Lotta Saarenmaan ja Manu Alarton kanssa glögipannuilla – Lounais-Hämeen Jouluglögeillä jo jouluista tunnelmaa

Blogi, lauantaina 22.12.2018

Tänään järjestimme tämän joulun glögikiertueen viimeisen glögitilaisuuden. Kierros päättyi tänään Lounais-Hämeen Jouluglögeille mitkä pidettiin tällä kertaa Forssan Jokioisten Leivän Kahvilassa. Mukana järjestelyissä olivat tiimistäni myös forssalainen kaupunginvaltuutettu Lotta Saarenmaan ja Tammelan kunnanvaltuutettu Manu Alarto.

Forssassa järjestetty Glögitilaisuus keräsi kivasti väkeä ja monta mukavaa keskustelua.

Forssan kaupunginvaltuutettu Lotta Saarenmaan kertoi kaupungin ajankohtaisia asioita.

… Ja Tammelan valtuutettu Manu Alarto toi terveisiä naapurikunnasta.

Monet olivat vielä viimeisiä lahja- ja joulupöydän herkkuhankintoja tekemässä ja siinä kiireen ja vilskeen keskellä piipahtivat glögille ja pipareille. Forssassa paljon tuttuja ja myös tukijoita ja myös koko ajan lisää tiimiläisiäkin. Tänäänkin moni toi terveisiä ja kiitoksia mm. toimistani maanpuolustuksen ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen eteen ja myös poliisien resurssit puhuttivat ja laajemminkin turvallisuus.

Myös kouluasiat olivat esillä ja myös toisenasteen ammatillisen koulutuksen alueelliset haasteet. Ammattikorkeakoulu HAMK:nkin vahvistaminen alueellisesti puhutti ja koululiikunta ja harrastusten hintakin.

Jokioisten Leivän kahvilassa sain myös useammatkin kiitokset järjestämästämme lisärahoituksesta 400 000€ Torronsuon ja Liesjärven Kansallispuistoille. Tällä rahalla näiden korjausvelka saadaan aiempien rahoitusten kanssa hoidettua pois ja laitettua paikat nykyisten käyttäjämäärien vaatimaan tasoon. Myös esteettömiä kohteita ja reittejä saamme tällä Lounais-Hämeeseen eli näin luonto saadaan paremmin kaikkien saavutettaviin.

Forssassa ei voi olla myöskään puhumatta salibandystä ja nytkin keskustelussa Hämeen säbä-tilanne ja myös Ville Lastikan upea maailmanmestaruus ja myös Forssan Suuppareiden ja Riihimäen Panthersin välinen junnuyhteistyö. Yhteistyössä siis tässäkin voimaa.

Forssassa vielä päivällä mukavat joulutoritunnelmat ja väkeä hienosti liikkeellä. Kiitos vielä Lotalle ja Manulle sekä nuorten tiimistäni päivässä mukana olleelle Lilli Lindblomille. Ja isoin kiitos kaikille glögillä poikenneille. Ja hyvää joulua!

Metsäkirkko julisti joulurauhan myös metsäneläimille

Forssasta sitten Tammelaan ja Makulihalta maan paras joulukinkku mukaan ja sitten Riihimäeltä Mummin joulupöydän kautta Launosten Eräsavun Metsäkirkkoon.

Ilkka-papin johdolla julistettiin jälleen joulurauha myös metsäneläimille. Kaunis rauhaisa tilaisuus metsän keskellä jylhien kuusien suojissa. Hienoa oli myös uusi tapa muistaa päättyvänä vuonna edesmenneitä jahtiveljiä ja -siskoja.

Mutta ensi vuonna näillekin eläimille ja meille kantatie 54:n käyttäjillekin suojaa tuo uusi yhtenäinen riista-aita aina Riihimäeltä Vojakkalaan asti. Yksi pitkäaikainen tavoitteeni ja liikenneturvallisuushanke näin lopulta maaliin. Tästä olen superiloinen. Riista-aita nousi myös tänään esille metsäkirkossa.

Nyt kello jo paljon. Huomenna jo aatonaatto. Pukki kaipaa vielä joitain pieniä lahjoja ja huomenna menemme niitä katsomaan ja etsimään.

 

Kommentit