Lopen Nuorisovaltuusto vierailulla eduskunnassa – Nuvalle demokratiasta muistuttava puheenjohtajan nuija

Blogi, torstaina 18.04.2024

Lopen Nuorisovaltuusto vietti viime vuonna 20-vuotisjuhliaan. Silloin, nyt jo työnsä päättäneen, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Viivi Riikonen harmitteli, että nuvalla ei ole puheenjohtajan nuijaa. Kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Tiina Seppälä (kok) tarttui asiaan ja päätimme Lopen Kokoomuksen johdolla, että nuijahan nuvalle hommataan.

Uusi nuorisovaltuusto aloitti kautensa tämän vuoden alussa ja tänään puheenjohtajiksi valittu Ada Mikkola toi uuden nuorisovaltuuston vierailulle ja tutustumaan eduskuntaan. Talolla nuvalaisia oli vastassa päivällä myös Tiina Seppälä ja meillä valmiina tuo lupaamamme puheenjohtajannuija.

Aivan tavalliseen puheenjohtajan nuijaan emme tyytyneetkään. Päätimme nimittäin mukailla eduskunnan virallista puhemiehen puheenjohtajan nuijaa ja koivupuinen uniikki nuija syntyi tikkakoskelainen puusepänliike Tyvin Mika Rautasaaren käsissä. Valitsimme muuksi suomalaisen koivun ja idean mukaillen eduskunnan puhemiehen nuijasta presidentti Sauli Niinistön puhemieskaudelta. Ja tulihan siitä upea. Kertakaikkiaan.

Ja tässä puheenjohtajan nuijassa viestinä demokratia – kansanvalta. Sen tärkein paikka eli eduskunta maamme parlamentti. Ja kun tätä nuijaa nyt jatkossa käyttää Lopen nuorisovaltuusto, niin siellä se tästä muistuttaa. Ja tätä työtähän nuorisovaltuustot parhaimmillaan vaalivat ja tekijöitä demokratialle kasvattavat.

Iso kiitos siis Lopen kunnan hyvinvointi- ja vapaa-aikatoimelle nuorisotyönohjaaja Satu Saarisen johdolla, että tänne vierailulle tulitte. Pari tuntia meni hetkessä ja pääsimme tutustumaan niin taloon kuin sen historiaankin ja totta kai upeassa Keltaisessa huoneessa pääsimme myös puhumaan vähän aikaa politiikkaakin. Meillä on upea, aktiivinen ja innokas uusi nuorisovaltuusto.

Toivotin nuorillemme intoa ja tarmoa ja rohkeutta myös tehdä. Ja lupasimme Tiinan kanssa olla aina avuksi ja tukena, kuten koko valtuustommekin varmasti on.

Nuorissa on tulevaisuus.

Aamusta jo Vantaan urheiluasioita ja sitten monttukokous uuden Puolustusvoimain komentaja kenraali Janne Jaakkolan kanssa. Ja nyt sitten Kokoomuksen ryhmäkokous ennen kyselytuntia.

….

Kello 19.17 ja taidan päästä jo kotia kohden. Illalla vielä kyselytunnin jälkeen vierailulla talolla kävi Riihimäen rotaryeiden porukka. Mukava puolitoistatuntinen väen kanssa taloon tutustuen ja vähän myös politiikan ajankohtaisiakin läpi käyden. Myös Ben kävi väkeä tervehtimässä ja jututtamassa.

Nyt istunto päätöksen. Vielä illalla siellä vähän liikennevakuutuksista keskustelua, mutta nyt ajattelin lähteä kotia kohden. Varapuhemies Tarja Filatovin nuija napsahti hetki sitten istunnon päättymisen merkiksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit