Lukiolaiset ja yläkoululaiset äänestivät – Kokoomus ylivoimainen Lopen kouluvaaleissa

Uutiset, lauantaina 11.10.2008

Lopen kokoomus oli omaa luokkaansa Lopen lukiossa ja yläkoulussa järjestetyissä varjovaaleissa. Yläkoulululaiset saivat äänestää kunnanvaalien oikeita ehdokkaita ja äänestyksessä kokoomus keräsi reilusti yli puolet annetuista äänistä. Äänestysprosentti koululla nousi peräti 87%. Kokoomuksen kannatus oli 55,5 prosenttia.

Lopen Kokoomuksen 47 ehdokkaan joukosta nuoret valitsivat valtuustoon peräti 21. Keskusta oli ääniharavansa sitoutumattoman ehdokkaansa koululla opettajana toimivan Harri Korhosen vetovoimalla kakkonen. Keskustalaisia uuteen valtuustoon nuoret valitsivat 12. Lisäksi 35 hengen uuteen Lopen valtuustoon mahtui yksi valtuutettu SDP:ltä ja yksi vasemmistoliitolta.

– Upea tulos. Tietenkin tämä lämmittää. Avustajani Seppälän Tiina oli mukana nuorten vaalitentissä koululla ja hänen esiintymisestään ja osaamisestaan tuli valtavasti hyvää palautetta. Uskon, että se osaltaan sai nuoret liikkeelle ja luottamaan meidän ryhmään. Upea tulos oli myös Koukun Karin nousu ryhmämme ykköseksi, iloitsi Lopen kokoomuksen puheenjohtaja Timo Heinonen.

– Eihän näistä mitään johtopäätöksiä kannata vetää. Tärkeintä näissä kouluvaaleissa on se, että herättelemme nuoria äänestämään ja vaikuttamaan yhteiskunnallisesti. Itse toivon ennen muuta, että tästä joukosta löytyy nyt innokkaita ehdokkaita nuorivaltuustomme vaaliin. Siihen kannustan kaikkia, totesi Timo Heinonen.

Kymmenen kärkeen nuoret äänestivät Harri Korhosen (kesk, sit.), Kari Koukun (kok), Kari Maunulan (kok), Jenni Taljan (kok), Eelis Väänäsen (kesk), Timo Heinosen (kok), Tapani Toivosen (kesk, sit.), Juhana Männistön (kok), Sirpa Hopearuohon (kok), Kimmo Skogbergin (kesk, sit.).

Valtuutettuja saivat seuraavat puolueet
Kansallinen Kokoomus r.p. 21
Suomen Keskusta r.p. 12
Suomen Kristillisdemokraatit r.p. 0
Vasemmistoliitto r.p. 1
Vihreä liitto r.p. 0
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p. 1
Perussuomalaiset r.p. 0

Kommentit