Luistinkentät ja hiihtoladut valmistuvat kovaa vauhtia – Joentakana jo luisteltiin illalla.

Blogi, sunnuntaina 28.12.2014

Kun se talvi sieltä lopulta tuli niin samalla alkoi aikamoinen kuhina myös hiihtolatujen ja luistinjäiden parissa. Aika monta viestiä sain jo joulunpyhinä missä kiiteltiin kuntaamme siitä, että hiihtoladut oli heti kinkun syönnin jälkeen valmiina. Kiitokset tänään välitinkin Oksasen veljeksille, jotka jouluna kävivät vapaallaan vetämässä ensimmäiset ladut kuntoon Isokorkeelle. Siellä onkin hiihtäjiä nyt sitten joulupäivänä, tapaninpäivänä ja tänään riittänyt.

Tänään aamulla kunnanmiehet ahkeroivat koulukeskuksen kaukalon ja sivujään parissa. Jos pakkasi riittää niin alkavalla viikolla siellä myös jäät luistelukunnossa. Ja tänään saatiin jo Joentakana talkoomiesten voimin kylän kaukalo pelikuntoon. Aholan Anssia ja Rantalan Aria kävin aamusta moikkaamassa ja aamupäivän aikana kaukalo sai hyvässä pakkasessa parikin vesikerrosta ja nyt illalla jo ”areena” auki. Upeaa talkootyötä kyläläisiltä. Ja itseasiassa koko kaukalo syntyi ja tuli koululle kylätoimikunnan hankkimana.

Ahosen Timolta sain Kormusta myös viestiä ja sielläkin talkoilla jäätä jäädytetty. Lähipäivinä kuulemma sielläkin jää kunnossa ja toivottavasti muutkin jääalueet saadaan pian kuntoon. Joululomalla lapsilla hyvä aikaa ja paljon intoa hiihdellä ja luistella ja totta kai sitten myös koululaisilla kun taas uusi vuosi siellä koittaa.

Mutta täytyy kyllä nostaa kypärää näille kylien talkoolaisille. Hienoa työtä omien kylien lapsille ja itseasiassa tänään Joentakana oli paljon muitakin luistelemassa kun ensimmäiset jäät siellä. Ja sain muuten yhden viestin Riihimäeltäkin, että sieltäkin Lopelle lähdettiin luistelemaan. Siellä kuulemma jäitä ei säästösyistä nyt ole saatu. En tiedä voiko olla niin? Mutta hyvä, että alueella jäätä ja latuja riittää. Ei muuta kuin luistimet jalkaan ja pelaamaan ja piruetteja tekemään.

Pyhät näin menneet. Huomenna sitten arkeen ja töidenkin pariin. Aamusta hieman kirjoitustöitä ja siitä sitten eteenpäin. Toivottavasti täälläkin kodissa nuhaiset nenät kohta kuivuvat ja pääsemme mekin sitten uudenvuoden pyhinä taas ulos rientoihin.

 

Kommentit