Loppijärven valkeat yöt.

Blogi, torstaina 27.06.2013

Tulevana perjantaina Lopella järjestetään toisen kerran Loppijärven valkeat yöt -soutelutapahtuma. Tapahtuma ei siis ole kilpailu vaan tapahtuma jossa vietetään yhdessä aikaa kauniilla järvellämme joka tarvitsee nyt kaikkien apua. Kesäkuun viimeisenä perjantaina 28.6.2013 klo 18 – 24.

Järven rannoilla on pysäkkejä minne voi rantautua ja nauttia kesäillasta ja yöstä. Kirkonkylän uimarannassa järjestetään jo ennen varsinaista soutelua klo 16 – 18 lapsiperheille suunnattu tapahtuma, jossa esiintyy Peppi Pitkätossu ja vierailee myös Loppijärven ”vanha asukas” OnniMonni. Vanhankirkon rannassa lisäksi lintuharrastajat opastavat kaukoputkilla lintujen tarkkailuun ja järvipisteellä kerrotaan, miten jokainen voi omatoimisesti tutkia järven veden laatua. Järvemme vesi todellakin tarvitsee nyt kaiken avun ja työn ja siksi onkin hieno, että tämänkin tapahtuman tuotto ohjataan järven hyväksi. Ja totta kai rannan laiturilla opetetaan onkimista ja hauskana ohjelmanumerona Vanhankirkon rannasta voi lähteä järvelle ja suunnata esimerkiksi pikkuretkelle kanootilla tai veneellä vanhalle Kisasaarelle. Ja kirkkoveneenki voi kirkonrannasta vuokrata.

Sajaniemen uimarannassa järven toisella puolella palvelee puffetti koko illan ja luvassa on elänää musiikkia ja Loppijärven Ystävien infopiste ja uutena myös kirkkoneen vuokrausta. Järjestäjät olivatkin haastaneet mukaan mm. Lopen kunnanhallituksen ja ympäristölautakunnan. Harmi, että meitä valtuuston puheenjohtajia ja kunnan johtoryhmää ei mukaan oltu haluttu haastaa. Mutta varmasti kh:n puheenjohtaja Marja Peltomäki kokoaa hyvän joukkueen ja näin hallituskin auttamassa Loppijärveä. Itse olen nyt tällä kertaa sitten vain kannustusjoukoissa vaikka olisihan se ollut kiva soutamaankin päästä. 

Syrjän rannassa Järventakana, maateitse Kallaksentie 74, on myös puffetti ja Erja Noroviita kertoo Syrjän vanhan talon historiasta ja Aino Kallaksesta illansuussa kello 19-20. Saunakin Syrjässä lämpimänä ja myös siellä Loppijärven Ystävien infopiste.

Upea tapahtuma siis jälleen luvassa kotikuntamme suvessa. Kiitokset siis kaikille puuhamiehille ja -tekijöille. Tämäkin tapahtuma osaltaan auttaa järveämme ja nostaa tietoisuutta sen tilasta. Ja kun järvemme sairastaa tarvitaan kaikkien apua.

Kansalaiskeräystä meillä ei tänä kesänä ole. Kahden vuoden jälkeen pidämme välivuoden, mutta ensi vuonna sitten taas jatkamme ihan puhdasta keräystäkin järven hoito- ja kunnostustöiden rahoittamiseksi. Mutta tänäkin kesänä järvellemme on suunniteltu oma vuosipinssi. Rakkaudesta Loppijärveen -pinssiä voi ostaa Lopen Kuntalan Kesäkahvilasta ja sillä tuetaan järven hoitoa. Samasta paikasta saa vielä Loppijärvi t-paitoja ja uusi upea keräilytuotekin tulee vielä tänä kesänä myyntiin.

Mutta perjantaina – nähdäänhän Loppiksella?

….

Kello 20.57 ja Kesijärven rannalta Loppijärven rannalle. Tänään päivän päätin Kesijärven leirikeskuksessa. Sain kutsun seurakuntamme väeltä vierailla jälleen rippileirillä ja sinne paikka aina mielelläni menen. Tänään Jatta Kärkkäisen, Taina Sulkasen ja Kari Monosen vetämä musaripari ja teeman mukaanhan me lauloimme. Aikamoiset bändit saimmekin aikaan ja entisenä isosena meikäpoikakin pääsi ihan fiiliksiin. Ja oli hieno huomata miten nuoret ottivat minut taas vastaan ja tuli ihan sellainen fiilis, että iltanuotiollekin olisi pitänyt päästä mukaan ja leirisaunaankin. 

No tällä kertaa tyydyin laulamaan ja tottakai hyvään lohikeittoon päivällisellä. Suuri kiitos ripariväelle, että sain tulla mukaan ja olla hetken osa leiriä. Voi miten muistoja tuli mieleen ja moni laulu sai hienoja hetkiä mieleen ja muutamat uusiakin tuntemuksia näin isänä. 

Kesijärven leirikeskuksella ja isoisajoilla minun elämässäni iso merkitys. Niitä ystäviä ja niitä aikoja usein muistelen ja muistan myös kiittää. Kasvattivat minua valtavasti ja opettivatkin monenlaista ja montaa. Kiitollisin mielin Kessua muistelen tänäänkin.

Helteinen päivä takana ja täällä Lopella ei ukkostakaan ainakaan meidän kohdalla. Katsotaan helpottaako ukkonen kuumuutta jo huomenna täälläkin.

 

 

Kommentit