Maakuntapäivästä kotikuntapäivään

Blogi, maanantaina 23.05.2016

Tänään oli tarkoitus tehdä yritysvierailu maakunnallisen yrittäjäpalkinnon voittaneelle Herkkumaalle. Hyvä merkki, että vierailu siirtyy kun syynä yrityksen johdon matkat. Kasvua ja lisää siis tulossa. Vierailuni siis siirtyi nyt syksyyn ja muutti näin maanantaipäiväni ohjelmaa. Hämeenlinnaan kuitenkin ja siellä asioita eteenpäin. Tulossa vielä mm. maakuntakierros Petteri Orpon puheenjohtajakampanjan parissa tänne ja mm. tämän parissa hieman töitä tänäänkin. Kesäkuun ensimmäisenä päivä Kokoomuksen puheenjohtajakampanjan laajin kierros siis tänne Hämeeseen ja tilaisuuksia mm. Hämeenlinnassa ja Lahdessa. Palataan niihin myöhemmin vielä tarkemmin.

Päivästä sitten loppuosa kotikunnan asioiden parissa. Ensin Lopen kunnan puheenjohtajiston kokous missä hieman tulevia isompia valmisteluja kävimme läpi ja sitten vielä ennen kunnanhallitusta ensin yhtenäiskouluvalmistelun info ja myös Riihimäen Seudun Terveyskeskuskuntayhtymän johdon tapaaminen. Hyvä uutinen, että myös Lopella jatkossakin toimii neuvolat jokaisessa taajamissa ja lisäksi sairaanhoitajavastaanoton toimivuutta selvitetään vielä. Toivottavasti saamme palveluverkon sellaiseksi, että maalaiskunnissakin lääkärintodistukset yms saa jatkossakin. Asiassa siis edetään.

Kunnanhallitus käsitteli tänään pitkän listan myös muita asioita. Lopelle uutta matkailutoimintaan Pirunkiven Prammille kun Evon Luonto Oy ostaa prammin ja tekee sinne kaupan lisäksi tai sen jälkeen merkittävät 80 000 euron lisäinvestoinnit. Paikasta syntymässä lopulta sellaista mitä aikanaan siitä suunniteltiin. Kunnanhallitus linjasi myös palkka- ja taloushallinnon tulevaisuutta, jätehuollon tulevaisuutta ja monia muita. Itse edelleen olen sitä mieltä, että meidän olisi järkevä erota jätelautakunta Kolmenkierrosta ja tehdä jätehuoltoratkaisumme omalla tavalla. Olen varma, että mukaan saisimme muitakin kuntia missä haluttaisiin ylläpitää edullista kiinteistökohtaista jätteenkuljetusjärjestelmää missä siis hinta on tuottamisperusteinen ja näin kannustaa jätteen määrän vähentämisen yhteisvastuullisuuden sijaan. Mutta asiaan palaamme vielä kunnanvaltuustossa. Jarmo Laukkanen tänään tätä jo kunnanhallituksessa esitti.

Tänään kh:ssa myös kaupalla uutta maata yrityskäyttöönkin ja myös kaksi kokoomuslaisten tekemään valtuustoaloitetta jotka jälleen toteutumassa. Sirpa Hopearuohon tekemä esitys tuo vanhustenhoitoon potilasturvallisen ja ihmisille edullisemman annosjakelun ja Tiina Seppälän valtuustoaloiteen mukaan luodaan kuntaan väkivalta- ja uhkaustilanteita varten toimintaohjeet kouluillemme.

Hieno uutinen on myös Lopen Laakan Frisbiigolf-radan laajentuminen Isokorkeella nyt 18 väyläiseksi. Hienoa talkootyötä laakalaisilta ja näyttää lajin suosia vaan kasvavan. Paljon muitakin isoja asioita tänään listalla. En niitä enää laajemmin täällä blogissani ryhdy avaamaan, mutta mielelläni vastaan kysymyksiin jos listan asiat sellaisia herättävät. Listat ja pöytäkirjat löytyvät www.loppi.fi.

Ja hei laittakaapa kalentereihinne ensimmäinen uusi Lopen Kesätorikin. Ensiviikon torstaina Lopen tori täyttää 20 vuotta ja samalla avaamme uuden kesätorisarjamme. Jokaisena torstaina tästä kesää eteenpäin Lopen torilla on paljon myyjiä ja hyvää ohjelmaakin. Ja pian myös sitä parasta uutta Lopen Perunaakin. Kannattaa siis ajella kauempaakin Lopen punaiselle torille.

 

Tagit: loppi,

Kommentit