Luottamustehtävistäni tärkein – Isäksi 8 vuotta sitten

Blogi, torstaina 01.03.2018

Tänään tasan kahdeksan vuotta sitten sain tärkeimmän luottamustehtäväni. Isä!

Takana kahdeksan vuotta sitten sain elämäni tärkeimmän luottamustehtävän. Rakas lapsemme syntyi näin aamun avaukseksi. Ihana lapsi, joka muutti elämässäni ja elämässämme kaiken. Hyvällä tavalla. Myöhemmin tehtävämme vahvistui vielä toisella vauhtiveikolla. Ihan parhaita.

Isyys ja isänä oleminen ja kasvaminen ovat olleet minulle asioita joita en vaihtaisi mihinkään. Hymyä, naurua, iloa ja vauhtia, joskus kyyneliäkin, mutta onneksi ilon. Tänäänkin ristin käteni illalla ja toivon, että lapsillamme kaikki menee hyvin. Terveyttä, järkeä, malttia, uteliaisuutta ja seikkailun intoa.

Onnea tänään isompi lapsemme! Pellavapää!

….

Kollegani ja ystäväni Elina Lepomäki avasi eilen keskustelun maakuntahallinnon järkevyydestä. Nyt on viimeinen hetki keskustella siitä mihin olemme menossa ja olemmeko saavuttamassa ne tavoitteet mitä olemme uudistukselle asettaneet.

Osa on määrätietoisesti nimittäin murentanut sitä mistä alunperin yhdessä sovimme ja voi hyvin olla, että tavoitteet eivät enää kaikilta osin täyty. Ja luulen, että tämä nakertaminen tulee jatkumaan eduskuntakäsittelyssä vielä ja jos esimerkiksi valinnanvapausosuutta vielä eduskuntakäsittelyssä muutetaan niin silloin on paras nostaa kädet ylös ja haudata myös maakuntahallinto. Pääministeri Juha Sipiläkin jo totesi omilleen, että nyt tehty Sote-esitys, viimeisten korjausten jälkeen, oli ota tai jätä -ratkaisu eikä sitä enää siis tule muuttaa.

Toiseksi aikataulu on sellainen, että maakuntavaaleja ei enää pitäisi järjestää syksyllä. Olemme itse sopineet Euroopan neuvostossa, että kaikki vaaleja koskevat lait tulee olla voimassa vähintään vuotta ennen vaaleja. Euroopan neuvoston Venetsian komitean mukaan on vaalien keskeisen lainsäädännön tulee siis olla valmiina vuotta ennen vaaleja tai vaihtoehtoisesti ne tulee kirjata perustuslain tasoiseen säännökseen. Tämä aikataulu missä lait eivät ole vielä valmiina ja syksyllä pitäisi olla valmiit rikkoo siis räikeällä tavalla kansanvaltaisuuden periaatteita. Itse pidän välttämättömänä, että vaalit siis siirretään vielä vuoden 2019 eduskuntavaalien yhteyteen. Se olisi kansanvallan ja muutenkin ainoa järkevä ja oikea ratkaisu. Olen tätä esittänyt jo aiemmin ja esitän edelleen.

Mutta katsotaan nyt kun esitys valmistuu. Onko se sellainen mistä on sovittu ja myös miten sen eduskuntakäsittely menee. Tehdään sitten ratkaisu. Iltalypsyt on lypsetty. Ei lehmääkään voi kahdesti illalla lypsää.

….

Tänään ryhmässämme vietettiin kahden mahtavan kollegan läksiäisiä. Sanna ja Outi siirtyvät uusiin tärkeisiin tehtäviin. Ystäviä!

Tänään aamusta jatkoimme tiedustelulainsäädännön käsittelyä bunkkerissa eli turvatiloissa. Iso asiakokonaisuus missä muutetaan montaa lakia ja tehdään uutta ja siksi urakka on aikamoinen. Tämä tulee olemaan kevään meidän isoin urakka puolustusvaliokunnan osalta.

Päivällä sitten OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemen info OECD:n Suomea koskevasta talouskatsauksesta. Erittäin mielenkiintoinen katsaus ja toivottavasti mahdollisimman moni kansanedustaja tutustuisi. Joskus tuntuu, että tieto ei kiinnosta sillä se pilaa monta hyvää puhetta ja twiittiä. Tällainen oli fiilis kun kuulin, että aamuisessa teidustelulakibriefissä oli ollut neljä kansanedustajaa. Tämä siis oli suunnattu heille jotka eivät näiden asiaa koskevien valiokuntakuulemisten piirissä ole.

Illalla sain vielä vieraakseni ystäväpariskunnan Aune ja Tapio Mikkolan vierasryhmän. Mukana visiitti ja tapaaminen ensin eduskunnan kuppilassa ja kyselytunnin jälkeen sitten ryhmähuonessamme. Nyt vielä hetkeksi täysistuntoon puhumaan mm. suomalaisen ruuantuotannon tilasta ja myös ruuan alkuperämerkinnöistä.

 

Kommentit