Lopen UA:n 50-vuotisjuhlarallia – Juha Salo Kaloppirallin voittoon

Blogi, lauantaina 16.05.2015

Tänään Lopella juhlistettiin Lopen Urheiluautoilijoiden 50-vuotisjuhlavuotta Kaloppirallilla. 50 vuotta sitten tammikuussa Lopen UA perustettiin ja sen jälkeen on ehtinyt tapahtua monenlaista ja Lopella on kirjoitettu monta sivua suomalaista moottoriurheiluhistoriaa ensimmäisestä rallisprintistä Vauhtipuistoihin ja Räyskälän kiihdystyskisoista jokkiksen kolmoskisoihin. Ja totta kai Marcello Rallit ja Kaloppi rallit ja kaikki muut.

Minulle moottoriurheilu on ollut aina lähellä sydäntä ja sen parissa olen saanut tehdä myös paljon työtä ja kokea hienoja hetkiäkin. Selostajana ja tv-toimittajana on tullut tutuksi niin radat kuin rallitkin ja nyt kansanedustajanakin olen halunnut pitää tiiviin yhteyden moottoriurheilijoihin. Ja onhan se penkalla rallia katsomassa aina hieno tunnelma ja niin tänäänkin. Lupasin myös kevättalvella juontaa tämän juhlakilpailun kotiseuralleni minun lahjana ja kiitoksena 50-vuotisesta urasta ja monista hienoista hetkistä. Ensimmäiset mitkä itse muistan ovat 80-luvulta Räyskälästä ja sen jälkeen niitä on riittänytkin.

11074161_10153327830626670_7314548141238164342_n

Hieno rallipäivä. Lopen UA:n 50-vuotisjuhlaralli Kaloppiralli ja mukana legendoja ja tämän päivän tähtiäkin!

11263961_10153327828631670_8893179003362051686_n

Ja totta kai Lopen UA:n naisten grilli ja hommissa mm. tutut Riitta Nylund ja Pirjo Aaltonen. Rallimakkaraa 🙂

kaloppi50_salo

Ja kilpailun voittoon ajoi rallin 8. kertainen Suomenmestari Juha Salo Marko Salmisen kanssa.

Ralli kahdeksankertainen Suomenmestari Karkkilan Juha Salo ja Marko Salminen testasivat onnistuneesti Peugeot 208 T16 R5 –autonsa säätöjä ensi kertaa sorakelillä. Rallin SM-sarjassa SM1-luokan pistejohdossa ajava Salo voitti Kaloppirallin ylivoimaisesti. Juha kellotti rallin jokaiselle viidelle erikoiskokeelle pohja-ajan ja voitti toiseksi ajanutta Jussi Vainionpäätä 46,8 sekunnilla. Salon keskinopeus reitillä oli hurja 120,66 km/h.

Lopputulokset, Kaloppi 50-vuotisjuhlaralli, Loppi:

1. Juha Salo – Marko Salminen Peugeot 208 T16 R5 29.37,3
2. Jussi Vainionpää – Mika Juntunen Citroën DS3 R5 + 46,8
3. Atte Kivioja – Jaakko Jäntti Mitsubishi + 53,7
4. Jarmo Mikkonen – Hannu Ervasto Mitsubishi + 1.10,0
5. Arto Juolahti – Jorma Nyholm Mitsubishi + 1.12,2

Ja monessa eri luokassa vielä hienoja loppilaisvoittajia mm. Miika ja Tommi Leino ja Ilkka Rantala ja Janne Salonen. Ja monta monta muuta hienoa suoritusta kotiseuramme kuskeilta. Onnea kaikille ja onnea myös kaikille kauempaakin Lopelle kisaan tulleille. Harvoin yksittäiseen kilpailuun saadaan tällaista kattausta erilaista autoja ja vielä maamme parhaita kuskeja.

Ja kiitosta täytyy kyllä antaa vielä koko Lopen UA:n porukalle hienosti järjestetystä rallista ja myös naapuriseuroille avusta rallin tekemisestä. Tällaisen rallin tekeminen vaatii kymmenien ja kymmenien talkoolaisten työpanoksen mitä erilaisemmissa tehtävissä reitin suunnittelusta sulkumiehiin ja makkaragrilleiltä katsastukseen ja järjestyksenvalvojiin. Jokainen tehtävä on kilpailun kannalta ratkaisevan tärkeä ja ilman talkooväkeä ja kökkähenkeä ei Suomessa ajettaisi yhtään rallia. Ja toisaalta kiitosta pitää antaa myös yksityisteiden tiehoitokunnille ja teiden varsien asukkaille myötämielisestä suhtautumisesta rallia kohtaan. Kiitos, että saimme jälleen tulla teidän kotitielle kilpailumme kanssa.

Kolme tuntia putkeen lähdön juontamista päivällä ja sitten pari tuntia kisaa katsomassa penkalla ja illalla vielä palkintojenjaot. Nyt mukavan rento fiilis 🙂 Motorsport-sydän sykkii taas aika kiivaasti.

Tänään jo aamusta ennen kahdeksaan suuntasin eduskuntaan missä vedin yhden taustaryhmän kokouksen ensi viikon hallitusneuvotteluja silmälläpitäen. Parituntinen aamutuimaan karisti kummasti unihiekat pois ja toisaalta myös aurinkoinen aamu. Aiheeseen palaan joskus kun se julkiseksi.

Ravintolapäivänkin herkkuja ehdin käydä Lopen kirjastolla nauttimassa. Mun Vuoro -ravintola oli katettu nyt kirjastolle missä samalla pääsi ihastelemaan Kati Hietasen upeita taideteoksia Fallesmannin salissa. Katin taidenäyttely siellä nyt toukokuun näyttely. Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan ja muutamia töitä vielä myynnissäkin ja Kati myös tekee paljon näitä töitä tilaustöinä juuri tiettyyn paikkaan tai tietylle ihmiselle. Suosittelen.

Mutta nyt päivä paketissa. Kello 21.44 ja juuri kotiin. Tuhdisti mentiin kellonympäri ja aikalailla monenlaisissa tunnelmissa. Hyvä päivä.


			
		

Kommentit