Maanantai, 02.04.2007

Blogi, maanantaina 02.04.2007

Uuden hallituksen kokoaminen jatkuu tänään, kun puolueet antavat vastauksensa Vanhasen esittämiin kysymyksiin. Puolen päivän jälkeen Vanhanen ryhtyy käymään läpi eri puolueiden antamia vastauksia kysymyslistan kysymyksiin hallitustunnustelijan roolissa ja seitsemän kysymyskokonaisuuden pohjalta Vanhanen tekee kahdenkeskisten keskustelujen jälkeen sitten päätöksensä hallituspohjasta. Kysymykset löytyvät täältä blogistaninikin tuolta alempaa ja niissä Vanhanen haluaa saada vastauksia mm. turvallisuus- ja ilmastopolitiikkaan ja myös siihen miten eri puolueet haluavat vastatat väestön ikärakenteen muutokseen. Myös ns. kynnyskysymykset halutaan tässä vaiheessa esille ja tietojeni mukaan tällaisia ei ole esille nousemassa. Meidän ainoa kynnyskysymys on se, että me haluamme jättää Suomen hallituskauden lopussa paremmassa kunnossa seuraavalle hallitukselle kuin se nyt uuden hallituskauden alkaessa on.

No tiistaina Vanhanen jatkaa asian käsittelyä kahdenkeskisillä keskusteluilla ja keskiviikkona hallituspohjan pitäisi olla valmiina ohjelmatyön käynnistämistä varten. Eli silloin Vanhanen ilmoittaa pohjan millä hallitusneuvottelut käynnistetään. Äärimmäisen mielenkiintoinen alkuviikko siis edessä ja suuret kysymykset esillä.

Näyttäisi siltä, että hallituspohjan vahvuus noussee 125 ja tämä tarkoittaisi sitä, että uusi hallitus rakentuisi keskustan, kokoomuksen sekä RKP:n ja Vihreiden varaan. Tämä neljän puolueen hallituspohja on ollut ainakin vahvimmin mediassa esillä ja itsekin uskon siihen.

Tänään meillä Hausjärvellä Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnan kokous. Asialistalla kuntien yhteistyökysymyksiä ja kuntaliitosselvityksen eteneminen. Tärkeä kokous ja näitä tapaamisia kevään aikana nyt tiuhaan.

Illalla sitten tai illansuussa kello 15-18 tarjoamme Kiitos Kahvit Hausjärven Oitin Serafiinassa Kantatie 54:n varressa. Tervetuloa kakkukahville. Paikalla myös uusi eduskunta-avustajani. Verenluovutuksen joudunkin siirtämään. Maanantaina Hämeenlinnan Veripalvelu avautuu vasta kello 12, mutta yritän ehtiä päivän aikana Riihimäellä tänään vierailevaan verenluovutukseen. Toivotaan niin.

….

Aamusta hoidin ensin siis juoksevia asioita ja kävin koululla jälleen moikkaamassa työkavereitani tai nyt jo siis entisiä työkavereitani. Ystävinä he säilyvät aina. Oli mukava nähdä myös vanhoja oppilaita myös erityiskoulun puoleltakin ja samalla sain myös Lopen OAJ:n onnittelupaketin. Tyylikkään upean kaulahuivin. Kiitos.

Koululta sitten Hausjärven Oittiin Talousaluetoimikunnan kokoukseen. Saimme tietoa seutudemokratia hankkeen loppuraportista ja myös Hyrinetin uudelleen organisoinnista tai kehittämisestä. Esillä oli myös PARAS-hankkeen ja kuntaliitosselvityksen nykytilanteet. Ei siis suuria päätöksiä vaan lähinnä kokonaistilanteen seuraamista ja arviointia. Kokous oli kahdessa tunnissa ohi ja tunnin tauolla ehdin hyvin käydä Riihimäen Kerhotalolla suunnitellusti verenluovutuksessa. Hyvä, että velvollisuus tuli hoidettua nyt vielä ennen siitepölyajan alkua. Nyt pakollinen kahden kuukauden luovutustauko ja sen aika siitepölyn pahin aika toivottavasti ohi. Ainakin niin, että lääkitystä ei tarvitsisi.

Sitten Oitin Serafiinaan Hausjärven Kiitos Kahvi -tilaisuuteen avustajani Tiina Seppälän kanssa. Serafiina oli laittanut pöydät koreiksi ja upeat Kiitos-täytekakut odottivat väkeä. Kolmen tunnin aikana tupa olikin useampaan kertaankin aivan täynnä ja vastaanotto oli Hausjärven tapaan totutun hyvä. Kiitos kaikille käynneille ja tavataan jälleen eri tilaisuuksissa tai sitten Eduskuntavierailujen merkeissä.

Tänään soitti myös Katso-lehti ja kertoi, että tv-maksumme olisi hoitamatta. Hieman ihmettelin tilannetta, mutta selityskin taisi löytyä. Heillä oli vanha osoitteemme ja sieltä ei tv-lupaa näyttänyt löytyvän. Itse täytyy rehellisyyden nimissä todeta, että jo opiskeluaikoina minulla oli tv-lupa tosin isäni ostamana ja senkin jälkeen olen kyllä tv-luvan maksanut. Täytyy oikein varmistaa mikä tilanne rekisterissä on. Myönnän sitten kyllä rehellisesti jos joku rako on muka jäänyt maksamatta. En ainakaan nyt usko. Varmistan huomenna ja kerron täällä tilanteen.

No tällaisia juttuja varmasti tulee. Olen minä parkkisakonkin saanut ja ylinopeussakonkin. Inhimillistä. Eikö niin.

No nyt jälleen siis kotona. Huomenna jälleen eduskunnassa. Täysistuntopäivä. Nyt kuitenkin vielä koti-ilta ja paneudun vielä hallitustavoitteiden pariin.

Kommentit