Loppukiri ratkaisee.

Blogi, tiistaina 23.10.2012

Ennakkoäänestystä on jäljellä enää tämä päivä. Kisa kunnissa ja valtakunnankin tasolla käy kuumana. Osalla hieman turhankin kuumana. Tahtoo osalla unohtua hyvät tavat ja nettietikettikin. No, ehkä se sitten vain kuuluu tähän päivää.

Mutta nyt tämä viimeinen ennakkoäänestyspäivä ja varsinainen vaalipäivä ovat ratkaisevia. Puolueet ovat hyvin lähellä toisiaan valtakunnallisissa gallupeissa ja järjestys ratkeaa vasta äänestysuurnilla. Kannusta siis kaikkia käyttämään äänioikeutta ja kertomaan onko nykytilanne hyvä vai tarvitaanko jotain muutoksia.

Yksi hyvä esimerkki on vaikka terveyskeskusten lääkärijonot? Ollaanko nykytilanteeseen oikeasti tyytyväisiä. Vai pitäisikö tilannetta jotenkin korjata. Minusta pitäisi. Tai koulujen eriarvoistuminen mikä vain kasvaa. Pitäisikö sillekin tehdä jotain. Minusta pitäisi.

Suomea siis pitää uskaltaa uudistaa ja nyt edetä hommassa lähipalvelukylki edellä. Siis niin, että pystymme turvaamaan kyläkoulut, terveysasemat, vanhustenhoidon ja kaikki tärkeimmät palvelut joka puolella Suomea. Tästä tässä on kysymys. Peruutetaanko vai mennäänkö eteenpäin.

Mutta Sinä päätät.

Talvea tässä jo sateisen syksyn jälkeen odotellaan. Vettä on tullut aivan valtavasti ja osa maatalouden sadosta jäi peltoihin ja osa ylössaadustakin oli jo huonoon kuntoon kosteudessä päässyttä. Ojat ja joet tulvii jne. Eli kyllä tämä vesisade saisi jo riittää.

Näyttääkin siltä, että jo tällä viikolla saamme ensimmäiset valkoiset hiutaleet tänne Etelä-Suomeenkin. Katsotaan mitä tuleman pitää.

Tänään tiistaina suuntaan Helsinkiin jo nyt aamuvarhaisella. Kello hieman yli seitsemän ja aamukahvit jo juotu ja aamun lehdet luettu. On hyvä aika kääntää auton nokka kohden Eduskuntaa.

Tämän päivän ohjelma muuttui useampaankin kertaa. Ensin kalenteri oli täynnä, sitten se tyhjennettiin Ylen Radio Hämeen tenttiä varten hätävarana ja sitten se olikin taas illalla tyhjä. En siis joutunutkaan radiotenttiin tänään ja se kun kaiken olin perunut niin kivasti oli ”valkoista” kalenterissa. No näin vaalien alla ei ole ongelma keksiä tekemistä. Ensin kotimatkalla Riihimäelle ja sitten Lopelle. Kampanjointia siis tämäkin ilta. 

Lopen Kahvila Korvassa istuimme sitten illalla viimeiset puolitoista tuntia ja mukia juttelutuokioita niin paikallisten kuin ulkopaikkakuntalaistenkin kanssa. Kahvilamme on siis löytänyt jo tulijat hieman kauempaakin ja kyllä tätä kahvilaa kelpaa esitelläkin. Kiitokset tänään menevät kahvilassa puuhailleille Tiina Seppälälle, Mirka Riennolle, Janne Silvanille ja Jarmo Laukkaselle ja illalla kahvilla poikkesi muutama muukin ehdokkaamme. Tästä on tullut aikalailla mukana ”Lopen oma olohuone” ja sellaiseksi tämän alunperin suunnittelimmekin.

Mutta ennen kampanjointia toki aika tiukka päivä eduskunnassakin. Kolme valiokuntaa tänäänkin ja täysistunto ja muutama palaveri. Siinä se päivä menikin. Pikku hiljaa alkaa tulla valmista ja tänään saimme mm. valmiiksi ulkoasiainvaliokunnassa myös budjettilausuntomme ensi vuodelle. Isot urakat näin budjetin osalta pikku hiljaa erikoisvaliokunnissa valmiiksi ja sitten työ jatkuu vielä valtionvaroissa. Toivottavasti saamme kustakin valiokunnasta muutaman pienen menolisäyksen läpi vielä ensi vuoden budjettiin sillä tarpeita todellakin on niin maaseudun jätevesi- ja siirtoviemäriasioissa kuin ulko- ja turvallisuuspolitiikankin puolella. Laidasta laitaa siis asioita ja pienempiä ja hieman isompiakin. Ei siis lainkaan tylsää eikä yhtään samanlaista päivää. Se tekeekin tästä duunista minun unelmatyön.

Yksi lehtikirjoitus vielä paikallislehteemme Lopen Lehteen. Viimeinen kirjoitus ennen kuntavaaleja kunnanhallituksen puheenjohtajana ja mukava olikin kirjoitella kun asiat luistavat ja ovat luistaneet hyvin ja tuloksiakin on saatu aikaan. Yhteistyö on ollut erinomaista niin keskustan kuin SDP:n ja vasemmistoliitonkin kanssa kunnanhallituksessa ja se on auttanut meitä yhdessä tässä eteenpäin. Ja hyvä on ollut valtaosalla henki valtuustossakin ja kun kokonaisuus on toiminut hyvin niin kokouksiin on ollut mukava mennä vaikka vaikeitakin asioita olemme joutuneet tekemään. 

Ja itse toivon, että he jotka seuraavaankin valtuustoon valtakirjan kuntalaisilta saavat niin muistaisivat sen, että vain yhteistyöllä pärjätään ja saadaan tuloksia aikaan. Se ehkä se tärkein ohjeeni uusille valtuutetuille ja jatkavillekin. Ja täytyy toivoa, että hyvää yhteistyön henkeä pystymme rakentamaan myös ensi valtuustokaudella Riihimäen seutukunnalla kuin koko Hämeessäkin. Nyt se ei ole toiminut niin kuin itse toivoisin ja toiveeni olisikin, että tässäkin työssä muistettaisiin aina päällimmäisenä ne kuntalaiset ja ne palvelut joita varten me asioita olemme hoitamassa. Nyt liian usein katse on ollut aivan jossain muualla.

Eli otetaan ensi valtuustokauden tunnussanaksi yhteistyö. Minusta se sopii ihan jokaiseen kuntaan kuin maakuntaankin läpi Suomenmaan ohjenuoraksi. Yhteistyöllä Suomi nousuu.

Huomenna jatkamme. Ja mukana päivä siksikin luvassa, että saan eduskuntaan jälleen vieraita Lopeltakin. Sajaniemeläisiä tulossa eduskuntavierailulle. Ja tällä viikolla vielä vieraita Hämeenlinnastakin. 

 

 

Kommentit