnassa. Kovin oli hiljaista edelleen. Muutama ”ahkera” siellä uurasti niin kuin aina. Ben ja Pulliainen takuuvarmoja uurastajia talolla lähes aina. Niin tänäänkin. Kotimatkalla kävin vielä Riihimäellä valmistelemassa hieman ensiviikon ministerivierailuamme ja myös muutamat piirimme asiat tänään työllistivät. Nyt kello jo yli seitsemän ja juuri takaisin Lopelle. Ilta nyt vapaata. Huomenna jatkamme.

Kommentit